Virgin Atlantic dient faillissementsbescherming in de Verenigde Staten in

Geschreven en gepubliceerd 7 augustus 2020 See this post in English

Veel luchtvaartmaatschappijen, waaronder Virgin Atlantic, zijn zwaar getroffen door de COVID-19-pandemie, waardoor de vraag naar reizen drastisch is afgenomen. Een paar maanden geleden zagen we dat Virgin Atlantic een derde van haar werknemers ontsloeg. Nu heeft de vervoerder bescherming aangevraagd op grond van hoofdstuk 15 van de Amerikaanse faillissementswet om zijn activa in de Verenigde Staten te beschermen.

Virgin Atlantic Files Bankruptcy Protection In The United States

Virgin Atlantic Restructuring Plan


Virgin Atlantic heeft de komende 18 maanden een herfinancieringspakket van £ 1,2 miljard veiliggesteld. Volgens het persbericht is het herstructureringsplan gebaseerd op een vijfjarig businessplan en met de steun van de aandeelhouders Virgin Group en Delta, nieuwe particuliere investeerders en bestaande schuldeisers zal de luchtvaartmaatschappij in 2022 weer opbouwen en weer winstgevend worden. van alle relevante schuldeisers voordat het herstructureringsplan wordt geïmplementeerd, zal het door de rechtbank worden gesanctioneerd onder de Britse Companies Act.

Van de ambtenaar persbericht:
Virgin Atlantic heeft een grote stap voorwaarts gezet in het veiligstellen van haar toekomst, door een gerechtelijk proces te starten als onderdeel van een solvabele herkapitalisatie van de luchtvaart- en vakantiebranche, met een herstructureringsplan dat, zodra het is goedgekeurd en geïmplementeerd, Virgin Atlantic laat vliegen.

Virgin Atlantic Files Bankruptcy Protection In The United StatesOm wat ademruimte te krijgen, hebben ze bescherming aangevraagd onder hoofdstuk 15 van de Amerikaanse faillissementswet.

Virgin Atlantic dient faillissementsbescherming in de Verenigde Staten in


Virgin Atlantic heeft bescherming aangevraagd onder Hoofdstuk 15 van de Amerikaanse faillissementswet om haar bezittingen in de Verenigde Staten te beschermen terwijl ze werken aan de afronding van een reddingsplan in het VK. Hoofdstuk 15 stelt buitenlandse bedrijven met Amerikaanse activa in staat zichzelf te beschermen tegen claims, terwijl ze thuis aan een reddingsplan werken.

Een woordvoerder van Virgin Atlantic zei:
Na de Britse hoorzitting die gisteren (4 augustus) werd gehouden, werden in de VS ook aanvullende procedures aangespannen ter ondersteuning van de herkapitalisatie van oplosmiddelen in het kader van hun Chapter 15-proces. Deze aanvullende Amerikaanse procedures zijn ingeleid op grond van bepalingen die Amerikaanse rechtbanken toestaan ​​buitenlandse herstructureringsprocessen te erkennen. In het geval van Virgin Atlantic is het proces dat we hebben gevraagd om erkend te worden een herstructurering van een Engels bedrijf op basis van Deel 26A van de Engelse Companies Act 2006.

Virgin Atlantic moest meer dan 3.000 banen schrappen vanwege de financiële problemen. Dit aantal vertegenwoordigt een derde van het personeelsbestand. De luchtvaartmaatschappij kondigde in mei in een persbericht ook het einde aan van de activiteiten op Gatwick Airport. Richard Branson zei dat ze zich zullen concentreren op het opereren vanuit de basis London Heathrow en Manchester. Alle routes vanaf Gatwick, die onder andere Orlando, Florida en Barbados dienden, werden naar Heathrow verplaatst.