Garuda Economy Review Jakarta (CGK), Surabaya (SUB) en Balikpapan (BPN) 737

Geschreven en gepubliceerd 7 september 2017 See this post in English

Garuda Economy Review Jakarta (CGK), Surabaya (SUB) and Balikpapan (BPN) 737

Ik vloog vier sectoren met Garuda Indonesia in Economy als binnenlandse vluchten voor deze Garuda Indonesia Review.

Garuda Indonesia is een zeer trotse 5-sterren Skytrax-luchtvaartmaatschappij - een badge die je verdient door echte klanten te vragen hoe blij ze zijn met een luchtvaartmaatschappij. Terwijl de luchtvaartregelgevers in Indonesië de reputatie hebben overdreven laks te zijn en de veiligheidsnorm niet te handhaven, heeft Garuda Indonesia het heft in eigen handen genomen en is het de enige luchtvaartmaatschappij in Indonesië die als veilig genoeg wordt beschouwd om naar de Europese Unie en de luchtvaartmaatschappij te vliegen. won goedkeuring om naar Los Angeles te vliegen.

Ik vloog met Garuda Indonesia naar Jakarta, Surabaya en Balikpapan - voor alle vluchten werd een identiek uitgeruste Boeing 737 gebruikt. Vliegtuigen en stoelen leken minstens 5 jaar oud (zo niet ouder).Garuda Economy Review Jakarta (CGK), Surabaya (SUB) and Balikpapan (BPN) 737

Garuda Economy Review Jakarta (CGK), Surabaya (SUB) and Balikpapan (BPN) 737

Garuda Economy Review Jakarta (CGK), Surabaya (SUB) and Balikpapan (BPN) 737

Elk vliegtuig wordt geleverd met een IFE-entertainmentsysteem dat veel van zijn collega's verslaat op langeafstandsvliegtuigen.

Garuda Economy Review Jakarta (CGK), Surabaya (SUB) and Balikpapan (BPN) 737

Je krijgt een helder 16-inch scherm met veel films, tv-shows, muziek en een moderne vluchtkaart. Het entertainmentsysteem werkt zonder onderbrekingen van poort tot poort (mededelingen aan de barreiziger).

Helaas is er geen wifi geïnstalleerd op de binnenlandse vliegtuigen.

Elke vlucht heeft een snack of maaltijd, afhankelijk van de lengte. Ik vond het eetbaar, maar geen culinair hoogtepunt.

Garuda Economy Review Jakarta (CGK), Surabaya (SUB) and Balikpapan (BPN) 737

Garuda Economy Review Jakarta (CGK), Surabaya (SUB) and Balikpapan (BPN) 737Er is een gratis tas inbegrepen bij elk tarief en geen van de agenten maakte zich zorgen over mijn handbagage van 11 kg - ik vond dat het veel omvangrijker of zwaarder had kunnen zijn en niemand zou het erg hebben gevonden.

Het personeel bij de poorten en tijdens de vluchten leek erg uniform en uiterst vriendelijk. Geen enkel teken van onbeschoftheid of onwetendheid zoals bij veel luchtvaartmaatschappijen het geval is. Ik heb het gevoel dat je honderden vluchten kunt vliegen en nog steeds nooit een Garuda-medewerker verdrietig of overweldigd ziet zijn. iedereen leek goed gekwalificeerd en weet precies wat er moet gebeuren met goede Engelse vaardigheden.

Alle vluchten vertrokken precies op tijd (in een land waar bijna niets op tijd is) en zaten voor ongeveer 80% vol (ik had een lege rij op twee vluchten achterin het vliegtuig). Stoelselectie is gratis en u kunt deze eenvoudig online bekijken.

De luchtvaartmaatschappij doet er alles aan om vanaf het modernste deel van een luchthaven te vliegen. In Surabaya vliegt de luchtvaartmaatschappij vanaf de gloednieuwe internationale terminal ook voor alle binnenlandse vluchten. De nieuwe Jakarta Terminal 3 lijkt meer op Changi in Singapore.

Garuda Economy Review Jakarta (CGK), Surabaya (SUB) and Balikpapan (BPN) 737

Garuda Indonesia is constant duurder dan Air Asia of Lion Air. Meestal is de premie ongeveer 100% of meer. Dat is veel en niet altijd de moeite waard, maar u kunt slechts 10.000 Flying Blue-mijlen (en geen brandstoftoeslagen) gebruiken om binnen drie verbindingen (vier segmenten) overal in Indonesië te komen.

Garuda verdient absoluut de lof en is waarschijnlijk een van de beste luchtvaartmaatschappijen in Economy - naast de ontbrekende wifi en enigszins mogelijke verbeteringen in de catering, kan ik niet veel dingen bedenken die een luchtvaartmaatschappij beter kan doen.