De 13 bedste ting lærte jeg om Indonesien

Skrevet og offentliggjort 12. april 2016 See this post in English

Jeg er lige tilbage fra to uger i Indonesien, og her er hvad jeg har lært denne gang!

The top 13 things I learned about Indonesia

Det er utroligt billigt!

Uden for Jakarta centrum og Bali turistbyer er tingene utroligt billige i Indonesien. Man kan få en ordentlig frokost til $ 1, en times kørsel med Uber koster kun $ 5, moderne kædehoteller til under $ 35 (dvs. Holiday Inn Express Surabaya) eller et luksusophold på JW Marriott Surabaya for $ 50.

Det er meget varmt!

Surabaya og Bali er let i min globale TOP 10 af verdens hotteste steder. Absolut i samme liga som Bangkok og Yangon.

Jakarta er lidt bedre (ikke meget), men Indonesias tredjestørste by - Bandung - har et ret perfekt forårslignende klima.

Verdens mest venlige mennesker

The top 13 things I learned about Indonesia

Der er ingen tvivl - indonesere er verdens mest venlige mennesker. Selv i de turistede områder forbliver de rolige. Uden for turistområder er de utroligt venlige.

Engelsk er sjælden uden for turistområderne

Det er stadig en overraskelse for mig - når du forlader turist hotspots er engelsk en sjældenhed. Det er især overraskende, da Bahasa Indonesien bruger et latinsk alfabet og har en god mængde engelske ord i det.

Bali er bare skør turist

Det er sådan en kontrast - det meste af Indonesien er ikke berørt af turisme, men de sydlige byer på Bali er et af verdens mest turistede områder.

Maden er bare ok

Sidste gang jeg var i Indonesien blev jeg mere begejstret for maden. Dette er ikke Thailand. Jeg kan normalt lide smagen og krydderierne i det indonesiske køkken, men kødet er ofte ekstremt knoglet og dele små - bestående af hovedsageligt ris. Der er god mad (jeg kunne godt lide sundansk køkken mest), men det tager tid at finde den. Det er ikke som en Bangkok gademad marked, hvor 90% af det, du prøver, vil være utroligt.

Trafik er manisk

The top 13 things I learned about Indonesia

Indonesere er afhængige af at køre. Der køres så meget (i Surabaya krydser folk ikke gaden uden en bil), det er fortryllende, og vejinfrastrukturen er et par årtier bagud.

Den gode nyhed - de fleste biler er nye og rene - ikke gamle clunkers.

Det er overfyldt

Indonesiske byer er overfyldte. Surabaya, Jakarta og endda Bandung får dig til at føle, at du er i Japan.

Bandung er min nye favoritby i Indonesien

Dette afslappet, cool bjergby med god kaffe er væk fra alfarvej for nu. Det er meget overkommelig, kommer med naturskønne udsigter og er organiseret nok til at være i stand til at tackle.

Kaffekultur

The top 13 things I learned about Indonesia

Nogle indonesiske byer har en ægte kaffekultur - det er ikke kun australierne, der åbner caféer og caféer længere.

Indonesien - en stor kaffeproducent - fremstår som et land, der forbruger kaffe.

Indonesien har masser af turismepotentiale tilbage

Indonesien har mange flere strande, vulkaner, tropisk vejr og dejlig mad tilbage. Der er flere flere store øer som Borneo (Kalimantan), Sulawesi og Papua, der næsten ikke har turisme.

The top 13 things I learned about Indonesia

Infrastruktur eller byplanlægning er ikke Indonesien

The top 13 things I learned about Indonesia

De fleste indonesiske byer er tilfældig, og det samme er infrastrukturen. Urbanisering og byplanlægning har ikke nået Indonesien endnu.

Ikke mere visum ved ankomst

Indonesien plejede at torturere besøgende med et $ 35-visum ved ankomst, der skulle betales i lufthavnsterminalen. De resulterende lange streger gjorde det ofte en smerte at komme ind i Indonesien.

Det hele er væk - bare vis dit pas, og du er færdig!