13 käytännön matkavinkkiä Kiinalle - tai mitä opin kahdesta viikosta Keski-Kiinassa

Kirjoitettu ja julkaistu 4. kesäkuuta 2019 See this post in English

13 Practical Travel Tips for China  – or What I learned from two weeks in Central ChinaKahden viikon matkan jälkeen Jinaniin, Zhengzhoussa, Nanningissa, Ningbossa ja Wuhanissa - tässä ovat matkoihini liittyvät havainnot (lähinnä) Keski-Kiinasta.

13 Practical Travel Tips for China  – or What I learned from two weeks in Central China

Kaikki koodaavat kaikkia


13 Practical Travel Tips for China  – or What I learned from two weeks in Central China

Kiinalaiset lentoyhtiöt ovat pääosin valtion omistuksessa (merkittävä poikkeus on Hainan Airlines, jota kukaan ei todellakaan tiedä kenen omistaa). Monet pitävät China Easternista, Xiamen Airista ja China Southernista (he lähtivät äskettäin)
ovat osa Skyteamia. Kaikki sekaannuksen tekemiseksi näyttää jakavan jakamista melkein kaikkien kanssa kotimaan lennoille. Älä ole yllättynyt näistä "kilpailevista lentoyhtiöistä" kaikille koodinjakoille
lento.

Kotimaan lentäminen on kuin Yhdysvalloissa ennen vapauttamista


13 Practical Travel Tips for China  – or What I learned from two weeks in Central China

Kaikilla lentoyhtiöillä on samat hinnat. Kaikissa on laukut mukana, ja siellä on lämmin ateria ja välipala laatikko. He kaikki käyttävät samoja lentokoneita ja jopa sisustus näyttää samanlaiselta.

Lentoliikenne kasvaa kuin hullu


13 Practical Travel Tips for China  – or What I learned from two weeks in Central China

Minkälaisista syistä kiinalaisen nousun aiheuttajakin onkin, valtavien lentokenttien mittakaava, jossa on satoja päivittäisiä lentoja, tekee sinuun vaikutuksen. Zhengzhoun lentokentällä on tällä hetkellä 27 miljoonaa matkustajaa (kasvaa 12% YYY ja rahtiliikenne kasvaa 34%) vuodessa, mutta valtava terminaali pystyy palvelemaan kolminkertaisesti sen.

Internet on yllättävän hidasta - varsinkin VPN: n kanssa


Kehittyneessä maassa Internet-nopeudet ovat usein hyvin hitaita. Koska monet Internet-sivustot on estetty, sinun on käytettävä VPN-tyyppistä tapaa Express VPN mikä tekee siitä vielä hitaamman. Löysin jopa Internetin hitaasti Hyatt Regency Jinan, WeWork Wuhan tai Regus Zhengzhou (kaikki tuotemerkit, joissa saan yleensä erittäin nopean Internetin).

Tuo etsimiskortti tai muu


13 Practical Travel Tips for China  – or What I learned from two weeks in Central China

UnionPay (joka toimii samassa maksuverkossa) on ainoa maksuverkko, jolla on todellinen pito Kiinassa. Visa ja Mastercard eivät ole pitkään voineet harjoittaa liiketoimintaa liiketoiminta-alueiden ulkopuolella, ja Kiinassa on paljon ulkomaalaisia. Tämä muuttuu hitaasti. Älä odota minkään kansainvälisen maksutavan toimivan, ellei se ole Discoveria tai käteistä! Myös mobiilimaksuvaihtoehdoilla, kuten Samsung Pay tai Apple Pay, ei ole pitoa. Paikallinen WeChat-maksu ei myöskään toimi hyvin Visa-korttien kanssa maksulähteenä.

Asiakaspalvelu on unelma


Älä koskaan odota mitään asiakaspalvelua. Tämä ominaisuus ei ole vika. Olet yksin - ajattele lentoyhtiöitä ja hotelleja enemmän kuin NYC-metro. Sinä lipulla ja juna liikkuu, mutta asiakkaat
täytyy varoa itseään.

Tuo kiinaa


Mikä tahansa vuorovaikutus ulkomaalaisen kanssa on valtava riski paikallisille, koska se voi sisältää pitkiä kysymyksiä tai jopa salaisen poliisin kuulustelun. Kannustin englannin oppimiseen on vähäinen, joten monilla alueilla Kiinan rannikon ulkopuolella. Tuo kiinaa mukaan lukien lauseita ja kätevä Google Translate -sovellus, joka kääntää myös ravintolan valikot melko hienosti. Älä koskaan odota, että englantia ymmärretään edes lentokentillä tai suurissa ketjuhotelleissa.

Ei jatko-draamaa


Lähes kaikki kotimaiset lentoliput sisältävät ilmaisen laukun ja ilmaisen käsimatkatavaran - kukaan ei parvele suurella matkatavaralla, eikä kukaan ole koskaan antanut minulle draamaa siitä.

Valvonta on kaikkialla


Tämä ei ole niin erilainen kuin Yhdysvaltain lentokentät, mutta kamerat, biometriset tunnukset ovat kaikkialla.

Lentoaseman turvallisuus on nopeaa


13 Practical Travel Tips for China  – or What I learned from two weeks in Central China

Pisin mitä olen koskaan odottanut lentoaseman turvarivillä kaikkien matkojeni aikana Kiinassa, oli viisi minuuttia. Sinun on purettava sateenvarjot (!), Virtapankit ja kannettavat tietokoneet. Nesteet tai jauheet eivät ole ongelma, ja se on enemmän kuin TSA Pre millä tahansa lentokentällä. Huomaa, että sukupuolten välistä eroa ei ole, joten manuaalisen tappauksen tekevät sekoitetut sukupuolet.

Hotellit ovat (erittäin) hyvää vastinetta rahalle


Siellä on paljon uusia hotelleja (ja hyvä määrä vanhoja), jotka ovat usein suuria arvoja. Kaikki suuret ketjut ovat olleet sieniä Kiinassa, ja yleensä voit saada vankan 4/5 tähden alle 50 dollaria
vähän tutkimusta useimmissa Kiinan toissijaisissa kaupungeissa.

Varo satunnaisia ​​sääntöjä


Usein on olemassa pieniä "satunnaisia ​​sääntöjä", jotka ovat aivan tavallisuudesta poikkeavia verrattuna kansainväliseen kokemukseen. Jotkut lentokentän lounget estävät pääsyn Priority Pass -haltijalle (huolimatta siitä, että aulassa on iso tällainen logo), koska porttisi lähellä on toinen lounge.

Lentoemännät ovat ystävällisiä täällä


Minusta tuntuu usein, että Yhdysvaltain perintöyhtiöiden lentoemännät eivät voi olla enää ikäviä. Muilla matkustajilla on tyypillisesti hyvä. Kiinassa tämä päinvastainen röyhkeiden ja usein tavattoman töykeiden matkustajien kanssa, mutta yleensä erittäin ystävällisten lentoemäntien kanssa.

Kotimaan liput eivät ole halpoja


13 Practical Travel Tips for China  – or What I learned from two weeks in Central China

Kun ajattelemme kiinalaista lentoyhtiötä, näemme kuvia erittäin alhaisista hinnoista Yhdysvaltoihin. Mutta arvaa, mitä nämä kansainväliset lennot tukevat melko jyrkät hinnat kotimaan matkustajille.

Uberin paikallinen tytäryhtiö toimii hyvin


Teinkö on vähän hankala käyttää, mutta lyhyen oppimisjakson jälkeen huomasin sen olevan luotettava kumppani. Englanninkielinen versio on jumalatar, jossa on sisäänrakennettu käännös-toiminto.

Terveellistä, tuoretta ruokaa on melkein mahdotonta löytää


Menetin viisi kiloa kahdessa viikossa. Terveellistä, puhdasta ja herkullista ruokaa on melkein mahdotonta löytää. Kiinalaiset ovat seikkailunhaluisia syöjiä, mutta useimmat astiat päätyvät rasvoiksi, yli valkosipulisten ja suolaisten asioiden. Varmista, että sinulla on varmuuskopiosuunnitelma mielessä.