13 Sfaturi practice de călătorie pentru China - sau ce am învățat de la două săptămâni în China Centrală

Scris și publicat 4 iunie 2019 See this post in English

13 Practical Travel Tips for China  – or What I learned from two weeks in Central ChinaDupă o călătorie de două săptămâni la Jinan, Zhengzhou, Nanning, Ningbo și Wuhan - iată observațiile mele legate de călătorie despre China (în mare parte) din China Centrală.

13 Practical Travel Tips for China  – or What I learned from two weeks in Central China

Toată lumea are coduri pentru toată lumea


13 Practical Travel Tips for China  – or What I learned from two weeks in Central China

Companiile aeriene chineze sunt predominant de stat (excepția majoră este Hainan Airlines, pe care nimeni nu știe cu adevărat cine o deține). Mulți ca China Eastern, Xiamen Air și China Southern (au plecat recent)
fac parte din Skyteam. Pentru a face mai confuz, toată lumea pare să partajeze coduri cu aproape toată lumea pentru zboruri interne. Nu vă mirați de aceste „companii aeriene concurente” pentru toate partajările de coduri unu
zbor.

Zborurile interne sunt ca în SUA înainte de liberalizare


13 Practical Travel Tips for China  – or What I learned from two weeks in Central China

Toți transportatorii au aceleași prețuri. Toate au pungi incluse și există o masă caldă și o cutie de gustări. Toate folosesc aceleași avioane și chiar interiorul arată similar.

Traficul aerian crește ca o nebunie


13 Practical Travel Tips for China  – or What I learned from two weeks in Central China

Oricare ar fi motivele care stau la baza creșterii chinezești, vă va impresiona amploarea aeroporturilor enorme cu sute de zboruri zilnice. Aeroportul din Zhengzhou se află în prezent la 27 de milioane de pasageri (în creștere cu 12% YOY și traficul de mărfuri în creștere cu 34%) pe an, dar terminalul enorm poate servi cu ușurință de trei ori mai mult.

Internetul este surprinzător de lent - mai ales cu un VPN


Pentru o țară dezvoltată, viteza de internet este adesea foarte lentă. Deoarece multe site-uri de Internet sunt blocate, va trebui să utilizați un VPN VPN Express ceea ce o face și mai lentă. Chiar am găsit internetul lent la Hyatt Regency Jinan, WeWork Wuhan sau Regus Zhengzhou (toate mărcile în care obțin de obicei internet foarte rapid).

Aduceți cardul dvs. de descoperire sau altceva


13 Practical Travel Tips for China  – or What I learned from two weeks in Central China

UnionPay (care rulează pe aceeași rețea de plăți) este singura rețea de plată cu tracțiune reală din China. Visa și Mastercard nu au reușit de mult timp să facă afaceri în afara zonelor de afaceri cu o mulțime de străini din China. Acest lucru se schimbă încet. Nu vă așteptați să funcționeze nicio formă internațională de plată decât dacă este Descoperire sau numerar! Opțiunile de plată pentru mobil, precum Samsung Pay sau Apple Pay, nu au nici o tracțiune. Plata locală WeChat nu funcționează bine nici cu cardurile Visa ca sursă de plată.

Serviciul pentru clienți este un vis


Nu vă așteptați niciodată la un serviciu pentru clienți. Aceasta este o caracteristică nu o eroare. Sunteți pe cont propriu - gândiți-vă la companii aeriene și hoteluri mai mult ca metroul NYC. Vă ajungeți cu un bilet și există un tren care rulează, dar clienți
trebuie să se uite singuri.

Adu niște chinezi


Orice interacțiune cu un străin reprezintă un risc imens pentru localnici, deoarece poate implica întrebări lungi sau chiar interogatori de către poliția secretă. Stimulentul de a învăța limba engleză este minim, prin urmare, în multe zone din China de coastă. Aduceți câteva chineze, inclusiv fraze și aplicația la îndemână Google Translate, care, de asemenea, traduce meniurile restaurantului destul de bine. Nu vă așteptați niciodată ca limba engleză să fie înțeleasă chiar și pe aeroporturi sau hoteluri cu lanțuri majore.

Fără dramă continuă


Aproape toate biletele de avion interne includ o geantă gratuită și un bagaj de mână gratuit - nimeni nu se oprește la un bagaj de mână mare și nimeni nu mi-a dat niciodată dramă despre asta.

Supravegherea este peste tot


Acest lucru nu este atât de diferit decât aeroporturile din SUA, dar camerele, ID-urile biometrice sunt peste tot.

Securitatea aeroportului este rapidă


13 Practical Travel Tips for China  – or What I learned from two weeks in Central China

Cel mai lung timp pe care l-am așteptat într-o linie de securitate a aeroportului în toate călătoriile mele în China a fost de cinci minute. Va trebui să despachetați umbrele (!), Băncile de alimentare și laptopurile. Lichidele sau pulberile nu sunt o problemă și seamănă mai mult cu TSA Pre la orice aeroport. Rețineți că nu există o separare între sexe, astfel încât manualul jos va fi făcut de sex mixte.

Hotelurile au o valoare (foarte) bună


Există o mulțime de hoteluri noi (și un număr bun de hoteluri vechi) care sunt adesea valori foarte bune. Toate lanțurile majore au făcut ciuperci în China și puteți obține de obicei o stea solidă de 4/5 pentru mai puțin de 50 de dolari
cu un pic de cercetare în majoritatea orașelor chineze secundare.

Atenție la regulile aleatorii


Există adesea mici „reguli aleatorii” care sunt complet ieșite din comun în comparație cu o experiență internațională. Unele saloane de la aeroport vor refuza accesul pentru deținătorul pasajului prioritar (în ciuda salonului având un astfel de logo mare), deoarece există un alt salon mai aproape de poarta ta.

Însoțitorii de zbor sunt cei prietenoși aici


Mă simt adesea însoțitori de zbor pentru companiile aeriene moștenite din SUA nu ar putea fi mai urât. Colegii mei pasageri sunt de obicei în regulă. În China, acest lucru este inversat cu co-pasageri gălăgioși și deseori nepoliticos, dar, de obicei, însoțitori de zbor foarte prietenoși.

Biletele interne nu sunt ieftine


13 Practical Travel Tips for China  – or What I learned from two weeks in Central China

Când ne gândim la compania aeriană chineză, vedem imagini cu tarife foarte mici către SUA. Însă ghiciți ce sunt aceste zboruri internaționale subvenționate de tarife destul de abrupte pentru călătorii domestici.

Filiala locală a Uber funcționează bine


DiDi este un pic stângace de folosit, dar după o scurtă perioadă de învățare am considerat că este un însoțitor de încredere. Versiunea în limba engleză este un zeu cu funcția de traducere încorporată.

Mâncarea sănătoasă și proaspătă este aproape imposibil de găsit


Am pierdut cinci kilograme în două săptămâni. Mâncarea sănătoasă, curată și delicioasă este aproape imposibil de găsit. Chinezii sunt mâncători aventuroși, dar majoritatea mâncărurilor sfârșesc grăsuțe, peste lucruri usturoi și sărate. Asigurați-vă că aveți în minte un plan de rezervă.