A turisták számára újból megnyíló nemzetközi célpontok

Írva és közzétéve 2020. június 26. See this post in English

A COVID-19 járvány körüli hírek és frissítések nyomán sok légitársaság kénytelen volt felfüggeszteni vagy csökkenteni napi működését, az országok pedig kénytelenek voltak utazási korlátozásokat bevezetni. A világszerte lelassuló pandémiával számos ország elkezdte enyhíteni a határkorlátozásokat és újból megnyílt a nemzetközi turisták számára.

International Destinations Reopening to Tourists

Europe


Az Európai Unió és a schengeni országok lassan enyhítették a belső utazási korlátozásokat, miután a COVID-19 első hulláma lejárt. Az EU célja az volt, hogy június végéig újból megnyitja a schengeni utazást, júliusban pedig a világ többi részén. Az EU tagállamai megállapodtak azon országok listájáról, amelyek lakóit szívesen látogatják. Ezt a listát kéthetente értékelik az EU Tanácsa szerint. Jelenleg Algéria, Ausztrália, Kanada, Grúzia, Japán, Marokkó, Új-Zéland, Ruanda, Dél-Korea, Thaiföld, Tunézia, Uruguay és Kína állampolgárai léphetnek be. Azonban a fertőzések számának növekedését tapasztalt országokat - például Montenegrót, Szerbiát és az Egyesült Államokat - törölték a listáról.

Ausztria


Ausztria először június 4-én nyitotta meg határait Németország, Liechtenstein, Svájc, Szlovákia, Szlovénia, Csehország és Magyarország előtt. Június 16-án Ausztria az EU összes lakosának engedélyezte az Egyesült Királyság, Svédország és Portugália kivételével a belépést. A jóváhagyott EU-országok látogatói karanténidő vagy tesztelés nélkül látogathatnak Ausztriába. Jelenleg az Európai Unió legtöbb országa korlátozás nélkül utazhat Ausztriába. Az Egyesült Királyságból, Svédországból, Bulgáriából, Romániából és Portugáliából érkező utasoknak orvosi igazolást vagy önálló izolátumot kell bemutatniuk. A németországi Gütersloh utasainak negatív PCR-tesztre lesz szükségük Ausztriába utazáshoz a COVID-19 esetek közelmúltbeli megugrása miatt. A belgrádi, szarajevói és bukaresti járatokat törölték a balkáni fertőzések számának közelmúltbeli megugrása miatt.
A schengeni térségen kívüli állampolgároknak tilos Ausztriába légi úton bejutniuk. A mezőgazdasági, az erdészeti és az idegenforgalmi ágazat idénymunkásai, valamint a vízummal rendelkező állampolgárok azonban mentesülnek e tilalom alól.

International Destinations Reopening to Tourists

Horvátország


Horvátország legalább július 1-ig nem engedélyezi a nem uniós állampolgárok belépését. 2020. június 1-jén Horvátország újból megnyílt a turisták körében, lehetővé téve a csak az Európai Unió területén belüli országokból érkező látogatók számára. Horvátország jelenleg nem igényel negatív tesztet az országba való belépéshez. A Balkánon a COVID-19-ügyekben a közelmúltban bekövetkezett megugrások után Horvátország karantént vezetett be Észak-Macedóniából, Szerbiából, Koszovóból és Boszniából érkező utasok számára. Az EU, az Egyesült Királyság, Svájc, Norvégia, Lichtenstein, Andorra, San Marino, Monaco és a Szentszék határai minden utazási korlátozás nélkül nyitva maradnak.
Az EU-ból és a schengeni övezeten kívülről érkező utasok üzleti, tanulmányi és turisztikai okokból beléphetnek az országba, ha a szükséges dokumentációt benyújtják. A PCR-tesztet be kell mutatni, amely érkezéskor nem régebbi, mint 48 óra. Azok az utasok, akik nem mutatnak negatív PCR-tesztet, kötelesek 14 napig karanténba helyezni, és saját költségükön újra tesztelni. Az átutazó utasok a Horvát Köztársaságon keresztül utazhatnak, feltéve, hogy lehetőség van a szomszédos országba történő beutazásra vagy átszállításra. A határellenőrzések lerövidítése érdekében is ajánlatos minden utasnak kitölteni egy online űrlapot, amelyet megtalál itt.

International Destinations Reopening to Tourists

Ciprus


A ciprusi szállodák június 1-jén kezdtek újra megnyílni, míg a nemzetközi légi utazások június 9-én indultak újra. Ciprus megkezdte bizonyos európai országok, köztük Ausztria, Dánia, Németország, Görögország és Svájc utazását, negatív teszt nélkül. A kormány az epidemiológiai helyzet alapján három listát készített, amelyek megmagyarázzák, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni. Megtalálhatja a listákat itt.

 • A. lista


Ezeket az országokat alacsony kockázatúnak tekintik, és nem szükséges negatív teszt vagy karantén az e célállomásokról érkező utasok számára. A listát rendszeresen frissítik. Jelenleg Ausztria, Németország, Dánia, Görögország, Észtország, Írország, Lettország, Litvánia, Málta, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Finnország, Svájc, Izland, Lichenstein, Norvégia, Japán, Kanada, Új-Zéland és Dél-Korea utasai korlátozás nélkül beléphet Ciprusra.

 • B. lista


Az ezekből az országokból érkező utasoknak legkésőbb 72 órával érkezésük előtt tesztelniük kell a vírus negatív eredményét. Jelenleg a listákat Belgium, Bulgária, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Horvátország, Hollandia, Csehország, Andorra, Monaco, Vatikán, San Marino, Algéria, Ausztrália, Grúzia, Marokkó, Ruanda, Thaiföld, Tunézia, Uruguay, Kína.

 • C lista


Az A vagy B kategóriába nem tartozó összes ország a C kategóriába tartozik. Az ebbe a kategóriába tartozó országok utasai számára a belépés egyáltalán nem megengedett, kivéve Ciprus lakóit.

Érdekes módon Ciprus azt mondta, hogy az ország minden költséget fedezne az utazók számára, ha látogatásuk során a koronavírus szempontjából pozitív eredményt mutatnak.

International Destinations Reopening to Tourists

Görögország


Görögország megnyílt az EU-ból, Kínából, Japánból, Izraelből, Új-Zélandról és számos más olyan országból érkező látogatók előtt, amelyeknél koronavírus-kitöréseik ellenőrzés alatt állnak. Eddig nincs szükség karantén időtartamra, de a repülőtéren véletlenszerű vizsgálat lehetséges. Július elején Görögország bezárta határait a Szerbiából érkező utasok előtt a fertőzések növekedése miatt.

International Destinations Reopening to Tourists

Franciaország


Franciaország június 15-én megszüntette az EU-ból érkező utazókra vonatkozó korlátozásokat, és már nem követelte meg tőlük nemzetközi utazási igazolvány vagy karantén időtartamát. Franciaország bejelentette, hogy 16 országból érkező utasok számára kötelezően tesztelni kell a repülőtéren.

Ezen országok utasainak COVID-19 tesztet kell tenniük a repülőtéren:

 • Algéria

 • Bahrein

 • Brazília

 • India

 • Izrael

 • Kuvait

 • Madagaszkár

 • Panama

 • Peru

 • Katar

 • Szerbia

 • Dél-Afrika

 • pulyka

 • Omán

 • Egyesült Arab Emírségek

 • Egyesült Államok


International Destinations Reopening to Tourists

Izland


Izland soha nem zárta le határait az EU-ból érkező utasok előtt, azonban érkezéskor 14 napos karanténra volt szükség. Június 15-én az ország lehetővé tette az EU-utazók számára, hogy egy ingyenes COVID-19 tesztet tegyenek a karantén elkerülése érdekében. Július 1-jétől a COVID-19 tesztelése már nem lesz ingyenes, ehelyett az utasoknak körülbelül 100 dollárt kell fizetniük.

International Destinations Reopening to Tourists

Montenegró


Az utasok karantén nélkül utazhatnak Montenegróba, amennyiben olyan országokból érkeznek, ahol az átviteli sebesség 100 000 lakosra kevesebb, mint 25. Naponta frissítik ezt a listát, és megtalálhatja itt. Az Albániából, Bosznia és Hercegovinából, Koszovóból, Törökországból, Izraelből, Lengyelországból, Romániából, Olaszországból és Ukrajnából érkező utasok kötelesek lesznek negatív PCR-tesztet benyújtani érkezéskor. A francia, az Egyesült Királyság és a spanyol utasoknak érkezéskor el kell különülniük.

International Destinations Reopening to Tourists

Málta


Málta először július 1-jén nyitja meg újra az idegenforgalmat, így több mint 20 nemzet látogatói elszigeteltség nélkül léphetnek be az országba. Az újranyitás első hullámában engedélyezett országok: Németország, Ausztria, Ciprus, Svájc, Izland, Szlovákia, Norvégia, Dánia, Magyarország, Finnország, Írország, Litvánia, Lettország, Észtország, Luxemburg, a Cseh Köztársaság, Olaszország, Franciaország, Spanyolország , Lengyelország, Görögország és Horvátország.

Az újranyitás második szakaszában Málta a világ minden tájáról érkező turistákat fogadja 2020. július 15-től.

International Destinations Reopening to Tourists

Francia Polinézia


A Francia Polinézia 2020. július 15-től újból megnyílik a nemzetközi érkezők számára. Önszigetelésre sem lesz szükség. Az utasoknak 72 órával az indulás előtt COVID-19 tesztet kell teljesíteniük, és érkezéskor negatív tesztet kell bemutatniuk.

International Destinations Reopening to Tourists

Spanyolország


Spanyolország június 21-én nyitotta meg határait az EU schengeni zónája és az Egyesült Királyság előtt. Más, nem schengeni országokból érkező utasokat július 1-jétől önkarantén-kötelezettség nélkül engedik be az országba.

International Destinations Reopening to Tourists

Egyesült Királyság


Az Egyesült Királyság soha nem zárta le határait a nemzetközi utazások miatt. Június 8-án azonban végrehajtottak egy szabályt, amely előírja, hogy a látogatók 14 napig karanténba helyezzék őket, kivéve azokat, akik Írországból, a Csatorna-szigetekről vagy a Man-szigetről utaznak. Július 10-én a kormány bejelentette, hogy az alacsony kockázatú országokból, például Németországból és Franciaországból érkező utasoknak többé nem lesz szükségük karanténra. A Spanyolországban nyaraló brit turisták visszatérésük után két hétig kötelesek lesznek elszigetelődni, miután három spanyol régióban megnőtt a fertőzések száma.

International Destinations Reopening to Tourists

pulyka


Törökország megnyitotta határát a külföldi utazók előtt, kivéve az iráni szárazföldi határt.

Ázsia


Dél-Korea, Kína és mások továbbra is zárva tartanak a nemzetközi utazások miatt, és jelenleg nincs meghatározott dátum vagy újranyitási terv. Néhány ország azonban bejelentette a tervek újbóli megnyitását.

Srí Lanka


Srí Lanka 2020. augusztus 1-jétől újranyitja határait a külföldi turisták előtt. Minden ország utasait szívesen látjuk, azonban szigorú szabályokat fognak alkalmazni. Az utasoknak az érkezés előtt legfeljebb 72 órával vett negatív vizsgálati eredményt kell magukkal vinniük. Minden utasnak érkezéskor további tesztet kell tennie, amely ingyenes lesz, és egy újabb tesztet 4-5 nappal a tartózkodásuk után. A külföldi utasokat nem engedik be a tömegközlekedésbe. Az utasok csak a kormány által jóváhagyott szálláson tartózkodhatnak, és legalább öt napot töltenek kell az országban.

International Destinations Reopening to Tourists

Bali


A bali belföldi turizmus 2020. július 9-én folytatódik. Ha a helyi átvitel alacsony, Bali a balin kormány szerint októberben újból megnyitja határait a külföldi turisták előtt.

International Destinations Reopening to Tourists

Dubai


Az Egyesült Arab Emírségek bejelentette, hogy 2020. július 7-től külföldi vendégeket engednek be Dubaiba. Minden turistának be kell mutatnia egy friss Covid-19 negatív bizonyítványt, vagy át kell esnie a dubaji repülőtereken. Akik pozitív eredményt mutatnak, 14 napig kötelesek lesznek izolálni. Egy másik követelmény a turisták számára a Covid-19 DXB alkalmazás lesz, és regisztrálniuk kell adataikat.

International Destinations Reopening to Tourists

Maldív-szigetek


A Maldív-szigetek július 15-én újból megnyitja a határait a nemzetközi utasok előtt. Harminc napos ingyenes érkezési vízumot adnak ki minden turistának, aki visszaigazolt foglalást foglal az ország bármely bejegyzett turisztikai létesítményében való tartózkodáshoz. A teljes nyaralást egyetlen létesítményben kell lefoglalni, kivéve a tranzitszervezéseket. Érkezéskor nem lesz kötelező karantén vagy teszt. A turistáknak csak egészségügyi nyilatkozatot kell kitölteniük.

International Destinations Reopening to Tourists

A karibi


A Karib-tenger június közepétől és júliusától újból megnyílik a turisták számára.

Aruba


Aruba bejelentette a nemzetközi utazási határok hivatalos újranyitását a különböző országok számára 2020. június 15. és július 10. között. A Kanadából, Európából és a Karib-tenger többi részéről érkező utasok július 1. után léphetnek be, az Egyesült Államok utazói pedig Július 10. Ha Arubára látogat, akkor negatív teszt eredményt kell kapnia, legfeljebb 72 órával a látogatás előtt, vagy érkezéskor tesztet kell kapnia, térítés ellenében.

International Destinations Reopening to Tourists

Bahama-szigetek


A Bahama-szigetek hivatalosan 2020. július 1-jén újra megnyitja az idegenforgalmat a világ minden tájáról érkező turisták számára. Ha az utazókat nem érte a vírus, és nem mutattak semmilyen tünetet, akkor karanténidő nélkül kapják meg a belépést. Az utasoknak ki kell töltenie egy online elektronikus egészségügyi nyilatkozat űrlapot, és negatív tesztet kell tennie, amely nem lehet 10 napnál régebbi.

International Destinations Reopening to Tourists

Bermuda


Bermuda július 1-jén kezdi meg a nemzetközi érkezések elfogadását. Az utasoknak negatív COVID-19 tesztet kell végrehajtaniuk, legfeljebb 72 órával az indulás előtt, egészségbiztosítással, és arcmaszkot kell viselniük a repülőgépen és a repülőtéren. Miután megérkezett, a látogatóknak egy újabb COVID-19 tesztet kell elvégezniük és izolálniuk kell, amíg meg nem kapják az eredményeket.

International Destinations Reopening to Tourists

Jamaica


Jamaica június 15-én nyitotta meg újra a nemzetközi turistákat. Minden Jamaikába érkező utasnak bejelentkezés előtt rendelkeznie kell utazási engedéllyel a jamaicai járathoz, amelyet megtalál itt.

International Destinations Reopening to Tourists
Hawaii


Hawaii márciusban kötelező 14 karantént vezetett be az összes államból érkező utas számára. Ez a szabály 2020. augusztus 1-ig marad érvényben, amikor a karanténidőszakra már nem lesz szükség. Ehelyett az érkezés előtt legfeljebb 72 órával vett negatív vizsgálati eredményt kell megadni.

International Destinations Reopening to Tourists

Alaszka


Az Alaszkába utazó utasoknak többféle lehetőségük van. Ha el akarják kerülni a karantént, az utasoknak negatív vizsgálati eredményt kell benyújtaniuk, legfeljebb 72 órával az érkezés előtt. Az utasok érkezéskor is tesztet tehetnek, azonban karantén lesz érvényben, amíg meg nem kapják a teszt eredményeit. Ha az utasoknak nincs negatív tesztje, akkor 14 napos karantén lesz kötelező. A tartózkodás után 7-14 nappal utólagos vizsgálat szükséges.

International Destinations Reopening to Tourists

Az Egyesült Államok


Az Egyesült Államok korlátozta azon külföldi állampolgárok beutazását, akik Brazíliában, Kínában, Iránban, a schengeni térségben, Írországban vagy az Egyesült Királyságban jártak az elmúlt 14 napban.
Azok az amerikai állampolgárok és állandó lakosok, akik áthaladtak vagy olyan országokban jártak, amelyek az elmúlt 14 napban korlátozták a belépést, továbbra is beléphetnek az Egyesült Államokba, de a következő repülőterek egyikére kell érkezniük: Atlanta (ATL), Boston (BOS) , Chicago (ORD), Dallas, (DFW), Detroit (DTW), Honolulu (HNL), Los Angeles (LAX), Miami (MIA), New York (JFK vagy EWR), San Francisco (SFO), Seattle (SEA) ) és Washington (IAD).

Az Egyesült Államok állampolgárainak és állandó lakosainak családtagjai, valamint a vízum birtokosainak bizonyos egyéb korlátozott kategóriái (az ENSZ munkatársai és diplomatái) beléphetnek az Egyesült Államokba. Június 22-én azonban az elnöki végrehajtási rendelet korlátozta egyes bevándorló vízumok beutazását. A korlátozott bejegyzés a H-1B, H-2B, L-1, J-1 jelentkezőkre vonatkozik, akik részt vesznek a gyakornok, gyakornok, tanár, tábori tanácsadó vagy nyári munka- és utazási programokban, valamint az érintett pályázók házastársaira vagy gyermekeire. H-4, L-2 vagy J-2 vízumokra. Van néhány kivétel az egészségügyi dolgozók és a kormánytisztviselők vonatkozásában.

Megtalálhatja a vízumkorlátozásokkal kapcsolatos összes információt itt.

International Destinations Reopening to Tourists

Brazília


Brazília egyes külföldi állampolgárok beutazását korlátozta, kivéve bizonyos vízumtulajdonosokat. Azok a polgárok, lakosok, kormányzati alkalmazottak és családtagjaik, az állampolgárok közvetlen családtagjai, diplomaták, a kormány engedélyével utazók, a Nemzeti Migrációs Nyilvántartással rendelkező utazók vagy a tranzitban utazók, akik nem hagyják el a repülőtér nemzetközi területét a korlátozásoktól.

Bármely állampolgárságú külföldiek beutazhatnak Brazíliába, ha ideiglenes vízummal rendelkeznek a következő célok egyikére:

 • Kutatás, oktatás vagy tudományos kiterjesztés;

 • Tanulmány

 • Munka

 • Befektetés

 • Családi találkozó

 • Művészi vagy sport tevékenységek határozott időre szóló szerződéssel


International Destinations Reopening to Tourists

Mexikó


Mexikóban nincsenek beutazási korlátozások, de a COVID-19 által érintett országokból érkező utazókat szükség esetén tesztelik és karanténba helyezik. Mexikó és az Egyesült Államok közötti szárazföldi határt lezárták a nem alapvető forgalom elől.

International Destinations Reopening to Tourists