Maldiverna och Dubai välkomnar besökare igen

Skriven och publicerad 23 juni 2020 See this post in English

Efter nyheterna och uppdateringarna kring COVID-19-pandemin tvingades många flygbolag att stänga av eller minska sin dagliga verksamhet. Vi har den senaste informationen från flygbolag och hotell över hela världen. Vi såg först nästan alla flygbolag skära ner på flyg eller helt stoppa all service för tre månader sedan. När pandemin började sakta ner byggs flygbolagen långsamt upp sina scheman, sätter ut kampanjer och viktigast av allt - flyger igen. Först såg vi Emirates återuppta vissa flygningar, och nu meddelade Förenade Arabemiraten att de kommer att tillåta utländska besökare till Dubai igen. Förutom att Dubai öppnade sina dörrar för besökare meddelade Maldivernas president att de också kommer att öppna sina gränser för internationella passagerare.

Maldives and Dubai Welcoming Visitors Again

Dubai Welcoming Visitors Again


Förenade Arabemiraten har meddelat att från och med den 7 juli 2020 kommer de att tillåta utländska besökare till Dubai. I slutet av mars stängde Förenade Arabemiraten sina gränser för utlänningar och jordade all flygtrafik. Med en långsam pandemi minskar landet långsamt begränsningar som inkluderar restriktioner för internationella resor. Alla turister måste uppvisa ett nyligen negativt Covid-19-negativt intyg eller genomgå tester på Dubais flygplatser. De som testar positivt kommer att vara tvungna att isolera i 14 dagar. Ett annat krav för turister är Covid-19 DXB-appen och de bör registrera sina uppgifter.

Maldives and Dubai Welcoming Visitors Again

Maldiverna välkomnar internationella passagerare


Maldiverna kommer att öppna sina gränser igen för internationella passagerare den 15 juli, meddelade önationens president Ibrahim Mohamed Solih på tisdag.

Från tjänstemannen meddelande:
När Maldiverna går framåt efter COVID-pandemin, anpassar sig till en ny normal och gör sig redo att starta om ekonomin, ska den internationella gränsen öppnas för turister den 15 juli 2020. Turismministeriet, tillsammans med turistindustrin förbereder sig för återupptagande och välkomnande av turister.

Maldives and Dubai Welcoming Visitors Again

Turismministeriet tillkännagav en uppsättning riktlinjer för turistankomster, som ska tillämpas när gränserna öppnas igen. Enligt riktlinjerna trettio dagar kommer ett gratis visum vid ankomst att utfärdas till alla turister med en bekräftad bokning för vistelse på någon registrerad turistanläggning i landet. Hela semestern måste bokas på en enda anläggning förutom transiteringsarrangemang. Intressant nog kommer det inte att finnas någon obligatorisk karantän eller testning vid ankomst. Turister behöver bara fylla i ett hälsodeklarationsformulär.