Protea Hotel Livingstone, Victoria Falls recensie

Geschreven en gepubliceerd 8 februari 2017 See this post in English

Protea Hotel Livingstone, Victoria Falls Review

Het MarriottProtea Hotel Livingstonein de buurt van Victoria Falls in Zambia ligt buiten de stad Livingstone, aan de weg die naar de beroemde waterval leidt. Het hotel is een open compound van twee verdiepingen tussen de weg en de treinsporen. Dit klinkt misschien hard, maar het wegverkeer en de weinige dagelijkse treinen maken echt geen geluid.

Check-in was vriendelijk en de agent had geen problemen met het vinden van mijn reservering gemaakt met punten en gaf ons meteen de sleutels. Het receptiepersoneel was deskundig en minzaam, een zeldzaamheid bij de meeste Protea-hotels. Er leken nog maar 15 tot 20 gasten te zijn tijdens het hele verblijf van twee nachten dat we hadden. Het was wat laagseizoen bij de watervallen (het krijgt eigenlijk te veel water) maar dat was toch verrassend.

Het terrein van dit hotel is prachtig en weerspiegelt het thema van Victoria Falls met veel stromend water - denk maar Bali hotels. Dit betekent echter ook veel stilstaand water en zelfs meer muggen dan normaal. De openbare ruimtes van het hotel zijn allemaal buiten en er waren veel kleine beesten in deze malaria-gevoelige zone.

Protea Hotel Livingstone, Victoria Falls Review

Protea Hotel Livingstone, Victoria Falls Review

Protea Hotel Livingstone, Victoria Falls Review

Protea Hotel Livingstone, Victoria Falls Review

Ik hield van de kamer, die licht was en een behoorlijke hoeveelheid ruimte had, en het kleurenschema paste bij het gebied. Het bed was uitstekend; zoals bij de meeste Protea-hotels, had het de juiste hoeveelheid stevigheid en zachtheid. Bovendien had de badkamer een innovatieve, kleine ronde douche.

De airco werkte echter nauwelijks, en zelfs op de lage ventilatorstand schreeuwde de ventilator naar je. Er was geen manier om te slapen zonder oordopjes van hoge kwaliteit. Het internet werkte, maar was altijd slechts 0,5 Mbit, dus het openen van een website duurde 10-15 minuten. Behalve eenvoudige e-mails en sms'en, was er niets dat je kon doen met zo'n traag internet.

De receptie had ons een gratis ontbijt aangeboden. De kwaliteit van de items was behoorlijk slecht, dus je zou het niet willen hebben, tenzij je echt honger had. Ik had meegebracht mijn eigen proteïnepoeder, chiazaadjes en groene thee en vond dat een veel beter ontbijt was.

Een taxi van het hotel naar Victoria Falls kost slechts $ 7 voor een enkele reis en we hadden geen moeite om het te regelen met een lokale taxichauffeur die ons zijn nummer had achtergelaten. De rit naar de luchthaven is ongeveer hetzelfde (hoewel de rit korter is, heeft de luchthaven een toegangsprijs van $ 2).

Het Protea Hotel Livingstone is een goede optie in de buurt van Victoria Falls; het is niet bepaald luxe, maar het werkt goed.

Protea Hotel Livingstone, Victoria Falls Review

Protea Hotel Livingstone, Victoria Falls Review

Normale tarieven voor het hotel zijn $ 180 per nacht, maar het gebruik van 7.500 Marriott Rewards-punten is de veel betere deal.

U kunt het Protea Hotel Livingstone hier boeken.