A főbb amerikai légitársaságok megszüntetik a változtatási díjakat

Írva és közzétéve 2020. szeptember 1. See this post in English

Számos légitársaságot súlyosan sújtott a COVID-19 járvány, amely drámai módon csökkentette az utazási igényeket. Először láttuk, hogy a United Airlines bejelentette, hogy megszünteti az Egyesült Államok belföldi utazásainak minden váltási díját. A United döntését követően számos más amerikai légi fuvarozó, mint a Delta és az American Airlines, hasonló bejelentésekkel jelent meg.

Major US Airlines Are Eliminating Change Fees

United Airlines Eliminates Change Fees


A United Airlines bejelentette, hogy azonnal hatályba lépik az USA belföldi utazásainak minden váltási díját. A váltási díj szabályzata az Egyesült Államokban, az USA Virgin-szigetein és Puerto Ricón belüli utazásokra vonatkozó összes standard Economy és Premium kabinjegyre vonatkozik. Ezenkívül 2021. január 1-jétől az összes United utas ingyenesen készenléti állapotban repülhet az utazás napjáról induló járaton, a jegy típusától vagy a szolgáltatás típusától függetlenül. A MileagePlus Premier tagjai ugyanazon a napon megerősíthetik a helyüket egy másik járaton ugyanazokkal az indulási és érkezési városokkal, mint az eredeti jegyük, ha ugyanabban a jegyár osztályban rendelkezésre áll hely.

A tisztviselőtől sajtóközlemény:
Manapság elkerülhetetlen a változás - de a legfontosabb, hogy hogyan reagálunk rá. Amikor az ügyfelektől értesülünk arról, hol fejlődhetünk, gyakran ez a díj megszabadulása a legfőbb igény. A korábbi nehéz időket követően a légitársaságok nehéz döntéseket hoztak a túlélés érdekében, néha az ügyfélszolgálat kárára. A United Airlines nem fogja követni ugyanazt a játékkönyvet, mint amikor kijöttünk ebből a válságból. Ehelyett egy teljesen más megközelítést alkalmazunk - és új módszereket keresünk ügyfeleink jobb kiszolgálására.

Major US Airlines Are Eliminating Change Fees

Az American Airlines megszünteti a váltási díjakat


A Unitedhez hasonlóan az American Airlines bejelentette, hogy megszünteti az összes belföldi és rövid távú nemzetközi járat váltási díját a Premium Cabin viteldíjain és a legtöbb Main Cabin viteldíjnál. A változtatás nélküli díj szabályzata az Egyesült Államok 50 államának, Kanadának, Mexikónak, Puerto Ricónak, az Egyesült Államok Virgin-szigeteinek és a Karib-térségnek bármelyikére vonatkozik, az alapgazdaság kivételével minden más viteldíj osztályban. A légitársaság lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy megőrizzék eredeti jegyeik teljes értékét, ha az ütemezett utazás előtt megváltoztatják utazási tervüket. Más szavakkal, az ügyfelek utalványt kapnak bármely maradványértékre. Az AAdvantage elit tagjai minden jegyre alkalmazhatják utazási előnyeiket (korszerűsítések, előnyben részesített ülőhelyek), beleértve az Alapvető Gazdaságot is. Ezenkívül 2020. október 1-jétől minden ügyfél képes lesz ugyanazon a célállomáson a korábbi járatok ugyanazon a napon készenléti állapotban repülni ugyanazon a napon.

Major US Airlines Are Eliminating Change Fees

A Delta megszünteti a váltási díjakat


Egy másik nagy amerikai légitársaság, a Delta bejelentette, hogy azonnal megszüntetik a belföldi váltási díjakat az alapvető gazdasági viteldíjak kivételével. Ez a díjmentesség az Egyesült Államokra, az Amerikai Virgin-szigetekre és Puerto Ricóra vonatkozik. A Delta emellett az év végéig meghosszabbítja az újonnan vásárolt járatok, beleértve a nemzetközi járatokat és az alapvető gazdasági viteldíjakat is, váltási díjait, és 2022 decemberéig meghosszabbítja az utazási hitelek lejártát a 2020. április 17. előtt lefoglalt jegyekre.

Ed Bastian, a Delta vezérigazgatója a nyilatkozat:
Korábban már elmondtuk, hogy a rugalmasságnak másként kell megközelítenünk, mint ez az iparág a múltban, és a mai bejelentés erre az ígéretre épül, hogy biztosítsuk, hogy iparágvezető rugalmasságot, teret és gondoskodást kínálunk ügyfeleinknek. Szeretnénk, ha ügyfeleink nyugodtan foglalnának és utaznának, tudván, hogy folytatjuk az irányelveink értékelését az elvárt magas szintű rugalmasság fenntartása érdekében.

Major US Airlines Are Eliminating Change Fees

Érdekes lesz megnézni, hogy a Delta és a United követi-e az amerikai váltási díjakra vonatkozó politikáját, és adnak-e utalványt a maradványértékre.