Stora amerikanska flygbolag eliminerar ändringsavgifter

Skriven och publicerad 1 september 2020 See this post in English

Många flygbolag har drabbats hårt av COVID-19-pandemin, vilket dramatiskt har minskat resebehovet. Först såg vi United Airlines tillkännage att de kommer att eliminera alla ändringsavgifter för inrikesresor i USA. Efter beslutet från United kom flera andra amerikanska flygbolag som Delta och American Airlines med liknande meddelanden.

Major US Airlines Are Eliminating Change Fees

United Airlines Eliminates Change Fees


United Airlines meddelade att de omedelbart kommer att eliminera alla ändringsavgifter för inrikesresor i USA. Ändringsavgiftspolicyn gäller för alla vanliga Economy- och Premium-stugbiljetter för resor inom USA, Jungfruöarna och Puerto Rico. Från och med den 1 januari 2021 kan alla United-passagerare flyga standby gratis på ett flyg som avgår samma dag som de reser, oavsett typ av biljett eller serviceklass. MileagePlus Premier-medlemmar kan bekräfta en plats på en annan flygning samma dag med samma avgångs- och ankomststäder som sin ursprungliga biljett om en plats i samma biljettklass finns tillgänglig.

Från tjänstemannen pressmeddelande:
Förändring är oundviklig idag - men det är hur vi svarar på det som betyder mest. När vi hör från kunderna om var vi kan förbättra är det ofta den bästa begäran att bli av med denna avgift. Efter tidigare tuffa tider tog flygbolagen svåra beslut att överleva, ibland på bekostnad av kundservice. United Airlines kommer inte att följa samma spelbok när vi kommer ut ur krisen. Istället tar vi ett helt annat tillvägagångssätt - och tittar på nya sätt att tjäna våra kunder bättre.

Major US Airlines Are Eliminating Change Fees

American Airlines eliminerar ändringsavgifter


På samma sätt som United meddelade American Airlines att de eliminerar ändringsavgifter för alla inrikes- och kortdistansflygningar på Premium Cabin-priser och de flesta Main Cabin-priserna. Ingen ändringsavgiftspolicy gäller nu för någon av de 50 amerikanska staterna, Kanada, Mexiko, Puerto Rico, Amerikanska Jungfruöarna och Karibien i alla andra biljettklasser utom Basic Economy. Flygbolaget tillåter också kunder att behålla hela värdet av sina ursprungliga biljetter om de ändrar sina resplaner före den planerade resan. Med andra ord får kunderna en kupong för eventuellt restvärde. AAdvantage-elitmedlemmar kommer att kunna använda sina resefördelar (uppgraderingar, föredragna sittplatser) på alla biljetter, inklusive Basic Economy. Från och med den 1 oktober 2020 har alla kunder möjlighet att flyga standby på tidigare flygningar till samma destination samma dag utan kostnad.

Major US Airlines Are Eliminating Change Fees

Delta eliminerar ändringsavgifter


Ett annat stort amerikanskt flygbolag, Delta, meddelade att de skulle ta bort inhemska förändringsavgifter för alla andra priser än Basic Economy-priserna omedelbart. Detta undantag utan avgift gäller USA, Jungfruöarna och Puerto Rico. Delta kommer också att förlänga sitt undantag från ändringsavgifter för nyinköpta flyg, inklusive internationella flyg och Basic Economy-priser, till slutet av året och kommer att förlänga giltighetstiden för resekrediter till december 2022 för biljetter bokade före 17 april 2020.

Delta VD Ed Bastian sa i en påstående:
Vi har sagt tidigare att vi måste närma oss flexibilitet annorlunda än den här branschen har gjort tidigare, och dagens tillkännagivande bygger på det löftet att säkerställa att vi erbjuder branschledande flexibilitet, utrymme och omsorg till våra kunder. Vi vill att våra kunder ska boka och resa med sinnesro, medvetna om att vi kommer att fortsätta utvärdera våra policyer för att upprätthålla den höga flexibilitetsstandard som de förväntar sig.

Major US Airlines Are Eliminating Change Fees

Det blir intressant att se om Delta och United följer ändringsavgiftspolicyn från American och lägger till en kupong för restvärdet.