Virgin Atlantic arkiverer konkursbeskyttelse i De Forenede Stater

Skrevet og offentliggjort 7. august 2020 See this post in English

Mange luftfartsselskaber, herunder Virgin Atlantic, er blevet hårdt ramt af COVID-19-pandemien, som har reduceret rejsebehovet dramatisk. For et par måneder tilbage så vi Virgin Atlantic fyrede en tredjedel af sine ansatte. Nu har luftfartsselskabet anmodet om beskyttelse i henhold til kapitel 15 i den amerikanske konkurskode for at beskytte sine aktiver i USA.

Virgin Atlantic Files Bankruptcy Protection In The United States

Virgin Atlantic Restructuring Plan


Virgin Atlantic har sikret en refinansieringspakke på 1,2 mia. £ i løbet af de næste 18 måneder. Ifølge pressemeddelelsen er omstruktureringsplanen baseret på en femårig forretningsplan, og med støtte fra aktionærerne Virgin Group og Delta, nye private investorer og eksisterende kreditorer vil luftfartsselskabet genopbygge og vende tilbage til rentabilitet i 2022. For at sikre godkendelse fra alle relevante kreditorer inden implementering, vil omstruktureringsplanen gennemgå en retssanktioneret proces i henhold til den britiske selskabslov.

Fra embedsmanden pressemeddelelse:
Virgin Atlantic har taget et stort skridt fremad for at sikre sin fremtid ved at indlede en domstolsstøttet proces som en del af en solvabil rekapitalisering af flyselskabet og ferievirksomheden med en omstruktureringsplan, der en gang er godkendt og implementeret, vil holde Virgin Atlantic flyvende.

Virgin Atlantic Files Bankruptcy Protection In The United StatesFor at få noget vejrtrækningsrum anmodede de om beskyttelse i henhold til kapitel 15 i den amerikanske konkurskode.

Virgin Atlantic registrerer konkursbeskyttelse i USA


Virgin Atlantic har anmodet om beskyttelse i henhold til kapitel 15 i den amerikanske konkurskode for at beskytte sine aktiver i USA, mens de arbejder på at færdiggøre en redningsplan i Storbritannien. Kapitel 15 tillader udenlandske virksomheder med amerikanske aktiver at beskytte sig mod krav, mens de arbejder på en redningsplan derhjemme.

En talsmand for Virgin Atlantic sagde:
Efter den britiske høring, der blev afholdt i går (4. august), blev der også indgivet supplerende procedurer til støtte for rekapitalisering af opløsningsmidlet i USA i henhold til deres kapitel 15-proces. Disse tilknyttede amerikanske sager er indledt under bestemmelser, der giver amerikanske domstole mulighed for at anerkende udenlandske omstruktureringsprocesser. For Virgin Atlantic er den proces, vi har anmodet om at blive anerkendt, en opløsningsmiddelomstrukturering af et engelsk selskab i henhold til del 26A i den engelske selskabslov 2006.

Virgin Atlantic blev tvunget til at nedskære mere end 3.000 job på grund af de økonomiske kampe. Dette tal repræsenterer en tredjedel af arbejdsstyrken. Luftfartsselskabet meddelte også i en pressemeddelelse afslutningen af ​​operationer i Gatwick lufthavn tilbage i maj. Richard Branson sagde, at de vil fokusere på at operere fra London Heathrow base og Manchester. Alle ruter fra Gatwick, der tjente blandt andre Orlando, Florida og Barbados, blev flyttet til Heathrow.