TAM Economy Class Review (Brazilië binnenlands) Rio de Janeiro (GIG) naar Recife (REC)

Geschreven en gepubliceerd 26 januari 2016 See this post in English

TAM Economy Class Review (Brazil Domestic) Rio de Janeiro (GIG) to Recife (REC)

Na mijn bezoek aan Rio - Ik ging terug naar het vliegveld van GIG. Het is slechts 11 mijl, maar het verkeer is volkomen onvoorspelbaar en het kan twee uur duren om er te komen. UberX bevindt zich nu in Rio de Janeiro, maar het was constant aan het stijgen (vaak 2, 7x), dus ik wist niet zeker of ik een Uber zou vinden tijdens Rush Hour. Ik had echter geluk en rond 17.00 uur kwam er geen golf langs en kwam een ​​vriendelijke Uber-chauffeur (zonder Engelse vaardigheden) langs om me op te halen. Het duurde slechts ongeveer een uur voor de 11 mijl, wat een geweldige tijd is gezien het spitsuur. Het totaal kwam uit op $ 12,97 - ik voelde me een beetje slecht :(

TAM heeft een enorm incheckgedeelte bij Terminal 2 dat veel nieuwer is dan Terminal 1, wat een puinhoop is (zie mijn vluchtevaluatie met COPA in 2013). Maar het is erg onvoltooid. Inchecken was eenvoudig, maar de agent was er erg van overtuigd dat mijn handbagage moest worden ingecheckt. De limiet is slechts 7 kg en de mijne kwam uit op 13,5 kg. Tassen zijn gratis om in te checken, dus ik gaf toe.

Ik vroeg naar de lounge en tot mijn verbazing bestaat er geen lounge voor binnenlandse vluchten. Voor elke luchtvaartmaatschappij!

De luchthavens zijn enigszins verwarrend omdat veel voorzieningen over de verschillende niveaus zijn verspreid. De vertrekhal vóór de beveiliging is zo kaal als maar kan - het voelt veel meer als een bouwplaats dan als een terminal. Tot mijn verbazing is de wifi op de luchthaven in het incheckgedeelte echter snel (het is echter erg traag voorbij de beveiliging, maar verwarrend).

Tussen aankomst en vertrek is een ander niveau met een food court en een mooi uitgevoerde Starbucks. Dit is ook de enige plaats met goede stopcontacten. Ik heb nog een paar winkels, waaronder een apotheek (wat geweldig was omdat mijn stroomadapter het had opgegeven).

Beveiliging is hier voor iedereen als TSA Pre - het bestaat nauwelijks. Brazilië heeft nooit grote terrorismeproblemen gehad en geen vluchtkapingen, dus het is enigszins begrijpelijk. De opstapplaats is niet slecht met nog een paar winkels die behoorlijk gevaarlijk ogend voedsel verkopen. Mijn vlucht naar Recife kwam laat aan boord en was helemaal vol. TAM gebruikt die A320 met hoge dichtheid met minimale stoelafstand. Ik zou er zo ongeveer in kunnen passen.

TAM Economy Class Review (Brazil Domestic) Rio de Janeiro (GIG) to Recife (REC)

TAM Economy Class Review (Brazil Domestic) Rio de Janeiro (GIG) to Recife (REC)

Wat ik me realiseerde zonder al die ingecheckte bagage, gaat het in- en uitstappen zoveel sneller. Verbazingwekkend!

De aankondigingen zijn allemaal in het Portugees met TAM Domestic - niet dat ik op zoek was naar iets verrassends, maar ik was nieuwsgierig naar onze route. De 1250 mijl zouden ons 3 uur kosten en we zouden eigenlijk de Atlantische kust recht naar het noorden volgen. We hadden een constante reeks turbulentie - niets ergs echter. De stewardessen kwamen halverwege de vlucht met een klein snackpakket en water naar buiten. Ze waren supervriendelijk en namen de tijd met alle wensen. Het is alsof vliegen nog steeds super spannend is.

Wat me opviel, was dat geen enkele persoon een open laptop had of zelfs een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking. Mensen waren aan het dutten of ontspanden zich gewoon. Ik was duidelijk niet in de VS!

LAN / TAM heeft een geweldig entertainmentsysteem aan boord met talloze films en shows die rechtstreeks naar uw apparaat kunnen worden gestreamd. De vangst? U moet de app voor uw vlucht installeren. Op mijn laptop zou het ook niet werken omdat het vereiste 'dmg-bestand' niet zou worden geïnstalleerd. Geen films voor mij nou ja.

TAM Economy Class Review (Brazil Domestic) Rio de Janeiro (GIG) to Recife (REC)

TAM Economy Class Review (Brazil Domestic) Rio de Janeiro (GIG) to Recife (REC)

We kwamen op tijd aan in Recife - wat was eraf dat we naar het Oosten vlogen, maar veranderden van tijd omdat we WEST zouden vliegen (een uur terug). De zon komt vrijwel het hele jaar om 5 uur op in Recife! Nooit eerder gehad! Het regende hard en de bagage-afhandelaars hadden schijnbaar een langzame dag - het duurde 45 minuten om (de vele) tassen naar buiten te brengen. Maar we konden de bagage-afhandelaar de tassen zien verplaatsen met de coole video-installatie.

TAM Economy Class Review (Brazil Domestic) Rio de Janeiro (GIG) to Recife (REC)

Taxi's op de luchthaven van Recife zijn erg mooi - niet afdingen. Er zijn overal taxi's met een meter die geen extra kosten hebben, alleen omdat ze een rit zijn begonnen vanaf de luchthaven.