Saudi-Arabien åbner døre til 49 lande med det nye turistvisum!

Skrevet og offentliggjort 27. september 2019 See this post in English

Saudi-Arabien åbnede dørene for udenlandske turister fredag. De lancerer en ny visumordning for 49 lande og appellerer til udenlandske virksomheder om at investere i en sektor, som de håber vil bidrage med 10 procent af bruttonationalproduktet inden 2030.

Saudi Arabia opening doors to 49 countries with the new tourist visa!

Det muslimske rige, der relativt har været lukket i årtier, har i de senere år lempet på strenge sociale regler. De stoppede med at adskille mænd og kvinder på offentlige steder og krævede, at kvinder skulle bære altomspændende sorte kåber eller abayas.

Turismechef Ahmed Al-Khateeb fortalte Reuters i et interview forud for den officielle meddelelse, at abayas ikke vil være obligatorisk for kvindelige turister, men beskeden kjole er, også på offentlige strande.

"We will have enough tourists to come to Saudi Arabia to enjoy other things. We remain authentic, and we have a great culture where many, many tourists would love to come and explore this culture and learn more about it and see it and experience it." Ahmed Al-Khateeb said


Den nye visumordning for 49 lande


Saudi-Arabien lancerer en ny visumordning for 49 lande. Visum vil være tilgængelige online for omkring $ 80 (Dh294) uden begrænsninger for uledsagede kvinder som i fortiden. Adgangen til de muslimske hellige byer Makkah og Medina er begrænset.

Indtil nu har udlændinge, der rejser til Saudi-Arabien, i vid udstrækning været begrænset til residente arbejdstagere og deres afhængige, forretningsrejsende og muslimske pilgrimme, der får særlige visa til at besøge Makkah og Madinah. I øjeblikket er det kun borgere i Bahrain, Kuwait, Oman og UAE som kan rejse frit til landet.

Saudi Arabia authorities recently launched the website whereintheworld.co that shows beautiful pictures of destinations along with captions such as “Does this look like Morocco to you? It's not!” to boost interest in their country.

Visumplanen er en del af kronprins Mohammed bin Salmans ambitiøse planer om at udvikle nye industrier. Han ønsker at åbne samfundet, herunder introduktion af tidligere forbudt underholdning. Mange af hans reformer fik international ros. Kongeriget har afsluttet et næsten 40-årigt forbud mod biografer, tilladt musik koncerter. Det inkluderer forestillinger fra vestlige popstjerner og organiserede internationale sportsbegivenheder.

Saudi-Arabien har en lang vej at gå på grund af sine strenge love, men dette er et skridt i retning af fremtiden. Den fulde liste over de 49 lande, der får mulighed for turistvisum, vil blive frigivet kl. 22.30 UAE-tid.