A Virgin Atlantic csődvédelmet nyújt be az Egyesült Államokban

Írva és közzétéve 2020. augusztus 7. See this post in English

Számos légitársaságot, köztük a Virgin Atlantic-ot is súlyosan sújtotta a COVID-19 járvány, amely drámai módon csökkentette az utazási igényeket. Néhány hónappal ezelőtt láttuk, hogy a Virgin Atlantic kirúgta alkalmazottai egyharmadát. Most a fuvarozó védelmet nyújtott be az amerikai csődtörvénykönyv 15. fejezete alapján, hogy megvédje vagyonát az Egyesült Államokban.

Virgin Atlantic Files Bankruptcy Protection In The United States

Virgin Atlantic Restructuring Plan


A Virgin Atlantic a következő 18 hónapban 1,2 milliárd font értékű refinanszírozási csomagot biztosított. A sajtóközlemény szerint a szerkezetátalakítási terv ötéves üzleti terven alapul, és a Virgin Group és a Delta részvényesek, új magánbefektetők és meglévő hitelezők támogatásával a légitársaság 2022-ben újjáépíti és visszatér a jövedelmezőséghez. az összes érintett hitelezőtől a végrehajtás előtt a szerkezetátalakítási terv bírósági szankcióval megy végbe az Egyesült Királyság Társaságtörvénye alapján.

A tisztviselőtől sajtóközlemény:
A Virgin Atlantic nagy előrelépést tett jövője biztosításában, a bíróság által támogatott folyamat megindításával a légitársaság és az üdülési üzletág fizetőképes feltőkésítése részeként. A jóváhagyott és végrehajtott szerkezetátalakítási terv fenntartja a Virgin Atlantic repülését.

Virgin Atlantic Files Bankruptcy Protection In The United StatesAnnak érdekében, hogy legyen egy kis légzőszoba, védelmet nyújtottak be az amerikai csődtörvénykönyv 15. fejezete alapján.

A Virgin Atlantic csődvédelmet nyújt be az Egyesült Államokban


A Virgin Atlantic az Egyesült Államok csődtörvénykönyvének 15. fejezete alapján védelmet nyújtott be az Egyesült Államokban lévő vagyonának védelme érdekében, miközben az Egyesült Királyságban dolgoznak egy mentési terv elkészítésén. A 15. fejezet lehetővé teszi az amerikai eszközökkel rendelkező külföldi vállalatok számára, hogy megvédjék magukat a követelésektől, miközben otthon dolgoznak mentési terven.

A Virgin Atlantic szóvivője elmondta:
A tegnap (augusztus 4-én) tartott brit meghallgatást követően az USA-ban a fizetőképes feltőkésítés támogatására vonatkozó kiegészítő eljárásokat is indítottak a 15. fejezet szerinti eljárás keretében. Ezeket az amerikai kiegészítő eljárásokat olyan rendelkezések alapján kezdték meg, amelyek lehetővé teszik az amerikai bíróságok számára, hogy elismerjék a külföldi szerkezetátalakítási folyamatokat. A Virgin Atlantic esetében az általunk elismertnek kért folyamat egy angol vállalat fizetőképes szerkezetátalakítása a 2006. évi angol társaságokról szóló törvény 26A. Része alapján.

A Virgin Atlantic a pénzügyi küzdelmek miatt több mint 3000 munkahely megszüntetésére kényszerült. Ez a szám a munkaerő harmadát jelenti. A fuvarozó egy sajtóközleményben bejelentette működésének befejezését a gatwicki repülőtéren még májusban. Richard Branson elmondta, hogy a londoni Heathrow bázisról és a Manchesterből történő üzemeltetésre fognak összpontosítani. Az összes útvonalat Gatwickból, amely Orlando, Florida és Barbados között volt, Heathrow-ba költöztették.