Arabia Saudită deschide porți către 49 de țări cu noua viză turistică!

Scris și publicat 27 septembrie 2019 See this post in English

Arabia Saudită și-a deschis porțile turiștilor străini vineri. Aceștia lansează un nou regim de vize pentru 49 de țări și fac apel la companiile străine să investească într-un sector pe care speră că va contribui cu 10% din produsul intern brut până în 2030.

Saudi Arabia opening doors to 49 countries with the new tourist visa!

Regatul musulman, închis relativ de zeci de ani, a relaxat în ultimii ani codurile sociale stricte. Au încetat să mai separe bărbații și femeile în locuri publice și au impus femeilor să poarte haine negre sau abayas acoperitoare.

Șeful turismului, Ahmed Al-Khateeb, a declarat pentru Reuters, într-un interviu, înainte de anunțul oficial, că abayas nu va fi obligatoriu pentru femeile turistice, ci este o îmbrăcăminte modestă, inclusiv la plajele publice.

"We will have enough tourists to come to Saudi Arabia to enjoy other things. We remain authentic, and we have a great culture where many, many tourists would love to come and explore this culture and learn more about it and see it and experience it." Ahmed Al-Khateeb said


Noul regim de vize pentru 49 de țări


Arabia Saudită lansează un nou regim de viză pentru 49 de țări. Vizele vor fi disponibile online pentru aproximativ 80 USD (Dh294), fără restricții pentru femeile neînsoțite ca în trecut. Accesul în orașele sfinte musulmane Makkah și Medina este restricționat.

Până acum, străinii care călătoresc în Arabia Saudită erau limitați în mare măsură la lucrătorii rezidenți și la dependenții lor, călătorii de afaceri și pelerinii musulmani cărora li se acordă vize speciale pentru a vizita Makkah și Madinah. În prezent, numai cetățenii din Bahrain, Kuweit, Oman și Emiratele Arabe Unite pot călători liber în țară.

Saudi Arabia authorities recently launched the website whereintheworld.co that shows beautiful pictures of destinations along with captions such as “Does this look like Morocco to you? It's not!” to boost interest in their country.

Planul de vize face parte din planurile ambițioase ale Prințului Mohammed bin Salman de a dezvolta noi industrii. El vrea să deschidă societatea, inclusiv introducerea divertismentului anterior interzis. Multe dintre reformele sale au primit laude internaționale. Regatul a pus capăt unei interdicții de aproape 40 de ani la cinematografe, a permis concerte de muzică. Aceasta include spectacole ale unor vedete pop occidentale și evenimente sportive internaționale organizate.

Arabia Saudită are un drum lung de parcurs, având în vedere legile sale stricte, dar acesta este un pas către viitor. Lista completă a celor 49 de țări pentru a avea ocazia de a viza turistică va fi lansată la ora 10.30 la ora Emiratelor Unite.