Virgin Atlantic Dosarele Protecția falimentului în Statele Unite

Scris și publicat 7 august 2020 See this post in English

Multe companii aeriene, inclusiv Virgin Atlantic, au fost puternic afectate de pandemia COVID-19, care a redus dramatic cererea de călătorie. Cu câteva luni în urmă, am văzut-o pe Virgin Atlantic concediat o treime din angajații săi. Acum, transportatorul a solicitat protecție în conformitate cu capitolul 15 din codul falimentului SUA pentru a-și proteja activele din Statele Unite.

Virgin Atlantic Files Bankruptcy Protection In The United States

Virgin Atlantic Restructuring Plan


Virgin Atlantic a asigurat un pachet de refinanțare de 1,2 miliarde de lire sterline în următoarele 18 luni. Conform comunicatului de presă, planul de restructurare se bazează pe un plan de afaceri pe cinci ani, iar cu sprijinul acționarilor Virgin Group și Delta, noii investitori privați și creditorii existenți, compania aeriană va reconstrui și va reveni la profitabilitate în 2022. Pentru a obține aprobarea de la toți creditorii relevanți înainte de implementare, planul de restructurare va trece printr-un proces sancționat de instanță în temeiul Legii societăților britanice.

De la oficial comunicat de presa:
Virgin Atlantic a făcut un mare pas înainte pentru a-și asigura viitorul, prin lansarea unui proces susținut de instanță ca parte a unei recapitalizări solvabile a companiei aeriene și a activităților de vacanță, cu un plan de restructurare care, odată aprobat și implementat, va menține Virgin Atlantic în zbor.

Virgin Atlantic Files Bankruptcy Protection In The United StatesPentru a obține o cameră de respirație, aceștia au solicitat protecție în conformitate cu capitolul 15 din codul falimentului SUA.

Virgin Atlantic depune protecție împotriva falimentului în Statele Unite


Virgin Atlantic a solicitat protecție în conformitate cu capitolul 15 din codul de faliment al SUA pentru a-și proteja activele din Statele Unite, în timp ce lucrează pentru finalizarea unui plan de salvare în Marea Britanie. Capitolul 15 permite companiilor străine cu active americane să se protejeze împotriva creanțelor, în timp ce lucrează la un plan de salvare la domiciliu.

Un purtător de cuvânt al Virgin Atlantic a spus:
În urma audierii din Regatul Unit care a avut loc ieri (4 august), procedurile auxiliare în sprijinul recapitalizării solventului au fost, de asemenea, depuse în SUA în cadrul procesului lor din capitolul 15. Aceste proceduri auxiliare din SUA au fost începute în baza dispozițiilor care permit instanțelor din SUA să recunoască procesele de restructurare externă. În cazul Virgin Atlantic, procesul pe care am cerut să îl recunoaștem este o restructurare solventă a unei companii engleze în conformitate cu partea 26A din English Companies Act 2006.

Virgin Atlantic a fost nevoită să taie peste 3.000 de locuri de muncă din cauza luptelor financiare. Acest număr reprezintă o treime din forța de muncă. De asemenea, transportatorul a anunțat într-un comunicat de presă sfârșitul operațiunilor pe aeroportul Gatwick în luna mai. Richard Branson a spus că se va concentra pe operarea din baza londoneză Heathrow și Manchester. Toate rutele din Gatwick, care deserveau printre altele Orlando, Florida și Barbados, au fost mutate la Heathrow.