Destinații internaționale redeschiderea turiștilor

Scris și publicat 26 iunie 2020 See this post in English

În urma știrilor și actualizărilor din jurul pandemiei COVID-19, multe companii aeriene au fost nevoite să își suspende sau să își reducă operațiunile zilnice, iar țările au fost nevoite să introducă restricții de călătorie. Odată cu încetinirea pandemiei în întreaga lume, multe țări au început să ușureze restricțiile la frontieră și să se redeschidă pentru turiștii internaționali.

International Destinations Reopening to Tourists

Europe


Uniunea Europeană și țările Schengen au ușor încetinit restricțiile de călătorie internă odată cu încheierea primului val al COVID-19. Scopul UE a fost redeschiderea călătoriei în spațiul Schengen până la sfârșitul lunii iunie și pentru restul lumii în iulie. Statele membre UE au convenit asupra unei liste de țări ai căror rezidenți vor fi bineveniți să viziteze. Această listă va fi evaluată la fiecare două săptămâni, conform Consiliului UE. În prezent, pot intra cetățeni din Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay și China. Cu toate acestea, țările care au înregistrat o creștere a numărului de infecții au fost eliminate de pe listă, precum Muntenegru, Serbia și SUA.

Austria


Austria și-a deschis prima dată frontierele către Germania, Liechtenstein, Elveția, Slovacia, Slovenia, Republica Cehă și Ungaria pe 4 iunie. Vizitatorii din țările UE aprobate pot vizita Austria fără o perioadă de carantină sau testare. În prezent, majoritatea țărilor Uniunii Europene pot călători în Austria fără restricții. Pasagerii din Marea Britanie, Suedia, Bulgaria, România și Portugalia vor fi obligați să prezinte un certificat medical sau să se auto-izoleze. Pasagerii de la Gütersloh din Germania vor avea nevoie de un test PCR negativ pentru a călători în Austria din cauza creșterilor recente în cazurile COVID-19. Zborurile din Belgrad, Sarajevo și București au fost anulate în urma creșterilor recente ale numărului de infecții din Balcani.
Cetățenilor aflați în afara spațiului Schengen li se interzice accesul aerian în Austria. Cu toate acestea, lucrătorii sezonieri din sectoarele agricol, forestier și turistic și cetățenii care dețin Visa D sunt scutiți de această interdicție.

International Destinations Reopening to Tourists

Croaţia


Croația nu va permite accesul cetățenilor non-UE decât cel puțin pe 1 iulie. La 1 iunie 2020, Croația a redeschis turiștilor, permițând vizitatorilor din țări doar din Uniunea Europeană. Croația nu necesită în prezent un test negativ pentru a intra în țară. În urma recentelor apariții în cazurile COVID-19 din Balcani, Croația a impus carantină pentru pasagerii din Macedonia de Nord, Serbia, Kosovo și Bosnia. Granițele cu UE, Marea Britanie, Elveția, Norvegia, Lichtenstein, Andorra, San Marino, Monaco și Sfântul Scaun rămân deschise fără restricții de călătorie.
Passengers from outside of the EU and Schengen area can enter the country for business, study, and tourism reasons if they provide required documentation. It will be required to present a PCR test that is not older than 48-hours on arrival. Passengers that do not present a negative PCR test will be obligated to quarantine for 14 days and re-test on their own cost. Passengers in transit may travel through the Republic of Croatia provided that it is possible to enter or transit through the neighboring country. Also in order to shorten border checks, it is advised for all passengers to fill out an online form that you can find here.

International Destinations Reopening to Tourists

Cipru


Hotels in Cyprus began to reopen on June 1, while international air travel restarted on June 9. Cyprus started allowing travel from certain European countries, including Austria, Denmark, Germany, Greece, and Switzerland with no negative test required. The government created three lists based on the epidemiological situation, which explains what conditions must be met. You can find the lists here.

 • Lista A


Acestea sunt țări considerate cu risc scăzut și nu este necesară nicio testare negativă sau carantină pentru pasagerii care vin din aceste destinații. Lista este actualizată în mod regulat. În prezent, pasageri din Austria, Germania, Danemarca, Grecia, Estonia, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Ungaria, Polonia, Slovacia, Slovenia, Finlanda, Elveția, Islanda, Lichenstein, Norvegia, Japonia, Canada, Noua Zeelandă și Coreea de Sud poate intra în Cipru fără restricții.

 • Lista B


Pasagerii care vin din aceste țări trebuie să testeze negativ virusul cu cel mult 72 de ore înainte de sosirea lor. În prezent, listele sunt compuse din Belgia, Bulgaria, Franța, Spania, Italia, Croația, Olanda, Republica Cehă, Andorra, Monaco, Vatican, San Marino, Algeria, Australia, Georgia, Maroc, Rwanda, Thailanda, Tunisia, Uruguay, China.

 • Lista C


Toate țările care nu sunt enumerate în categoria A sau B intră în categoria C. Pentru pasagerii din țările din această categorie, intrarea nu este permisă deloc, cu excepția rezidenților din Cipru.

Interesant este faptul că Cipru a declarat că țara va acoperi toate costurile pentru călători dacă aceștia vor da rezultate pozitive pentru coronavirus în timpul vizitei.

International Destinations Reopening to Tourists

Grecia


Grecia s-a deschis vizitatorilor din UE, China, Japonia, Israel, Noua Zeelandă și alte câteva țări care au controlat focarele lor de coronavirus. Până în prezent, nu este necesară nicio perioadă de carantină, dar este posibilă testarea aleatorie la aeroport. La începutul lunii iulie, Grecia și-a închis granițele pasagerilor din Serbia din cauza creșterii infecțiilor.

International Destinations Reopening to Tourists

Franţa


Franța a ridicat restricțiile impuse călătorilor din UE pe 15 iunie, nefiind mai necesară o certificare internațională de călătorie sau o perioadă de carantină. Franța a anunțat că va solicita pasagerilor veniți din 16 țări să treacă prin teste obligatorii la aeroport.

Pasagerii din aceste țări vor trebui să susțină un test COVID-19 pe aeroport:

 • Algeria

 • Bahrain

 • Brazilia

 • India

 • Israel

 • Kuweit

 • Madagascar

 • Panama

 • Peru

 • Qatar

 • Serbia

 • Africa de Sud

 • Curcan

 • Oman

 • Emiratele Arabe Unite

 • Statele Unite


International Destinations Reopening to Tourists

Islanda


Islanda nu și-a închis niciodată frontierele pentru călătorii din UE, cu toate acestea, la sosire era necesară o carantină de 14 zile. Pe 15 iunie, țara a început să permită călătorilor din UE să facă un test COVID-19 gratuit pentru a evita carantina. Începând cu 1 iulie, testarea COVID-19 nu va mai fi gratuită, în schimb, pasagerii vor trebui să plătească în jur de 100 USD.

International Destinations Reopening to Tourists

Muntenegru


Passengers can travel to Montenegro without quarantine, as long as they are arriving from countries with a rate of transmission below 25 per 100,000 inhabitants. They are updating this list daily and you can find it here. Passengers from Albania, Bosnia and Herzegovina, Kosovo, Turkey, Israel, Poland, Romania, Italy and Ukraine will be obligated to present a negative PCR test upon arrival. French, UK and Spanish passengers will need to self-isolate upon arrival.

International Destinations Reopening to Tourists

Malta


Malta va fi redeschisă pentru prima dată pentru turism pe 1 iulie, permițând vizitatorilor din peste 20 de națiuni să intre în țară fără o perioadă de izolare. Țările permise în primul val de redeschidere includ Germania, Austria, Cipru, Elveția, Islanda, Slovacia, Norvegia, Danemarca, Ungaria, Finlanda, Irlanda, Lituania, Letonia, Estonia, Luxemburg, Republica Cehă, Italia, Franța, Spania , Polonia, Grecia și Croația.

În a doua etapă a redeschiderii, Malta va primi turiști din toată lumea începând cu 15 iulie 2020.

International Destinations Reopening to Tourists

Polinezia Franceză


Polinezia Franceză se va redeschide pentru sosirile internaționale începând cu 15 iulie 2020. De asemenea, nu va exista nicio cerință pentru autoizolare. Pasagerilor li se va cere să susțină un test COVID-19 cu 72 de ore înainte de plecare și să prezinte un test negativ la sosire.

International Destinations Reopening to Tourists

Spania


Spania și-a deschis frontierele către membrii zonei Schengen din UE și Regatul Unit pe 21 iunie. Pasagerii din alte țări care nu sunt Schengen vor fi autorizați să intre în țară fără obligația de auto-carantină începând cu 1 iulie.

International Destinations Reopening to Tourists

Regatul Unit


Marea Britanie nu și-a închis niciodată frontierele pentru călătorii internaționale. Cu toate acestea, pe 8 iunie au implementat o regulă care impune vizitatorilor să fie în carantină timp de 14 zile, cu excepția celor care călătoresc din Irlanda, Insulele Canalului Mânecii sau Insula Man. Pe 10 iulie, guvernul a anunțat că pasagerii care vin din țări cu risc scăzut, precum Germania și Franța, nu vor mai fi obligați să pună în carantină. Turiștii britanici aflați în vacanță în Spania vor trebui să se autoizoleze timp de două săptămâni la întoarcere, după o creștere a infecțiilor în trei regiuni spaniole.

International Destinations Reopening to Tourists

Curcan


Turcia și-a deschis frontiera călătorilor străini, cu excepția frontierei terestre cu Iranul.

Asia


Coreea de Sud, China și altele rămân închise pentru călătorii internaționale și în prezent nu există o dată stabilită sau un plan de redeschidere. Cu toate acestea, unele țări au anunțat redeschiderea planurilor.

Sri Lanka


Sri Lanka își va redeschide granițele pentru turiștii străini începând cu 1 august 2020. Pasagerii din toate țările vor fi bineveniți, cu toate acestea, vor fi puse în aplicare reguli stricte. Pasagerii ar trebui să aibă un rezultat negativ al testului efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire. Toți pasagerii vor trebui să facă un test suplimentar la sosire, care va fi gratuit., Iar un alt test la 4-5 zile de la ședere. De asemenea, pasagerii străini nu vor fi permise în transportul public. Pasagerii vor putea rămâne doar în cazare aprobată de guvern și trebuie să petreacă minimum cinci zile în țară.

International Destinations Reopening to Tourists

Bali


Turismul intern din Bali va fi reluat pe 9 iulie 2020. Dacă transmisia locală este redusă, Bali își va redeschide granițele pentru turiștii străini în octombrie, potrivit guvernului din Bali.

International Destinations Reopening to Tourists

Dubai


Emiratele Arabe Unite au anunțat că, începând cu 7 iulie 2020, vor permite vizitatorilor străini să intre în Dubai. Toți turiștii vor fi obligați să prezinte un certificat negativ recent Covid-19 sau să fie supuși testelor pe aeroporturile din Dubai. Cei care dau rezultate pozitive vor fi obligați să se izoleze timp de 14 zile. O altă cerință pentru turiști va fi aplicația Covid-19 DXB și aceștia ar trebui să își înregistreze detaliile.

International Destinations Reopening to Tourists

Maldive


Maldivele își vor redeschide granițele pentru pasageri internaționali pe 15 iulie, treizeci de zile, va fi eliberată o viză gratuită la sosire tuturor turiștilor cu rezervare confirmată pentru o ședere la orice instalație turistică înregistrată din țară. Întreaga vacanță trebuie rezervată la o singură instalație, cu excepția acordurilor de tranzit. Nu va exista nici o carantină sau testare obligatorie la sosire. Turistii vor trebui sa completeze doar un formular de declaratie de sanatate.

International Destinations Reopening to Tourists

Caraibe


Caraibe se vor redeschide pentru turiști începând cu mijlocul lunii iunie și iulie.

Aruba


Aruba a anunțat redeschiderea oficială a frontierelor pentru călătorii internaționale pentru diferite țări între 15 iunie și 10 iulie 2020. Pasagerii din Canada, Europa și restul Caraibelor vor avea voie să intre după 1 iulie, iar călătorii din SUA vor putea intra după 10 iulie. Dacă aveți în vedere să vizitați Aruba, ar trebui să aveți rezultatul negativ al testului cu cel mult 72 de ore înainte de vizita lor sau să primiți un test la sosire cu o taxă.

International Destinations Reopening to Tourists

Bahamas


Bahamas se va redeschide oficial pentru turism pe 1 iulie 2020, pentru turiști din întreaga lume. Dacă călătorii nu au fost expuși la virus și nici nu prezintă simptome, li se va acorda intrarea fără perioadă de carantină. Pasagerii trebuie să completeze un formular electronic de declarație medicală online și să aducă un test negativ cu cel mult 10 zile.

International Destinations Reopening to Tourists

Bermuda


Bermuda va începe să accepte sosiri internaționale pe 1 iulie. Pasagerii vor trebui să aibă un test COVID-19 negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare, asigurare de sănătate și să poarte măști de față în avion și în aeroport. Odată ajunși, vizitatorii vor trebui să facă un alt test COVID-19 și să se izoleze până când vor primi rezultatele.

International Destinations Reopening to Tourists

Jamaica


Jamaica reopened to international tourists on June 15. All arriving passengers to Jamaica will be required to have a Travel Authorization prior to check-in for a flight to Jamaica which you can find here.

International Destinations Reopening to Tourists
Hawaii


În martie, Hawaii a introdus 14 carantine obligatorii pentru toți pasagerii care soseau din afara statului. Această regulă va rămâne în vigoare până la 1 august 2020, când nu va mai fi necesară perioada de carantină. În schimb, ar trebui furnizat un rezultat negativ al testului efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire.

International Destinations Reopening to Tourists

Alaska


Pasagerii care călătoresc în Alaska au mai multe opțiuni diferite. Dacă vor să evite carantina, pasagerii vor trebui să furnizeze un rezultat negativ al testului efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire. Pasagerii pot, de asemenea, să susțină un test la sosirea lor, cu toate acestea, o carantină va fi în loc până când vor primi rezultatele testelor. Dacă pasagerii nu au un test negativ, va fi obligatorie o carantină de 14 zile. Un test de urmărire va fi necesar la 7-14 zile de la ședere.

International Destinations Reopening to Tourists

Statele Unite


Statele Unite au restricționat intrarea tuturor resortisanților străini care au vizitat Brazilia, China, Iranul, spațiul Schengen, Irlanda sau Regatul Unit în ultimele 14 zile.
Cetățenii americani și rezidenții permanenți care au trecut sau au fost în oricare dintre țările care au restricționat intrarea în ultimele 14 zile pot încă să intre în SUA, dar trebuie să ajungă la unul dintre următoarele aeroporturi: Atlanta (ATL), Boston (BOS) , Chicago (ORD), Dallas, (DFW), Detroit (DTW), Honolulu (HNL), Los Angeles (LAX), Miami (MIA), New York (JFK sau EWR), San Francisco (SFO), Seattle (SEA) ) și Washington (IAD).

Membrii de familie ai cetățenilor americani și rezidenții permanenți, precum și anumite alte categorii limitate de deținători de vize (personalul ONU și diplomații) pot intra în Statele Unite. Cu toate acestea, pe 22 iunie, un ordin executiv prezidențial a restricționat intrarea pentru anumite vize de imigranți. Intrarea restricționată se aplică solicitanților pentru solicitanții H-1B, H-2B, L-1, J-1 care participă la stagiar, stagiar, profesor, consilier în tabere sau programe de muncă și călătorii de vară, precum și pentru soții sau copiii candidaților acoperiți care solicită pentru vize H-4, L-2 sau J-2. Există câteva excepții pentru lucrătorii medicali și oficialii guvernamentali.

You can find all the information regarding Visa restrictions here.

International Destinations Reopening to Tourists

Brazilia


Brazilia a restricționat intrarea tuturor cetățenilor străini, cu excepția anumitor deținători de vize. Cetățenii, rezidenții, angajații guvernamentali și membrii familiei acestora, membrii familiei imediate ale cetățenilor, diplomații, călătorii cu autorizație din partea guvernului, călătorii cu un registru național al migrației sau călătorii în tranzit care nu părăsesc zona internațională a aeroportului sunt scutiți de la restricții.

Străinii de orice naționalitate pot intra în Brazilia dacă au viză temporară pentru unul dintre următoarele scopuri:

 • Cercetare, predare sau extindere academică;

 • Studiu

 • Muncă

 • Efectuarea unei investiții

 • Reuniune de familie

 • Activități artistice sau sportive cu contract pe durată determinată


International Destinations Reopening to Tourists

Mexic


Mexicul nu are restricții de intrare, dar călătorii care sosesc din țări afectate de COVID-19 vor fi testați și în carantină, dacă este necesar. Frontiera terestră dintre Mexic și SUA a fost închisă traficului neesențial.

International Destinations Reopening to Tourists