Grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen schrappen wijzigingskosten

Geschreven en gepubliceerd 1 september 2020 See this post in English

Veel luchtvaartmaatschappijen zijn hard getroffen door de COVID-19-pandemie, waardoor de vraag naar reizen drastisch is afgenomen. Ten eerste zagen we dat United Airlines aankondigde dat ze alle wijzigingskosten voor binnenlandse reizen in de VS zullen schrappen. Na het besluit van United kwamen verschillende andere Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zoals Delta en American Airlines met soortgelijke aankondigingen.

Major US Airlines Are Eliminating Change Fees

United Airlines Eliminates Change Fees


United Airlines heeft aangekondigd dat ze met onmiddellijke ingang alle wijzigingskosten op binnenlandse reizen in de VS zullen schrappen. Het beleid voor wijzigingskosten is van toepassing op alle standaard Economy- en Premium-cabinetickets voor reizen binnen de VS, de Amerikaanse Maagdeneilanden en Puerto Rico. Vanaf 1 januari 2021 kunnen alle United-passagiers gratis stand-by vliegen op een vlucht die vertrekt op de dag van hun reis, ongeacht het type ticket of de serviceklasse. MileagePlus Premier-leden kunnen een stoel op een andere vlucht op dezelfde dag bevestigen met dezelfde vertrek- en aankomststeden als hun originele ticket, mits een stoel in dezelfde ticketklasse beschikbaar is.

Van de ambtenaar persbericht:
Verandering is tegenwoordig onvermijdelijk, maar het gaat erom hoe we erop reageren. Wanneer we van klanten horen waar we kunnen verbeteren, is het afschaffen van deze vergoeding vaak het belangrijkste verzoek. Na eerdere moeilijke tijden hebben luchtvaartmaatschappijen moeilijke beslissingen genomen om te overleven, soms ten koste van de klantenservice. United Airlines zal niet hetzelfde draaiboek volgen als we uit deze crisis komen. In plaats daarvan kiezen we voor een heel andere aanpak - en zoeken we naar nieuwe manieren om onze klanten beter van dienst te zijn.

Major US Airlines Are Eliminating Change Fees

American Airlines schrapt wijzigingskosten


Net als United kondigde American Airlines aan dat ze de wijzigingskosten voor alle binnenlandse en internationale korteafstandsvluchten op Premium Cabin-tarieven en de meeste Main Cabin-tarieven afschaffen. Het beleid voor ongewijzigde vergoedingen is nu van toepassing op alle 50 Amerikaanse staten, Canada, Mexico, Puerto Rico, de Amerikaanse Maagdeneilanden en het Caribisch gebied in alle andere tariefklassen behalve de Basic Economy. De luchtvaartmaatschappij zal klanten ook toestaan ​​om de volledige waarde van hun originele tickets te behouden als ze hun reisplannen wijzigen vóór de geplande reis. Met andere woorden, klanten krijgen een tegoedbon voor een eventuele restwaarde. AAdvantage-eliteleden kunnen hun reisvoordelen (upgrades, voorkeurszitplaatsen) toepassen op alle tickets, inclusief Basic Economy. Vanaf 1 oktober 2020 kunnen alle klanten bovendien kosteloos stand-by vliegen op eerdere vluchten naar dezelfde bestemming op dezelfde dag.

Major US Airlines Are Eliminating Change Fees

Delta elimineert wijzigingskosten


Een andere grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappij, Delta, kondigde aan dat ze de binnenlandse wijzigingskosten voor alle andere tarieven dan de Basic Economy-tarieven met onmiddellijke ingang zouden afschaffen. Deze vrijstelling van kosten is van toepassing op de VS, de Amerikaanse Maagdeneilanden en Puerto Rico. Delta verlengt ook haar vrijstelling van wijzigingskosten voor nieuw aangeschafte vluchten, inclusief internationale vluchten en Basic Economy-tarieven, tot het einde van het jaar en verlengt de vervaldatum van reiskredieten tot december 2022 voor tickets die vóór 17 april 2020 zijn geboekt.

Delta CEO Ed Bastian said in a statement:
We hebben eerder gezegd dat we flexibiliteit anders moeten benaderen dan deze branche in het verleden heeft gedaan, en de aankondiging van vandaag bouwt voort op die belofte om ervoor te zorgen dat we toonaangevende flexibiliteit, ruimte en zorg bieden aan onze klanten. We willen dat onze klanten met een gerust hart boeken en reizen, wetende dat we ons beleid blijven evalueren om de hoge standaard van flexibiliteit te behouden die ze verwachten.

Major US Airlines Are Eliminating Change Fees

Het zal interessant zijn om te zien of Delta en United het wijzigingskostenbeleid van American volgen en een tegoedbon voor de restwaarde toevoegen.