Saudi-Arabië opent deuren naar 49 landen met het nieuwe toeristenvisum!

Geschreven en gepubliceerd 27 september 2019 See this post in English

Saoedi-Arabië heeft vrijdag zijn deuren opengezet voor buitenlandse toeristen. Ze lanceren een nieuw visumregime voor 49 landen en doen een beroep op buitenlandse bedrijven om te investeren in een sector waarvan het hoopt dat deze tegen 2030 10 procent van het bruto binnenlands product zal bijdragen.

Saudi Arabia opening doors to 49 countries with the new tourist visa!

Het moslimkoninkrijk, decennia lang relatief gesloten, heeft de afgelopen jaren strikte sociale codes versoepeld. Ze stopten met het scheiden van mannen en vrouwen op openbare plaatsen en eisten van vrouwen dat ze allesbedekkende zwarte gewaden of abaya's droegen.

Toerisme chef Ahmed Al-Khateeb vertelde Reuters in een interview voorafgaand aan de officiële aankondiging dat abaya's niet verplicht zullen zijn voor vrouwelijke toeristen, maar bescheiden kleding is, ook op openbare stranden.

"We will have enough tourists to come to Saudi Arabia to enjoy other things. We remain authentic, and we have a great culture where many, many tourists would love to come and explore this culture and learn more about it and see it and experience it." Ahmed Al-Khateeb said


De nieuwe visumregeling voor 49 landen


Saudi-Arabië lanceert een nieuw visumregime voor 49 landen. Visa zullen online beschikbaar zijn voor ongeveer $ 80 (Dh294), zonder beperkingen voor niet-begeleide vrouwen zoals in het verleden. Toegang tot de islamitische heilige steden Mekka en Medina is beperkt.

Tot nu toe waren buitenlanders die naar Saoedi-Arabië reizen grotendeels beperkt tot ingezeten arbeiders en hun gezinsleden, zakenreizigers en moslimpelgrims die speciale visa hebben gekregen om Mekka en Medina te bezoeken. Momenteel kunnen alleen inwoners van Bahrein, Koeweit, Oman en de VAE vrij naar het land reizen.

Saudi Arabia authorities recently launched the website whereintheworld.co that shows beautiful pictures of destinations along with captions such as “Does this look like Morocco to you? It's not!” to boost interest in their country.

Het visumplan maakt deel uit van de ambitieuze plannen van kroonprins Mohammed bin Salman om nieuwe industrieën te ontwikkelen. Hij wil de samenleving openstellen, inclusief het introduceren van eerder verboden entertainment. Veel van zijn hervormingen kregen internationale lof. Het koninkrijk heeft een einde gemaakt aan een bijna 40-jarig verbod op bioscopen en toegestane muziekconcerten. Dat omvat optredens van westerse popsterren en georganiseerde internationale sportevenementen.

Saudi-Arabië heeft nog een lange weg te gaan gezien zijn strenge wetten, maar dit is een stap richting de toekomst. De volledige lijst van de 49 landen die de kans krijgen op het toeristenvisum, wordt om 22.30 uur VAE-tijd vrijgegeven.