Internationella destinationer återupptas för turister

Skriven och publicerad 26 juni 2020 See this post in English

Efter nyheterna och uppdateringarna kring COVID-19-pandemin tvingades många flygbolag att stänga av eller minska sin dagliga verksamhet och länder tvingades införa restriktioner. Med pandemin långsammare runt om i världen har många länder börjat minska gränsrestriktionerna och återupptas för internationella turister.

International Destinations Reopening to Tourists

Europe


Europeiska unionen och Schengenländerna har långsamt lindrat de interna resebegränsningarna när den första vågen av COVID-19 var över. EU: s mål var att återuppta resan inom Schengen i slutet av juni och för resten av världen i juli. EU-länder enades om en lista över länder vars invånare kommer att vara välkomna att besöka. Denna lista kommer att utvärderas varannan vecka enligt EU: s råd. För närvarande kan medborgare i Algeriet, Australien, Kanada, Georgien, Japan, Marocko, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien, Uruguay och Kina komma in. Men länder som såg en ökning av antalet infektioner har tagits bort från listan, som Montenegro, Serbien och USA.

österrike


Österrike öppnade först sina gränser för Tyskland, Liechtenstein, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Tjeckien och Ungern den 4 juni. Den 16 juni tillät Österrike alla EU-invånare, utom Storbritannien, Sverige och Portugal, att komma in. Besökare från de godkända EU-länderna kan besöka Österrike utan karantänperiod eller testning. För närvarande kan de flesta EU-länder resa till Österrike utan begränsningar. Passagerare från Storbritannien, Sverige, Bulgarien, Rumänien och Portugal är skyldiga att uppvisa ett läkarintyg eller självisolera. Passagerare från Gütersloh i Tyskland behöver ett negativt PCR-test för att resa till Österrike på grund av de senaste spikarna i COVID-19-fall. Flyg från Belgrad, Sarajevo och Bukarest har avbrutits till följd av senaste tidens ökningar av antalet infektioner på Balkan.
Medborgare som befinner sig utanför Schengenområdet får inte resa in i Österrike med flyg. Säsongsarbetare inom jordbruks-, skogs- och turistsektorerna och medborgare som har visum D är dock undantagna från detta förbud.

International Destinations Reopening to Tourists

kroatien


Kroatien tillåter inte medborgare utanför EU att komma in förrän minst den 1 juli. Den 1 juni 2020 öppnade Kroatien igen för turister genom att endast tillåta besökare från länder inom Europeiska unionen. Kroatien kräver för närvarande inte ett negativt test för att komma in i landet. Efter de senaste ökningarna i COVID-19-fallen på Balkan har Kroatien infört karantän för passagerare från Nordmakedonien, Serbien, Kosovo och Bosnien. Gränser med EU, Storbritannien, Schweiz, Norge, Lichtenstein, Andorra, San Marino, Monaco och Holy See förblir öppna utan några restriktioner.
Passagerare utanför EU och Schengenområdet kan komma in i landet av affärs-, studie- och turismskäl om de tillhandahåller nödvändig dokumentation. Det kommer att krävas att man presenterar ett PCR-test som inte är äldre än 48 timmar vid ankomsten. Passagerare som inte presenterar ett negativt PCR-test kommer att vara tvungna att sätta karantän i 14 dagar och testa om på egen kostnad. Passagerare i transit kan resa genom Republiken Kroatien förutsatt att det är möjligt att komma in eller transitera genom grannlandet. För att förkorta gränskontrollerna rekommenderas alla passagerare att fylla i ett onlineformulär som du kan hitta här.

International Destinations Reopening to Tourists

cypern


Hotell på Cypern började öppnas igen den 1 juni, medan internationella flygresor startade om den 9 juni. Cypern började tillåta resor från vissa europeiska länder, inklusive Österrike, Danmark, Tyskland, Grekland och Schweiz utan att något negativt test krävs. Regeringen skapade tre listor baserade på den epidemiologiska situationen, vilket förklarar vilka villkor som måste uppfyllas. Du hittar listorna här.

 • Lista A


Detta är länder som anses vara låg risk och inget negativt test eller karantän krävs för passagerare som kommer från dessa destinationer. Listan uppdateras regelbundet. För närvarande är passagerare från Österrike, Tyskland, Danmark, Grekland, Estland, Irland, Lettland, Litauen, Malta, Ungern, Polen, Slovakien, Slovenien, Finland, Schweiz, Island, Lichenstein, Norge, Japan, Kanada, Nya Zeeland och Sydkorea. kan komma in i Cypern utan begränsningar.

 • Lista B


Passagerare som kommer från dessa länder måste testa negativt för viruset senast 72 timmar före ankomst. För närvarande består listorna av Belgien, Bulgarien, Frankrike, Spanien, Italien, Kroatien, Nederländerna, Tjeckien, Andorra, Monaco, Vatikanstaten, San Marino, Algeriet, Australien, Georgien, Marocko, Rwanda, Thailand, Tunisien, Uruguay, Kina.

 • Lista C


Alla länder som inte listas i kategori A eller B faller under kategori C. För passagerare från länder i denna kategori är inträde alls inte tillåtet med undantag för invånare i Cypern.

Intressant nog har Cypern sagt att landet skulle täcka alla kostnader för resenärer om de testar positivt för koronavirus när de besöker.

International Destinations Reopening to Tourists

Grekland


Grekland öppnade för besökare från EU, Kina, Japan, Israel, Nya Zeeland och flera andra länder som har sina koronavirusutbrott under kontroll. Hittills krävs ingen karantänperiod men slumpmässiga tester på flygplatsen är möjliga. I början av juli stängde Grekland sina gränser för passagerare från Serbien på grund av ökningen av infektioner.

International Destinations Reopening to Tourists

Frankrike


Frankrike tog bort restriktionerna för resenärer från EU den 15 juni och krävde inte längre att de hade ett internationellt reseintyg eller en karantänperiod. Frankrike meddelade att det skulle kräva inkommande passagerare från 16 länder att genomgå obligatoriska tester på flygplatsen.

Passagerare från dessa länder kommer att behöva ta ett COVID-19-test på flygplatsen:

 • algeriet

 • Bahrain

 • Brasilien

 • Indien

 • Israel

 • kuwait

 • madagaskar

 • Panama

 • peru

 • Qatar

 • Serbien

 • Sydafrika

 • Kalkon

 • oman

 • Förenade arabemiraten

 • Förenta staterna


International Destinations Reopening to Tourists

Island


Island stängde aldrig sina gränser för resenärer från EU, men en 14-dagars karantän krävdes vid ankomsten. Den 15 juni började landet låta EU-resenärer ta ett gratis COVID-19-test för att undvika karantänen. Från och med den 1 juli kommer COVID-19-testet inte längre att vara gratis, istället måste passagerarna betala cirka $ 100.

International Destinations Reopening to Tourists

Montenegro


Passagerare kan resa till Montenegro utan karantän, så länge de anländer från länder med en överföringshastighet under 25 per 100 000 invånare. De uppdaterar listan dagligen och du kan hitta den här. Passagerare från Albanien, Bosnien och Hercegovina, Kosovo, Turkiet, Israel, Polen, Rumänien, Italien och Ukraina är skyldiga att presentera ett negativt PCR-test vid ankomsten. Franska, brittiska och spanska passagerare måste isolera sig vid ankomsten.

International Destinations Reopening to Tourists

Malta


Malta öppnar för första gången för turism den 1 juli, så att besökare från mer än 20 länder kan komma in i landet utan en isoleringsperiod. De länder som tillåts under den första vågen av återupptagningen inkluderar Tyskland, Österrike, Cypern, Schweiz, Island, Slovakien, Norge, Danmark, Ungern, Finland, Irland, Litauen, Lettland, Estland, Luxemburg, Tjeckien, Italien, Frankrike, Spanien , Polen, Grekland och Kroatien.

I den andra etappen av återupptagandet kommer Malta att välkomna turister från hela världen från och med den 15 juli 2020.

International Destinations Reopening to Tourists

Franska Polynesien


Franska Polynesien kommer att återupptas för internationella ankomster från och med den 15 juli 2020. Det kommer inte heller att finnas något krav på självisolering. Passagerare kommer att behöva ta ett COVID-19-test 72 timmar före avresa och visa ett negativt test vid ankomst.

International Destinations Reopening to Tourists

Spanien


Spanien öppnade sina gränser för medlemmar i EU: s Schengenzon och Storbritannien den 21 juni. Passagerare från andra länder som inte är Schengen kommer att komma in i landet utan skyldighet att självkarantäna från och med den 1 juli.

International Destinations Reopening to Tourists

Storbritannien


Storbritannien stängde aldrig sina gränser för internationella resor. Men den 8 juni implementerade de en regel som kräver att besökare sätts i karantän i 14 dagar med undantag för de som reser från Irland, Kanalöarna eller Isle of Man. Den 10 juli meddelade regeringen att passagerare som kommer från lågriskländer som Tyskland och Frankrike inte längre kommer att behöva karantän. Brittiska turister som är semester i Spanien kommer att behöva självisolera i två veckor efter deras återkomst, efter en infektionsökning i tre spanska regioner.

International Destinations Reopening to Tourists

Kalkon


Turkiet har öppnat sin gräns för utländska resenärer, med undantag för landgränsen till Iran.

Asien


Sydkorea, Kina och andra förblir stängda för internationella resor och det finns för närvarande inget fastställt datum eller en plan för återöppning. Vissa länder har emellertid tillkännagett återöppningsplaner.

Sri Lanka


Sri Lanka kommer att återuppta sina gränser för utländska turister från och med den 1 augusti 2020. Passagerare från alla länder kommer att vara välkomna, men strikta regler kommer dock att genomföras. Passagerare ska ha ett negativt testresultat som tas högst 72 timmar före ankomst. Alla passagerare kommer att behöva ta ett ytterligare test vid ankomst som är gratis. Och ytterligare ett test 4-5 dagar efter sin vistelse. Dessutom kommer utländska passagerare inte att tillåtas i kollektivtrafiken. Passagerare kan bara stanna i regeringsgodkända boenden och måste tillbringa minst fem dagar i landet.

International Destinations Reopening to Tourists

Bali


Inhemsk turism på Bali återupptas den 9 juli 2020. Om den lokala överföringen är låg kommer Bali att återuppta sina gränser för utländska turister i oktober enligt Balis regering.

International Destinations Reopening to Tourists

Dubai


Förenade Arabemiraten har meddelat att från och med den 7 juli 2020 kommer de att tillåta utländska besökare till Dubai. Alla turister måste uppvisa ett nyligen negativt Covid-19-negativt intyg eller genomgå tester på Dubais flygplatser. De som testar positivt kommer att vara tvungna att isolera i 14 dagar. Ett annat krav för turister är Covid-19 DXB-appen och de bör registrera sina uppgifter.

International Destinations Reopening to Tourists

Maldiverna


Maldiverna kommer att öppna sina gränser igen för internationella passagerare den 15 juli. Trettio dagar kommer ett gratis visum vid ankomst att utfärdas till alla turister med en bekräftad bokning för en vistelse på någon registrerad turistanläggning i landet. Hela semestern måste bokas på en enda anläggning förutom transiteringsarrangemang. Ingen obligatorisk karantän eller testning vid ankomst. Turister behöver bara fylla i ett hälsodeklarationsformulär.

International Destinations Reopening to Tourists

Karibien


Karibien kommer att återupptas för turister från mitten av juni och juli.

Aruba


Aruba tillkännagav den officiella återupptagningen av gränserna för internationella resor för olika länder mellan den 15 juni och 10 juli 2020. Passagerare från Kanada, Europa och resten av Karibien kommer att komma in efter den 1 juli och amerikanska resenärer kan komma in efter 10. juli. Om du funderar på att besöka Aruba bör du ta ett negativt testresultat högst 72 timmar före deras besök, eller få ett test vid ankomsten mot en avgift.

International Destinations Reopening to Tourists

Bahamas


Bahamas öppnar officiellt för turism den 1 juli 2020 för turister från hela världen. Om resenärer inte har exponerats för viruset eller visar några symtom, kommer de att få inträde utan karantänperiod. Passagerare ska fylla i ett elektroniskt hälsodeklarationsformulär online och ta med ett negativt test som inte är äldre än tio dagar.

International Destinations Reopening to Tourists

Bermuda


Bermuda kommer att ta emot internationella ankomster den 1 juli. Passagerare måste ha ett negativt COVID-19-test som tas högst 72 timmar före avresa, sjukförsäkring och bära ansiktsmasker på planet och på flygplatsen. När de anlänt måste besökarna ta ett nytt COVID-19-test och isolera tills de får resultaten.

International Destinations Reopening to Tourists

Jamaica


Jamaica öppnade igen för internationella turister den 15 juni. Alla ankommande passagerare till Jamaica måste ha ett reseautorisation före incheckningen för ett flyg till Jamaica som du kan hitta här.

International Destinations Reopening to Tourists
Hawaii


I mars införde Hawaii obligatorisk 14 karantän för alla passagerare som anländer från utlandet. Denna regel förblir på plats till och med den 1 augusti 2020, då karantänperioden inte längre kommer att krävas. Istället bör ett negativt testresultat tas högst 72 timmar före ankomst.

International Destinations Reopening to Tourists

Alaska


Passagerare som reser till Alaska har flera olika alternativ. Om de vill undvika karantän måste passagerarna tillhandahålla ett negativt testresultat som tas högst 72 timmar före ankomst. Passagerare kan också ta ett test vid ankomsten, men en karantän kommer att finnas på plats tills de får testresultat. Om passagerarna inte har ett negativt test kommer en karantän på 14 dagar att vara obligatorisk. Ett uppföljningstest kommer att krävas 7-14 dagar efter vistelsen.

International Destinations Reopening to Tourists

Förenta staterna


USA har begränsat inresa för alla utländska medborgare som har besökt Brasilien, Kina, Iran, Schengenområdet, Irland eller Storbritannien de senaste 14 dagarna.
Amerikanska medborgare och permanenta invånare som har passerat eller har varit i något av de länder som har begränsat inresa de senaste 14 dagarna kan fortfarande komma in i USA men måste anlända till någon av följande flygplatser: Atlanta (ATL), Boston (BOS) , Chicago (ORD), Dallas, (DFW), Detroit (DTW), Honolulu (HNL), Los Angeles (LAX), Miami (MIA), New York (JFK eller EWR), San Francisco (SFO), Seattle (SEA ) och Washington (IAD).

Familjemedlemmar till amerikanska medborgare och permanenta invånare och vissa andra begränsade kategorier av visuminnehavare (FN-personal och diplomater) kan komma in i USA. Den 22 juni begränsade dock en presidentens verkställande order inresa för vissa invandrarvisum. Den begränsade inresan gäller sökande för H-1B-, H-2B-, L-1-, J-1-sökande som deltar i praktikant, praktikant, lärare, lägrådgivare eller sommar- och reseprogram, och alla makar eller barn till sökande som omfattas för H-4, L-2 eller J-2 visum. Det finns några undantag för läkare och myndigheter.

Du hittar all information om visumrestriktioner här.

International Destinations Reopening to Tourists

Brasilien


Brasilien har begränsat inresan för alla utländska medborgare utom vissa visuminnehavare. Medborgare, invånare, statsanställda och deras familjemedlemmar, närmaste familjemedlemmar till medborgare, diplomater, resenärer med tillstånd från regeringen, resenärer med ett nationellt migrationsregister eller resenärer i transit som inte lämnar flygplatsens internationella område är undantagna från begränsningarna.

Utlänningar av alla nationaliteter kan komma in i Brasilien om de har ett tillfälligt visum för något av följande ändamål:

 • Forskning, undervisning eller akademisk förlängning;

 • Studie

 • Arbete

 • Att göra en investering

 • Familjåterträff

 • Konstnärliga eller sportaktiviteter med ett tidsbegränsat kontrakt


International Destinations Reopening to Tourists

mexico


Mexiko har inga inresebegränsningar, men resenärer som anländer från länder som påverkas av COVID-19 kommer att testas och sättas i karantän vid behov. Landgränsen mellan Mexiko och USA har stängts för icke nödvändig trafik.

International Destinations Reopening to Tourists