Marile companii aeriene din SUA elimină taxele de schimbare

Scris și publicat 1 septembrie 2020 See this post in English

Multe companii aeriene au fost puternic afectate de pandemia COVID-19, care a redus dramatic cererea de călătorii. În primul rând, am văzut United Airlines anunțând că vor elimina toate taxele de modificare pentru călătoriile interne în SUA. În urma deciziei United, mai mulți alți transportatori americani precum Delta și American Airlines au ieșit cu anunțuri similare.

Major US Airlines Are Eliminating Change Fees

United Airlines Eliminates Change Fees


United Airlines a anunțat că, în vigoare imediat, vor elimina toate taxele de modificare pentru călătoriile interne din SUA. Politica de modificare a tarifelor se aplică tuturor biletelor standard de cabină Economy și Premium pentru călătorii în SUA, Insulele Virgine SUA și Puerto Rico. De asemenea, începând cu 1 ianuarie 2021, toți pasagerii United pot zbura gratuit în regim de așteptare pe un zbor care pleacă în ziua călătoriei lor, indiferent de tipul de bilet sau clasa de serviciu. Membrii MileagePlus Premier vor putea confirma un loc pe un zbor diferit în aceeași zi cu aceleași orașe de plecare și sosire ca și biletul lor original, dacă este disponibil un loc în aceeași clasă de bilet.

De la oficial comunicat de presa:
Schimbarea este inevitabilă în aceste zile - dar modul în care răspundem la aceasta este cel mai important. Când primim de la clienți despre unde ne putem îmbunătăți, scăparea acestei taxe este deseori cea mai importantă cerere. După perioadele anterioare dificile, companiile aeriene au luat decizii dificile de supraviețuire, uneori în detrimentul serviciului pentru clienți. United Airlines nu va urma aceleași cărți de joc pe măsură ce ieșim din această criză. În schimb, adoptăm o abordare complet diferită - și căutăm noi modalități de a servi mai bine clienții noștri.

Major US Airlines Are Eliminating Change Fees

American Airlines elimină taxele de schimbare


În mod similar cu United, American Airlines a anunțat că elimină comisioanele de schimbare pentru toate zborurile interne și zborurile internaționale pe distanțe scurte la tarifele Premium Cabin și la majoritatea tarifelor Main Cabin. Politica privind comisioanele fără modificări se va aplica acum oricăruia dintre cele 50 de state americane, Canada, Mexic, Puerto Rico, Insulele Virgine SUA și Caraibe în toate celelalte clase tarifare, cu excepția Economiei de bază. Compania aeriană va permite, de asemenea, clienților să păstreze întreaga valoare a biletelor originale dacă își schimbă planurile de călătorie înainte de călătoria programată. Cu alte cuvinte, clienții vor primi un voucher pentru orice valoare reziduală. Membrii de elită AAdvantage își vor putea aplica avantajele de călătorie (upgrade-uri, locuri preferate) pe toate biletele, inclusiv Basic Economy. De asemenea, începând cu 1 octombrie 2020, toți clienții vor avea posibilitatea de a zbura în regim de așteptare pe zboruri anterioare pentru aceeași destinație în aceeași zi, fără taxe.

Major US Airlines Are Eliminating Change Fees

Delta elimină taxele de schimbare


O altă companie aeriană importantă din SUA, Delta, a anunțat că va elimina imediat taxele de schimbare internă pentru toate celelalte tarife decât cele bazate pe economia de bază. Această derogare fără taxe se va aplica SUA, Insulele Virgine SUA și Puerto Rico. Delta își va prelungi, de asemenea, renunțarea la taxele de schimbare pentru zborurile nou achiziționate, inclusiv zborurile internaționale și tarifele Basic Economy, până la sfârșitul anului și își va prelungi expirarea creditelor de călătorie până în decembrie 2022 pentru biletele rezervate înainte de 17 aprilie 2020.

CEO-ul Delta Ed Bastian a spus într-un afirmație:
Am mai spus că trebuie să abordăm flexibilitatea diferit față de această industrie în trecut, iar anunțul de astăzi se bazează pe această promisiune de a ne asigura că oferim clienților noștri flexibilitate, spațiu și îngrijire de vârf din industrie. Dorim ca clienții noștri să rezerve și să călătorească cu liniște, știind că vom continua să ne evaluăm politicile pentru a menține standardul ridicat de flexibilitate pe care îl așteaptă.

Major US Airlines Are Eliminating Change Fees

Va fi interesant să vedem dacă Delta și United respectă politica de modificare a taxelor de la American și adaugă un voucher pentru valoarea reziduală.