Saudi-Arabia avaa oven 49 maahan uudella turistiviisumilla!

Kirjoitettu ja julkaistu 27. syyskuuta 2019 See this post in English

Saudi-Arabia avasi ovensa ulkomaisille matkailijoille perjantaina. He käynnistävät uuden viisumijärjestelmän 49 maalle ja vetoavat ulkomaisiin yrityksiin investoimaan alalle, jonka toivotaan tuovan 10 prosenttia bruttokansantuotteesta vuoteen 2030 mennessä.

Saudi Arabia opening doors to 49 countries with the new tourist visa!

Vuosikymmenien ajan suhteellisen suljettu muslimi valtakunta on viime vuosina lieventänyt tiukkoja sosiaalikoodeja. He lopettivat miesten ja naisten erottamisen julkisilla paikoilla ja vaativat naisia ​​käyttämään kaiken kattavia mustia kylpytakkeja tai abayoja.

Matkailupäällikkö Ahmed Al-Khateeb kertoi Reutersille haastattelussa ennen virallista ilmoitusta, että abayat eivät ole pakollisia naismatkailijoille, mutta vaatimaton pukeutuminen on, myös julkisilla rannoilla.

"We will have enough tourists to come to Saudi Arabia to enjoy other things. We remain authentic, and we have a great culture where many, many tourists would love to come and explore this culture and learn more about it and see it and experience it." Ahmed Al-Khateeb said


Uusi viisumijärjestelmä 49 maalle


Saudi-Arabia käynnistää uuden viisumijärjestelmän 49 maalle. Viisumeita on saatavana verkossa hintaan noin 80 dollaria (Dh294), ilman huoltajaa oleville naisille ei ole rajoituksia kuten aiemmin. Pääsy muslimien pyhiin kaupunkeihin Mekkaan ja Medinaan on rajoitettu.

Tähän asti Saudi-Arabiaan matkustavat ulkomaalaiset ovat olleet suurelta osin rajoitettu vain asukkaille, heidän huollettavilleen, liikematkailijoille ja muslimi-pyhiinvaeltajille, joille on myönnetty erityisviisumi vierailemaan Mekassa ja Madinahissa. Tällä hetkellä vain Bahrainin, Kuwaitin, Omanin ja Arabiemiirikuntien kansalaiset voivat matkustaa vapaasti maahan.

Saudi Arabia authorities recently launched the website whereintheworld.co that shows beautiful pictures of destinations along with captions such as “Does this look like Morocco to you? It's not!” to boost interest in their country.

Viisumisuunnitelma on osa kruununprinssi Mohammed bin Salmanin kunnianhimoisia suunnitelmia uusien teollisuudenalojen kehittämiseksi. Hän haluaa avata yhteiskunnan, mukaan lukien aiemmin kielletyn viihteen. Monet hänen uudistuksistaan ​​saivat kansainvälistä kiitosta. Valtakunta on lopettanut lähes 40 vuoden elokuvateatterikiellon, sallinut musiikkikonsertit. Se sisältää länsimaisten poptähtien esityksiä ja järjestettyjä kansainvälisiä urheilutapahtumia.

Saudi-Arabialla on pitkä tie kulkemaan tiukkojen lakiensa takia, mutta tämä on askel kohti tulevaisuutta. Täydellinen luettelo 49 maasta, jotka saavat mahdollisuuden turistiviisumiin, julkaistaan ​​klo 22.30 Yhdistyneiden arabiemiirikuntien aikaa.