Internationale bestemmingen heropenen voor toeristen

Geschreven en gepubliceerd 26 juni 2020 See this post in English

Na het nieuws en de updates rond de COVID-19-pandemie werden veel luchtvaartmaatschappijen gedwongen hun dagelijkse activiteiten op te schorten of te verminderen, en werden landen gedwongen reisbeperkingen in te voeren. Nu de pandemie overal ter wereld vertraagt, zijn veel landen begonnen met het versoepelen van grensbeperkingen en heropenen voor internationale toeristen.

International Destinations Reopening to Tourists

Europe


De Europese Unie en de Schengenlanden hebben de interne reisbeperkingen langzaamaan versoepeld toen de eerste golf van de COVID-19 voorbij was. Het doel van de EU was om de reis binnen het Schengengebied eind juni te heropenen en in juli voor de rest van de wereld. De EU-lidstaten hebben overeenstemming bereikt over een lijst van landen waarvan de inwoners welkom zijn om te bezoeken. Deze lijst wordt volgens de Raad van de EU elke twee weken geëvalueerd. Momenteel kunnen burgers van Algerije, Australië, Canada, Georgië, Japan, Marokko, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Zuid-Korea, Thailand, Tunesië, Uruguay en China binnenkomen. Landen die een stijging van het aantal besmettingen zagen, zijn echter van de lijst geschrapt, zoals Montenegro, Servië en de VS.

Oostenrijk


Oostenrijk opende voor het eerst zijn grenzen voor Duitsland, Liechtenstein, Zwitserland, Slowakije, Slovenië, Tsjechië en Hongarije op 4 juni. Op 16 juni stond Oostenrijk alle EU-ingezetenen toe, behalve het VK, Zweden en Portugal. Bezoekers uit de goedgekeurde EU-landen kunnen Oostenrijk bezoeken zonder quarantaineperiode of testen. Momenteel kunnen de meeste landen van de Europese Unie zonder beperkingen naar Oostenrijk reizen. Passagiers uit het VK, Zweden, Bulgarije, Roemenië en Portugal zijn verplicht om een ​​medisch certificaat te tonen of zichzelf te isoleren. Passagiers van de Gütersloh in Duitsland zullen een negatieve PCR-test nodig hebben om naar Oostenrijk te reizen vanwege recente pieken in COVID-19-gevallen. Vluchten vanuit Belgrado, Sarajevo en Boekarest zijn geannuleerd na recente pieken in het aantal besmettingen op de Balkan.
Burgers die zich buiten het Schengengebied bevinden, mogen Oostenrijk niet per vliegtuig binnenkomen. Seizoenarbeiders in de landbouw-, bosbouw- en toerismesector en burgers met een Visa D zijn echter vrijgesteld van dit verbod.

International Destinations Reopening to Tourists

Kroatië


Kroatië zal niet-EU-burgers toelaten tot ten minste 1 juli. Op 1 juni 2020 ging Kroatië weer open voor toeristen, door alleen bezoekers uit landen binnen de Europese Unie toe te laten. Kroatië vereist momenteel geen negatieve test om het land binnen te komen. Na recente pieken in COVID-19-gevallen in de Balkan heeft Kroatië quarantaine opgelegd aan passagiers uit Noord-Macedonië, Servië, Kosovo en Bosnië. De grenzen met de EU, het VK, Zwitserland, Noorwegen, Lichtenstein, Andorra, San Marino, Monaco en de Heilige Stoel blijven open zonder enige reisbeperkingen.
Passagiers van buiten de EU en het Schengengebied kunnen het land binnenkomen voor zaken, studie en toerisme, mits zij de vereiste documentatie overleggen. Bij aankomst dient u een PCR-test te overleggen die niet ouder is dan 48 uur. Passagiers die geen negatieve PCR-test hebben voorgelegd, zijn verplicht 14 dagen in quarantaine te blijven en op eigen kosten opnieuw te testen. Passagiers op doorreis mogen door de Republiek Kroatië reizen, op voorwaarde dat het mogelijk is om het buurland binnen te komen of door te reizen. Ook om grenscontroles in te korten, wordt het aanbevolen dat alle passagiers een online formulier invullen dat u kunt vinden hier.

International Destinations Reopening to Tourists

Cyprus


Hotels op Cyprus begonnen op 1 juni te heropenen, terwijl internationale vliegreizen op 9 juni hervat werden. Cyprus begon reizen toe te staan ​​vanuit bepaalde Europese landen, waaronder Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, Griekenland en Zwitserland zonder dat een negatieve test vereist was. Op basis van de epidemiologische situatie heeft de overheid drie lijsten opgesteld, waarin wordt uitgelegd aan welke voorwaarden moet worden voldaan. U kunt de lijsten vinden hier.

 • Lijst A


Dit zijn landen die als een laag risico worden beschouwd en er is geen negatieve test of quarantaine vereist voor passagiers die van deze bestemmingen komen. De lijst wordt regelmatig bijgewerkt. Momenteel passagiers uit Oostenrijk, Duitsland, Denemarken, Griekenland, Estland, Ierland, Letland, Litouwen, Malta, Hongarije, Polen, Slowakije, Slovenië, Finland, Zwitserland, IJsland, Lichenstein, Noorwegen, Japan, Canada, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea mag Cyprus zonder beperkingen binnenkomen.

 • Lijst B


Passagiers die uit deze landen komen, moeten uiterlijk 72 uur voor aankomst negatief testen op het virus. Momenteel bestaat de lijst uit België, Bulgarije, Frankrijk, Spanje, Italië, Kroatië, Nederland, Tsjechië, Andorra, Monaco, Vaticaanstad, San Marino, Algerije, Australië, Georgië, Marokko, Rwanda, Thailand, Tunesië, Uruguay, China.

 • Lijst C


Alle landen die niet in categorie A of B staan, vallen onder categorie C. Voor passagiers uit landen in deze categorie is toegang helemaal niet toegestaan, met uitzondering van inwoners van Cyprus.

Interessant is dat Cyprus heeft gezegd dat het land alle kosten voor reizigers zou dekken als ze tijdens hun bezoek positief testen op coronavirus.

International Destinations Reopening to Tourists

Griekenland


Griekenland ging open voor bezoekers uit de EU, China, Japan, Israël, Nieuw-Zeeland en verschillende andere landen die hun uitbraken van het coronavirus onder controle hebben. Tot nu toe is er geen quarantaineperiode vereist, maar steekproefsgewijs testen op de luchthaven is mogelijk. Begin juli sloot Griekenland zijn grenzen voor passagiers uit Servië vanwege de toename van besmettingen.

International Destinations Reopening to Tourists

Frankrijk


Frankrijk heeft op 15 juni de beperkingen voor reizigers uit de EU opgeheven, waardoor ze niet langer een internationaal reiscertificaat of een quarantaineperiode hoefden te hebben. Frankrijk kondigde aan dat het inkomende passagiers uit 16 landen verplicht zou moeten testen op de luchthaven.

Passagiers uit deze landen moeten op de luchthaven een COVID-19-test afleggen:

 • Algerije

 • Bahrein

 • Brazilië

 • India

 • Israël

 • Koeweit

 • Madagascar

 • Panama

 • Peru

 • Qatar

 • Servië

 • Zuid-Afrika

 • kalkoen

 • Oman

 • Verenigde Arabische Emiraten

 • Verenigde Staten


International Destinations Reopening to Tourists

IJsland


IJsland heeft zijn grenzen nooit gesloten voor reizigers uit de EU, maar bij aankomst was een quarantaine van 14 dagen vereist. Op 15 juni begon het land EU-reizigers toe te staan ​​een gratis COVID-19-test te doen om de quarantaine te vermijden. Vanaf 1 juli zullen de COVID-19-tests niet langer gratis zijn, in plaats daarvan zullen passagiers ongeveer $ 100 moeten betalen.

International Destinations Reopening to Tourists

Montenegro


Passagiers kunnen zonder quarantaine naar Montenegro reizen, zolang ze aankomen uit landen met een transmissiesnelheid van minder dan 25 per 100.000 inwoners. Ze werken deze lijst dagelijks bij en u kunt hem terugvinden hier. Passagiers uit Albanië, Bosnië en Herzegovina, Kosovo, Turkije, Israël, Polen, Roemenië, Italië en Oekraïne zijn verplicht om bij aankomst een negatieve PCR-test te overleggen. Franse, Britse en Spaanse passagiers moeten bij aankomst zichzelf isoleren.

International Destinations Reopening to Tourists

Malta


Malta gaat op 1 juli voor het eerst weer open voor toerisme, waardoor bezoekers uit meer dan 20 landen het land kunnen binnenkomen zonder een isolement. De landen die zijn toegestaan ​​in de eerste golf van de heropening zijn Duitsland, Oostenrijk, Cyprus, Zwitserland, IJsland, Slowakije, Noorwegen, Denemarken, Hongarije, Finland, Ierland, Litouwen, Letland, Estland, Luxemburg, Tsjechië, Italië, Frankrijk, Spanje , Polen, Griekenland en Kroatië.

In de tweede fase van de heropening verwelkomt Malta vanaf 15 juli 2020 toeristen van over de hele wereld.

International Destinations Reopening to Tourists

Frans-Polynesië


Frans-Polynesië gaat vanaf 15 juli 2020 weer open voor internationale aankomsten. Er is ook geen vereiste voor zelfisolatie. Passagiers moeten 72 uur voor vertrek een COVID-19-test afleggen en bij aankomst een negatieve test laten zien.

International Destinations Reopening to Tourists

Spanje


Spanje opende op 21 juni zijn grenzen voor leden van de Schengenzone van de EU en het VK. Vanaf 1 juli krijgen passagiers uit andere, niet-Schengenlanden toegang tot het land zonder de verplichting zichzelf in quarantaine te plaatsen.

International Destinations Reopening to Tourists

Verenigd Koningkrijk


Het VK heeft zijn grenzen nooit gesloten voor internationale reizen. Op 8 juni voerden ze echter een regel in die vereist dat bezoekers 14 dagen in quarantaine moeten, met uitzondering van degenen die reizen vanuit Ierland, de Kanaaleilanden of het eiland Man. Op 10 juli kondigde de regering aan dat passagiers die afkomstig zijn uit landen met een laag risico, zoals Duitsland en Frankrijk, niet langer in quarantaine hoeven te worden geplaatst. Britse toeristen die op vakantie zijn in Spanje, zullen na hun terugkeer twee weken lang zichzelf moeten isoleren, na een piek in infecties in drie Spaanse regio's.

International Destinations Reopening to Tourists

kalkoen


Turkije heeft zijn grens opengesteld voor buitenlandse reizigers, behalve de landgrens met Iran.

Azië


Zuid-Korea, China en anderen blijven gesloten voor internationale reizen en er is momenteel geen vaste datum of plan voor heropening. Sommige landen hebben echter heropeningsplannen aangekondigd.

Sri Lanka


Sri Lanka zal vanaf 1 augustus 2020 zijn grenzen heropenen voor buitenlandse toeristen. Passagiers uit alle landen zijn welkom, maar er worden strikte regels toegepast. Passagiers dienen een negatief testresultaat bij zich te hebben dat niet later dan 72 uur voor aankomst is genomen. Alle passagiers zullen bij aankomst een extra test moeten afleggen die gratis is, en nog een test 4-5 dagen na hun verblijf. Ook worden buitenlandse passagiers niet toegelaten in het openbaar vervoer. Passagiers kunnen alleen verblijven in door de overheid goedgekeurde accommodatie en moeten minimaal vijf dagen in het land verblijven.

International Destinations Reopening to Tourists

Bali


Het binnenlands toerisme op Bali wordt hervat op 9 juli 2020. Als de lokale transmissie laag is, zal Bali volgens de regering van Bali in oktober zijn grenzen heropenen voor buitenlandse toeristen.

International Destinations Reopening to Tourists

Dubai


De Verenigde Arabische Emiraten hebben aangekondigd dat ze vanaf 7 juli 2020 buitenlandse bezoekers naar Dubai zullen toelaten. Alle toeristen moeten een recent negatief Covid-19-certificaat overleggen of testen op luchthavens in Dubai. Degenen die positief testen, zijn verplicht om 14 dagen te isoleren. Een andere vereiste voor toeristen is de Covid-19 DXB-app en ze moeten hun gegevens registreren.

International Destinations Reopening to Tourists

Maldiven


De Malediven zullen op 15 juli hun grenzen heropenen voor internationale passagiers. Dertig dagen zal een gratis visum bij aankomst worden afgegeven aan alle toeristen met een bevestigde boeking voor een verblijf bij een geregistreerde toeristische faciliteit in het land. De hele vakantie moet bij één faciliteit worden geboekt, met uitzondering van transitregelingen. Bij aankomst is er geen verplichte quarantaine of testen. Toeristen hoeven alleen een gezondheidsverklaring in te vullen.

International Destinations Reopening to Tourists

De Caraïben


Vanaf half juni en juli gaat het Caribisch gebied weer open voor toeristen.

Aruba


Aruba heeft de officiële heropening van de grenzen voor internationale reizen voor verschillende landen aangekondigd tussen 15 juni en 10 juli 2020. Passagiers uit Canada, Europa en de rest van het Caribisch gebied mogen na 1 juli binnenkomen en Amerikaanse reizigers kunnen na 1 juli binnenkomen. 10 juli. Als u overweegt Aruba te bezoeken, dient u uiterlijk 72 uur voor hun bezoek een negatief testresultaat te laten afnemen of tegen betaling een test te ontvangen bij aankomst.

International Destinations Reopening to Tourists

Bahamas


De Bahama's gaan op 1 juli 2020 officieel weer open voor toerisme voor toeristen van over de hele wereld. Als reizigers niet zijn blootgesteld aan het virus en geen symptomen vertonen, krijgen ze toegang zonder quarantaineperiode. Passagiers moeten een online elektronisch gezondheidsverklaringformulier invullen en een negatieve test indienen die niet ouder is dan 10 dagen.

International Destinations Reopening to Tourists

Bermuda


Bermuda begint op 1 juli met het accepteren van internationale aankomsten. Passagiers moeten uiterlijk 72 uur voor vertrek een negatieve COVID-19-test ondergaan, een ziektekostenverzekering hebben en gezichtsmaskers dragen in het vliegtuig en op de luchthaven. Eenmaal aangekomen, moeten bezoekers nog een COVID-19-test doen en isoleren totdat ze de resultaten ontvangen.

International Destinations Reopening to Tourists

Jamaica


Jamaica is op 15 juni heropend voor internationale toeristen. Alle aankomende passagiers op Jamaica moeten een reistoestemming hebben voordat ze kunnen inchecken voor een vlucht naar Jamaica die u kunt vinden hier.

International Destinations Reopening to Tourists
Hawaii


In maart introduceerde Hawaii verplichte 14 quarantaines voor alle passagiers die vanuit een andere staat arriveerden. Deze regel blijft van kracht tot 1 augustus 2020, wanneer de quarantaineperiode niet langer vereist is. In plaats daarvan moet een negatief testresultaat worden verstrekt dat niet later dan 72 uur voor aankomst is genomen.

International Destinations Reopening to Tourists

Alaska


Passagiers die naar Alaska reizen, hebben verschillende opties. Als ze quarantaine willen vermijden, moeten passagiers een negatief testresultaat overleggen dat niet later dan 72 uur voor aankomst is genomen. Passagiers kunnen bij aankomst ook een test doen, maar er is een quarantaine aanwezig totdat ze testresultaten ontvangen. Als de passagiers geen negatieve test ondergaan, is een quarantaine van 14 dagen verplicht. Een vervolgtest is 7-14 dagen na het verblijf vereist.

International Destinations Reopening to Tourists

De Verenigde Staten


De Verenigde Staten hebben de toegang beperkt voor alle buitenlanders die de afgelopen 14 dagen Brazilië, China, Iran, het Schengengebied, Ierland of het Verenigd Koninkrijk hebben bezocht.
Amerikaanse staatsburgers en permanente inwoners die een van de landen zijn gepasseerd of in een van de landen zijn geweest die de afgelopen 14 dagen een beperkte toegang hebben verleend, mogen de VS nog steeds binnenkomen, maar moeten aankomen op een van de volgende luchthavens: Atlanta (ATL), Boston (BOS) , Chicago (ORD), Dallas, (DFW), Detroit (DTW), Honolulu (HNL), Los Angeles (LAX), Miami (MIA), New York (JFK of EWR), San Francisco (SFO), Seattle (SEA) ) en Washington (IAD).

Familieleden van Amerikaanse staatsburgers en permanente inwoners, en bepaalde andere beperkte categorieën visumhouders (VN-personeel en diplomaten) kunnen de Verenigde Staten binnenkomen. Op 22 juni beperkte een presidentiële executoriale titel echter de toegang voor bepaalde immigrantenvisa. De beperkte toegang is van toepassing op kandidaten voor H-1B, H-2B, L-1, J-1 kandidaten die deelnemen aan de stagiair, stagiair, leraar, kampadviseur of zomerwerk- en reisprogramma's, en alle echtgenoten of kinderen van gedekte sollicitanten die solliciteren voor H-4-, L-2- of J-2-visa. Er zijn enkele uitzonderingen voor medisch personeel en overheidsfunctionarissen.

U vindt alle informatie over Visa-beperkingen hier.

International Destinations Reopening to Tourists

Brazilië


Brazilië heeft de toegang van alle buitenlanders beperkt, behalve bepaalde visumhouders. Burgers, inwoners, overheidsmedewerkers en hun familieleden, directe familieleden van burgers, diplomaten, reizigers met toestemming van de overheid, reizigers met een nationale migratieregistratie of reizigers op doorreis die het internationale gebied van de luchthaven niet verlaten, zijn vrijgesteld van de beperkingen.

Buitenlanders van elke nationaliteit kunnen Brazilië binnenkomen als ze een tijdelijk visum hebben voor een van de volgende doeleinden:

 • Onderzoek, onderwijs of academische uitbreiding;

 • Studie

 • Werk

 • Investeren

 • Familie reunie

 • Artistieke of sportieve activiteiten met een contract voor bepaalde tijd


International Destinations Reopening to Tourists

Mexico


Mexico kent geen inreisbeperkingen, maar reizigers die aankomen uit landen die getroffen zijn door COVID-19 worden getest en indien nodig in quarantaine geplaatst. De landgrens tussen Mexico en de VS is gesloten voor niet-essentieel verkeer.

International Destinations Reopening to Tourists