Suurimmat Yhdysvaltain lentoyhtiöt poistavat muutospalkkiot

Kirjoitettu ja julkaistu 1. syyskuuta 2020 See this post in English

Monia lentoyhtiöitä on kärsinyt kovasti COVID-19-pandemia, joka on vähentänyt dramaattisesti matkakysyntää. Ensinnäkin näimme United Airlinesin ilmoittavan poistavansa kaikki Yhdysvaltain kotimaan matkojen muutosmaksut. Unitedin päätöksen jälkeen useat muut yhdysvaltalaiset lentoyhtiöt, kuten Delta ja American Airlines, ilmestyivät vastaavilla ilmoituksilla.

Major US Airlines Are Eliminating Change Fees

United Airlines Eliminates Change Fees


United Airlines ilmoitti poistavansa kaikki Yhdysvaltain kotimaan matkojen muutosmaksut välittömästi voimaan. Muutosmaksukäytäntö koskee kaikkia tavallisia Economy- ja Premium-matkustamolippuja Yhdysvaltain, Yhdysvaltain Neitsytsaarien ja Puerto Ricon sisäpuolella. Lisäksi 1. tammikuuta 2021 alkaen kaikki Yhdistyneen kuningaskunnan matkustajat voivat lentää valmiustilassa ilmaiseksi lennolla, joka lähtee matkansa päivästä lipputyypistä tai palveluluokasta riippumatta. MileagePlus Premier -jäsenet voivat vahvistaa paikkansa toisella lennolla samana päivänä samoilla lähtö- ja saapumiskaupungeilla kuin alkuperäinen lippu, jos paikkaa on saatavilla samaan lippulippuluokkaan.

Virkamieheltä Lehdistötiedote:
Muutos on väistämätöntä nykyään - mutta tärkeintä on se, miten reagoimme siihen. Kun kuulemme asiakkailta, missä voimme kehittyä, tästä maksusta pääseminen on usein paras pyyntö. Aikaisempien vaikeiden aikojen jälkeen lentoyhtiöt tekivät vaikeita päätöksiä selviytyäkseen joskus asiakaspalvelun kustannuksella. United Airlines ei seuraa samaa näytelmäkirjaa kuin tulemme kriisistä. Sen sijaan lähestymme täysin erilaista lähestymistapaa - ja etsimme uusia tapoja palvella asiakkaitamme paremmin.

Major US Airlines Are Eliminating Change Fees

American Airlines eliminoi muutospalkkiot


Yhdysvaltojen tapaan American Airlines ilmoitti poistavansa muutosmaksut kaikista kotimaan ja lyhyen matkan kansainvälisistä lennoista Premium Cabin -hinnoilla ja useimmilla Main Cabin -hinnoilla. Ei muutosmaksukäytäntöä sovelletaan nyt mihinkään 50 Yhdysvaltain osavaltioon, Kanadaan, Meksikoon, Puerto Ricoon, Yhdysvaltain Neitsytsaarille ja Karibialle kaikissa muissa hintaluokissa paitsi perustaloudessa. Lentoyhtiö antaa asiakkaiden myös säilyttää alkuperäisten lippujensa täysi arvo, jos he muuttavat matkasuunnitelmaansa ennen aikataulun mukaista matkaa. Toisin sanoen asiakkaat saavat kupongin jäännösarvosta. AAdvantage-eliitin jäsenet voivat soveltaa matka-etujaan (päivitykset, ensisijaiset istumapaikat) kaikkiin lippuihin, mukaan lukien Basic Economy. Lisäksi 1. lokakuuta 2020 alkaen kaikilla asiakkailla on mahdollisuus lentää valmiustilassa aikaisemmilla lennoilla samaan määränpäähän samana päivänä ilmaiseksi.

Major US Airlines Are Eliminating Change Fees

Delta eliminoi muutospalkkiot


Toinen merkittävä yhdysvaltalainen lentoyhtiö Delta ilmoitti poistavansa kaikki muut kuin perustalouden hinnat kotimaiset muutospalkkiot heti. Tätä maksuvapautusta ei sovelleta Yhdysvaltoihin, Yhdysvaltain Neitsytsaarille ja Puerto Ricoon. Delta pidentää myös vapautusta uusien ostettujen lentojen, mukaan lukien kansainväliset lennot ja perustalouden hinnat, muutosmaksuista vuoden loppuun asti ja pidentää ennen 17. huhtikuuta 2020 varattujen lippujen matkahyvitysten voimassaoloa joulukuun 2022 loppuun asti.

Delta CEO Ed Bastian said in a statement:
Olemme aiemmin sanoneet, että joustavuutta on lähestyttävä eri tavalla kuin tällä alalla on aiemmin, ja tämänpäiväinen ilmoitus perustuu tähän lupaukseen varmistaa, että tarjoamme asiakkaillemme alan johtavaa joustavuutta, tilaa ja huolenpitoa. Haluamme asiakkaidemme varaavan ja matkustavan mielenrauhalla tietäen, että jatkamme käytäntöjemme arviointia ylläpitämään heidän odottamaansa korkeaa joustavuutta.

Major US Airlines Are Eliminating Change Fees

On mielenkiintoista nähdä, noudattavatko Delta ja United amerikkalaisten muutospalkkiopolitiikkaa ja lisäävätkö setelin jäännösarvolle.