Kansainväliset kohteet avataan uudelleen matkailijoille

Kirjoitettu ja julkaistu 26. kesäkuuta 2020 See this post in English

COVID-19-pandemian ympärillä olevien uutisten ja päivitysten seurauksena monet lentoyhtiöt joutuivat keskeyttämään tai vähentämään päivittäistä toimintaansa ja maat joutuivat ottamaan käyttöön matkarajoituksia. Kun pandemia on hidastunut ympäri maailmaa, monet maat ovat alkaneet keventää rajarajoituksia ja avata uudelleen kansainvälisille matkailijoille.

International Destinations Reopening to Tourists

Europe


Euroopan unioni ja Schengen-maat ovat hitaasti keventäneet sisäisiä matkustusrajoituksia, kun COVID-19: n ensimmäinen aalto oli ohi. EU: n tavoitteena oli avata matkustaminen uudelleen Schengenin alueella kesäkuun loppuun mennessä ja muualla maailmassa heinäkuussa. EU: n jäsenvaltiot sopivat luettelosta maista, joiden asukkaat ovat tervetulleita vierailemaan. Tätä luetteloa arvioidaan kahden viikon välein EU: n neuvoston mukaan. Tällä hetkellä Algerian, Australian, Kanadan, Georgian, Japanin, Marokon, Uuden-Seelannin, Ruandan, Etelä-Korean, Thaimaan, Tunisian, Uruguayn ja Kiinan kansalaiset voivat tulla sisään. Maat, joissa infektioiden määrä kasvoi, on kuitenkin poistettu luettelosta, kuten Montenegro, Serbia ja Yhdysvallat.

Itävalta


Itävalta avasi ensimmäisen kerran rajansa Saksalle, Liechtensteinille, Sveitsille, Slovakialle, Slovenialle, Tšekin tasavallalle ja Unkarille 4. kesäkuuta. Itävalta antoi 16. kesäkuuta kaikki EU: n asukkaat Yhdistynyttä kuningaskuntaa, Ruotsia ja Portugalia lukuun ottamatta. Vierailijat hyväksytyistä EU-maista voivat vierailla Itävallassa ilman karanteeniaikaa tai testausta. Tällä hetkellä suurin osa Euroopan unionin maista voi matkustaa Itävaltaan ilman rajoituksia. Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Ruotsista, Bulgariasta, Romaniasta ja Portugalista tulevat matkustajat ovat velvollisia esittämään lääkärintodistuksen tai eristämään itsensä. Saksalaisen Güterslohin matkustajat tarvitsevat negatiivisen PCR-testin matkustamaan Itävallaan COVID-19-tapausten viimeaikaisten piikkien takia. Lennot Belgradista, Sarajevosta ja Bukarestista on peruttu Balkanin infektioiden määrän viimeaikaisen nousun vuoksi.
Schengen-alueen ulkopuolella olevat kansalaiset eivät pääse Itävallaan lentäen. Maa-, metsätalous- ja matkailualan kausityöntekijät ja Visa D -käyttäjät ovat kuitenkin vapautettu tästä kiellosta.

International Destinations Reopening to Tourists

Kroatia


Kroatia ei salli EU: n ulkopuolisten maiden kansalaisten tulla maahantuloon vasta 1. heinäkuuta. 1. kesäkuuta 2020 Kroatia avasi uudelleen turistit sallimalla vierailijoiden vain Euroopan unionin maista. Kroatia ei tällä hetkellä vaadi negatiivista testiä päästäksesi maahan. Viime aikoina COVID-19-tapausten lisääntyessä Balkanilla Kroatia on asettanut karanteenin Pohjois-Makedoniasta, Serbiasta, Kosovosta ja Bosniasta tuleville matkustajille. Rajat EU: n, Ison-Britannian, Sveitsin, Norjan, Lichtensteinin, Andorran, San Marinon, Monacon ja Pyhän istuimen kanssa ovat avoinna ilman matkarajoituksia.
Passengers from outside of the EU and Schengen area can enter the country for business, study, and tourism reasons if they provide required documentation. It will be required to present a PCR test that is not older than 48-hours on arrival. Passengers that do not present a negative PCR test will be obligated to quarantine for 14 days and re-test on their own cost. Passengers in transit may travel through the Republic of Croatia provided that it is possible to enter or transit through the neighboring country. Also in order to shorten border checks, it is advised for all passengers to fill out an online form that you can find here.

International Destinations Reopening to Tourists

Kypros


Hotels in Cyprus began to reopen on June 1, while international air travel restarted on June 9. Cyprus started allowing travel from certain European countries, including Austria, Denmark, Germany, Greece, and Switzerland with no negative test required. The government created three lists based on the epidemiological situation, which explains what conditions must be met. You can find the lists here.

 • Luettelo A


Näitä maita pidetään vähäriskisinä, eikä näistä kohteista tuleville matkustajille vaadita negatiivista testiä tai karanteenia. Luetteloa päivitetään säännöllisesti. Tällä hetkellä matkustajat Itävallasta, Saksasta, Tanskasta, Kreikasta, Virosta, Irlannista, Latviasta, Liettuasta, Maltalta, Unkarista, Puolasta, Slovakiasta, Sloveniasta, Suomesta, Sveitsistä, Islannista, Lichensteinista, Norjasta, Japanista, Kanadasta, Uudesta-Seelannista ja Etelä-Koreasta Kypros voi tulla ilman rajoituksia.

 • Luettelo B


Näistä maista tulevien matkustajien on testattava viruksen negatiivisuus viimeistään 72 tuntia ennen saapumistaan. Tällä hetkellä luetteloihin kuuluvat Belgia, Bulgaria, Ranska, Espanja, Italia, Kroatia, Alankomaat, Tšekki, Andorra, Monaco, Vatikaani, San Marino, Algeria, Australia, Georgia, Marokko, Ruanda, Thaimaa, Tunisia, Uruguay, Kiina.

 • Luettelo C


Kaikki maat, joita ei ole luokiteltu A- tai B-luokkaan, kuuluvat luokkaan C. Tämän luokan maista saapuvien matkustajien pääsy ei ole lainkaan sallittua, lukuun ottamatta Kyproksen asukkaita.

Mielenkiintoista on, että Kypros on sanonut, että maa kattaisi kaikki kustannukset matkustajille, jos heillä on positiivinen koronavirus vierailun aikana.

International Destinations Reopening to Tourists

Kreikka


Kreikka avattiin vierailijoille EU: sta, Kiinasta, Japanista, Israelista, Uudesta-Seelannista ja useista muista maista, joissa koronaviruksen puhkeaminen on hallinnassa. Toistaiseksi karanteeniaikaa ei tarvita, mutta satunnainen testaus lentokentällä on mahdollista. Heinäkuun alussa Kreikka sulki rajat Serbialta tuleville matkustajille infektioiden lisääntymisen vuoksi.

International Destinations Reopening to Tourists

Ranska


Ranska poisti EU: sta matkustaville matkustajille asetetut rajoitukset 15. kesäkuuta eikä enää vaatinut heiltä kansainvälistä matkatodistusta tai karanteeniaikaa. Ranska ilmoitti vaativansa saapuvia matkustajia 16 maasta läpikäymään pakolliset testit lentokentällä.

Näiden maiden matkustajien on suoritettava COVID-19-testi lentokentällä:

 • Algeria

 • Bahrain

 • Brasilia

 • Intia

 • Israel

 • Kuwait

 • Madagaskar

 • Panama

 • Peru

 • Qatar

 • Serbia

 • Etelä-Afrikka

 • Turkki

 • Oman

 • Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

 • Yhdysvallat


International Destinations Reopening to Tourists

Islanti


Islanti ei koskaan sulkenut rajojaan EU: n matkustajille, mutta saapumisen yhteydessä vaadittiin 14 päivän karanteeni. Maa aloitti 15. kesäkuuta EU-matkustajille mahdollisuuden suorittaa ilmainen COVID-19-testi karanteenin välttämiseksi. Heinäkuun 1. päivästä alkaen COVID-19 -testaus ei ole enää ilmaista, sen sijaan matkustajien on maksettava noin 100 dollaria.

International Destinations Reopening to Tourists

Montenegro


Passengers can travel to Montenegro without quarantine, as long as they are arriving from countries with a rate of transmission below 25 per 100,000 inhabitants. They are updating this list daily and you can find it here. Passengers from Albania, Bosnia and Herzegovina, Kosovo, Turkey, Israel, Poland, Romania, Italy and Ukraine will be obligated to present a negative PCR test upon arrival. French, UK and Spanish passengers will need to self-isolate upon arrival.

International Destinations Reopening to Tourists

Malta


Malta avaa ensimmäisen kerran uudelleen matkailun 1. heinäkuuta, jolloin yli 20 maan vierailijat voivat tulla maahan ilman eristysjaksoa. Uudelleen avaamisen ensimmäisessä aallossa sallittuja maita ovat Saksa, Itävalta, Kypros, Sveitsi, Islanti, Slovakia, Norja, Tanska, Unkari, Suomi, Irlanti, Liettua, Latvia, Viro, Luxemburg, Tšekki, Italia, Ranska, Espanja , Puola, Kreikka ja Kroatia.

Uudelleen avaamisen toisessa vaiheessa Malta toivottaa matkailijat tervetulleiksi kaikkialta maailmasta 15. heinäkuuta 2020 alkaen.

International Destinations Reopening to Tourists

Ranskan Polynesia


Ranskan Polynesia avataan uudelleen kansainvälisten saapumisten yhteydessä 15. heinäkuuta 2020 alkaen. Itseeristymistä ei myöskään vaadita. Matkustajien on suoritettava COVID-19 -testi 72 tuntia ennen lähtöä ja näytettävä negatiivinen testi saavuttaessa.

International Destinations Reopening to Tourists

Espanja


Espanja avasi rajansa EU: n Schengen-alueen jäsenille ja Yhdistyneelle kuningaskunnalle 21. kesäkuuta. Muista, Schengenin ulkopuolisista maista tulevat matkustajat päästetään maahan ilman velvoitetta itse karanteeniin 1. heinäkuuta alkaen.

International Destinations Reopening to Tourists

Yhdistynyt kuningaskunta


Yhdistynyt kuningaskunta ei koskaan sulkenut rajojaan kansainvälisen matkan vuoksi. He panivat kuitenkin 8. kesäkuuta täytäntöön säännön, jonka mukaan kävijöitä on asetettava karanteeniin 14 päivään lukuun ottamatta Irlannista, Kanaalisaarilta tai Mansaarelta matkustavia. Hallitus ilmoitti 10. heinäkuuta, että matalan riskin maista, kuten Saksasta ja Ranskasta, tulevia matkustajia ei enää vaadita karanteeniin. Espanjassa lomalla käyvien brittiläisten turistien on erotuttava itsestään kahden viikon ajan palattuaan infektioiden lisääntyessä kolmella Espanjan alueella.

International Destinations Reopening to Tourists

Turkki


Turkki on avannut rajan ulkomaisille matkailijoille lukuun ottamatta maarajaa Iranin kanssa.

Aasia


Etelä-Korea, Kiina ja muut ovat edelleen suljettuina kansainvälisten matkojen vuoksi, eikä uudelleen avaamista ole tällä hetkellä määritetty. Jotkut maat ovat kuitenkin ilmoittaneet suunnitelmien avaamisesta uudelleen.

Sri Lanka


Sri Lanka avaa uudelleen ulkomaisten matkailijoiden rajat 1. elokuuta 2020 alkaen. Matkustajat kaikista maista ovat tervetulleita, mutta tiukat säännöt pannaan täytäntöön. Matkustajien on saatava negatiivinen testitulos, joka on otettu enintään 72 tuntia ennen saapumista. Kaikkien matkustajien on suoritettava saapumisen yhteydessä ylimääräinen testi, joka on ilmainen. Ja toinen testi 4-5 päivää heidän oleskeluunsa. Myöskään ulkomaisia ​​matkustajia ei päästetä julkiseen liikenteeseen. Matkustajat voivat yöpyä vain valtion hyväksymässä majoituksessa, ja heidän on vietettävä maassa vähintään viisi päivää.

International Destinations Reopening to Tourists

Bali


Kotimaan matkailu Balilla jatkuu 9. heinäkuuta 2020. Jos paikallinen tiedonsiirto on vähäistä, Bali avaa uudestaan ​​rajansa ulkomaisille matkailijoille Balin hallituksen mukaan lokakuussa.

International Destinations Reopening to Tourists

Dubai


Yhdistyneet arabiemiirikunnat ovat ilmoittaneet sallivansa ulkomaiset vieraat Dubaihin 7. heinäkuuta 2020 alkaen. Kaikkien matkailijoiden on esitettävä äskettäinen Covid-19-negatiivinen todistus tai testattava Dubain lentokentillä. Ne, joiden tulos on positiivinen, joutuvat eristämään 14 päivän ajan. Toinen vaatimus matkailijoille on Covid-19 DXB -sovellus, ja heidän tulisi rekisteröidä tietonsa.

International Destinations Reopening to Tourists

Malediivit


Malediivit avaavat rajansa uudelleen kansainvälisille matkustajille 15. heinäkuuta. Kolmenkymmenen päivän ajan kaikille saapuville matkailijoille, joille on vahvistettu varaus oleskelua varten maassa rekisteröidyssä matkailupaikassa, myönnetään ilmainen saapumisviisumi. Koko loma on varattava yhdestä palvelusta lukuun ottamatta kauttakulkujärjestelyjä. Pakollista karanteenia tai testausta ei suoriteta saavuttaessa. Matkailijoiden on täytettävä vain terveysilmoituslomake.

International Destinations Reopening to Tourists

Karibia


Karibia avataan uudelleen matkailijoille kesäkuun puolivälistä ja heinäkuusta alkaen.

Aruba


Aruba ilmoitti kansainvälisten matkojen rajojen virallisesta avaamisesta eri maille 15. kesäkuuta ja 10. heinäkuuta 2020 välisenä aikana. Kanadasta, Euroopasta ja muilta Karibialta saapuvat matkustajat pääsevät sisään 1. heinäkuuta jälkeen, ja yhdysvaltalaiset matkustajat voivat saapua sen jälkeen. 10. heinäkuuta. Jos harkitset vierailua Aruballa, testitulos on otettava negatiivisesti enintään 72 tuntia ennen vierailua tai saat testin saavuttaessa maksua vastaan.

International Destinations Reopening to Tourists

Bahama


Bahama avaa virallisesti uudelleen matkailun 1. heinäkuuta 2020 matkailijoille kaikkialta maailmasta. Jos matkustajia ei ole altistettu virukselle eikä heillä ole oireita, heille myönnetään pääsy ilman karanteeniaikaa. Matkustajien on täytettävä sähköinen sähköinen terveysilmoituslomake ja tehtävä negatiivinen testi, joka ei ole vanhempi kuin 10 päivää.

International Destinations Reopening to Tourists

Bermuda


Bermuda aloittaa kansainvälisten saapumisten hyväksymisen 1. heinäkuuta. Matkustajilla on oltava negatiivinen COVID-19 -testi, joka on tehtävä enintään 72 tuntia ennen lähtöä, sairausvakuutus ja käytettävä kasvonaamioita lentokoneessa ja lentokentällä. Saapuessaan vierailijoiden on tehtävä toinen COVID-19-testi ja eristettävä, kunnes he saavat tulokset.

International Destinations Reopening to Tourists

Jamaika


Jamaica reopened to international tourists on June 15. All arriving passengers to Jamaica will be required to have a Travel Authorization prior to check-in for a flight to Jamaica which you can find here.

International Destinations Reopening to Tourists
Havaijilla


Maaliskuussa Havaiji otti käyttöön pakollisen 14 karanteenin kaikille osavaltiosta saapuville matkustajille. Tämä sääntö pysyy voimassa 1. elokuuta 2020 asti, jolloin karanteeniaikaa ei enää tarvita. Sen sijaan negatiivinen testitulos, joka on otettu enintään 72 tuntia ennen saapumista, tulisi antaa.

International Destinations Reopening to Tourists

Alaska


Alaskaan matkustavilla matkustajilla on useita erilaisia ​​vaihtoehtoja. Jos matkustajat haluavat välttää karanteenin, heidän on annettava negatiivinen testitulos, joka on otettu enintään 72 tuntia ennen saapumista. Matkustajat voivat myös suorittaa testin saapuessaan, mutta karanteeni on voimassa, kunnes he saavat testitulokset. Jos matkustajilla ei ole negatiivista testiä, 14 päivän karanteeni on pakollinen. Seurantatesti vaaditaan 7-14 päivää oleskelun ajan.

International Destinations Reopening to Tourists

Yhdysvallat


Yhdysvallat on rajoittanut kaikkien ulkomaalaisten pääsyä maahan, jotka ovat vierailleet Brasiliassa, Kiinassa, Iranissa, Schengen-alueella, Irlannissa tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa viimeisten 14 päivän aikana.
Yhdysvaltain kansalaiset ja vakituiset asukkaat, jotka ovat läpäisseet tai ovat olleet missä tahansa maassa, joka on rajoittanut maahantuloa viimeisten 14 päivän aikana, voivat silti tulla Yhdysvaltoihin, mutta heidän on saaputtava yhdelle seuraavista lentokentistä: Atlanta (ATL), Boston (BOS) , Chicago (ORD), Dallas, (DFW), Detroit (DTW), Honolulu (HNL), Los Angeles (LAX), Miami (MIA), New York (JFK tai EWR), San Francisco (SFO), Seattle (SEA) ) ja Washington (IAD).

Yhdysvaltain kansalaisten ja vakituisten asukkaiden perheenjäsenet sekä tietyt muut rajoitetut viisumihenkilöiden ryhmät (YK: n henkilöstö ja diplomaatit) voivat tulla Yhdysvaltoihin. Presidentin toimeenpanomääräys rajoitti kuitenkin 22. kesäkuuta tiettyjen maahanmuuttajien viisumien myöntämistä. Rajoitettu pääsy koskee H-1B-, H-2B-, L-1-, J-1-hakijoita, jotka osallistuvat harjoittelija-, harjoittelija-, opettaja-, leirineuvoja- tai kesätyö- ja matkaohjelmiin, sekä hakijoiden puolisoita tai lapsia H-4-, L-2- tai J-2-viisumeille. Lääketieteellisille työntekijöille ja valtion virkamiehille on joitain poikkeuksia.

You can find all the information regarding Visa restrictions here.

International Destinations Reopening to Tourists

Brasilia


Brasilia on rajoittanut kaikkien ulkomaalaisten maahantuloa lukuun ottamatta tiettyjä viisuminhaltijoita. Kansalaiset, asukkaat, valtion työntekijät ja heidän perheenjäsenensä, kansalaisten välittömät perheenjäsenet, diplomaatit, hallituksen valtuuttamat matkustajat, kansallisen maahanmuuttorekisterin omaavat matkustajat tai kauttakulkumatkustajat, jotka eivät poistu lentokentän kansainväliseltä alueelta rajoituksista.

Minkä tahansa kansalaisuuden omaavat ulkomaalaiset voivat tulla Brasiliaan, jos heillä on väliaikainen viisumi johonkin seuraavista tarkoituksista:

 • Tutkimus, opetus tai akateeminen jatko;

 • Tutkimus

 • Työ

 • Sijoituksen tekeminen

 • Perheenyhdistäminen

 • Taiteellinen tai urheilullinen toiminta määräaikaisella sopimuksella


International Destinations Reopening to Tourists

Meksiko


Meksikossa ei ole maahantulorajoituksia, mutta matkustajat, jotka saapuvat maista, joihin COVID-19 vaikuttaa, testataan ja karanteeniin asetetaan tarvittaessa. Meksikon ja Yhdysvaltojen välinen maaraja on suljettu ei-välttämättömälle liikenteelle.

International Destinations Reopening to Tourists