Szaúd-Arábia 49 országba nyit ajtót az új turista vízummal!

Írva és közzétéve 2019. szeptember 27. See this post in English

Szaúd-Arábia pénteken nyitotta meg kapuit a külföldi turisták előtt. Új vízumrendszert vezetnek be 49 ország számára, és felhívják a külföldi vállalatokat, hogy fektessenek be egy olyan ágazatba, amely reméli, hogy 2030-ig hozzájárul a bruttó hazai termék 10 százalékához.

Saudi Arabia opening doors to 49 countries with the new tourist visa!

Az évtizedek óta viszonylag bezárt muszlim királyság az elmúlt években enyhítette a szigorú társadalmi kódexeket. Megszüntették a férfiak és nők elkülönítését nyilvános helyeken, és megkövetelték, hogy a nők mindent takaró fekete köntösöt vagy abayát viseljenek.

Ahmed Al-Khateeb idegenforgalmi vezető a Reutersnek adott hivatalos interjú előtt adott interjúban elmondta, hogy az abayák nem lesznek kötelezőek a női turisták számára, de a szerény öltözködés kötelező, beleértve a nyilvános strandokat is.

"We will have enough tourists to come to Saudi Arabia to enjoy other things. We remain authentic, and we have a great culture where many, many tourists would love to come and explore this culture and learn more about it and see it and experience it." Ahmed Al-Khateeb said


Az új vízumrendszer 49 országra


Szaúd-Arábia új vízumrendszert indít 49 ország számára. A vízumok körülbelül 80 dollárért (Dh294) lesznek elérhetők online, a kísérő nélküli nőkre vonatkozóan a korábbiakhoz hasonlóan nincsenek korlátozások. A Muszka és Medina muszlim szent városokba való bejutás korlátozott.

Eddig a Szaúd-Arábiába utazó külföldiek jórészt a lakóhellyel rendelkező munkavállalókra és eltartottaikra, üzleti utazókra és muszlim zarándokokra korlátozódtak, akiknek különleges vízumot adnak Makkah és Madinah meglátogatására. Jelenleg csak Bahrein, Kuvait, Omán és az Egyesült Arab Emírségek állampolgárai utazhatnak szabadon az országba.

Saudi Arabia authorities recently launched the website whereintheworld.co that shows beautiful pictures of destinations along with captions such as “Does this look like Morocco to you? It's not!” to boost interest in their country.

A vízumterv része Mohammed bin Salman koronaherceg új iparágak fejlesztésére vonatkozó ambiciózus terveinek része. Meg akarja nyitni a társadalmat, ideértve a korábban betiltott szórakoztatás bevezetését is. Sok reformja nemzetközi elismerésben részesült. A királyság véget vetett a mozik majdnem 40 éves tilalmának, engedélyezték a zenei koncerteket. Ez magában foglalja a nyugati popsztárok fellépéseit és a szervezett nemzetközi sporteseményeket.

Szaúd-Arábiának hosszú utat kell megtennie, tekintettel szigorú törvényeire, de ez egy lépés a jövő felé. Az idegenforgalmi vízum megszerzéséhez szükséges 49 ország teljes listáját az Egyesült Arab Emírségek időszaka szerinti 22.30 órakor adják ki.