13 praktiske rejsetips til Kina - eller hvad jeg lærte fra to uger i det centrale Kina

Skrevet og offentliggjort 4. juni 2019 See this post in English

13 Practical Travel Tips for China  – or What I learned from two weeks in Central ChinaEfter en to ugers tur til Jinan, Zhengzhou, Nanning, Ningbo og Wuhan - her er mine rejserelaterede observationer om (for det meste) Central China.

13 Practical Travel Tips for China  – or What I learned from two weeks in Central China

Alle deler på alle


13 Practical Travel Tips for China  – or What I learned from two weeks in Central China

Kinesiske flyselskaber er overvejende statsejet (den største undtagelse er Hainan Airlines, som ingen rigtig ved, hvem der ejer det). Mange kan lide China Eastern, Xiamen Air og China Southern (de for nylig forlod)
er en del af Skyteam. For at gøre det mere forvirrende ser alle ud til at være fælles med næsten alle til indenrigsflyvninger. Bliv ikke overrasket over disse 'konkurrerende flyselskaber' til alle codeshare-enheder
flyvningen.

Indenrigsflyvning er som i USA før liberalisering


13 Practical Travel Tips for China  – or What I learned from two weeks in Central China

Alle luftfartsselskaber har de samme priser. Alle har poser inkluderet, og der er et varmt måltid og en snackbox. De bruger alle de samme fly, og endda interiøret ser ens ud.

Lufttrafikken vokser som vanvittig


13 Practical Travel Tips for China  – or What I learned from two weeks in Central China

Uanset de underliggende årsager til den kinesiske boom, vil den store skala af enorme lufthavne med hundreder af daglige flyvninger imponere dig. Zhengzhou lufthavn har i øjeblikket 27 millioner passagerer (vokser med 12% ÅÅÅ og godstrafik vokser med 34%) om året, men den enorme terminal kan let betjene tre gange så.

Internettet er overraskende langsomt - især med en VPN


For et udviklet land er internethastigheder ofte meget langsomme. Da mange internetsider er blokeret, skal du bruge en VPN-lignende Express VPN hvilket gør det endnu langsommere. Jeg fandt endda Internettet langsomt på Hyatt Regency Jinan, WeWork Wuhan eller Regus Zhengzhou (alle mærker, hvor jeg normalt får meget hurtigt internet).

Medbring dit Discover-kort ellers


13 Practical Travel Tips for China  – or What I learned from two weeks in Central China

UnionPay (der kører på det samme betalingsnetværk) er det eneste betalingsnetværk med reel trækkraft i Kina. Visa og Mastercard har længe været ude af stand til at handle uden for forretningsområder med masser af udlændinge i Kina. Dette ændrer sig langsomt. Forvent ikke, at nogen internationale betalingsformer fungerer, medmindre det er Discover eller kontant! Mobil betalingsmuligheder som Samsung Pay eller Apple Pay har heller ingen trækkraft. Den lokale WeChat-betaling fungerer heller ikke godt med Visa-kort som betalingskilde.

Kundeservice er en drøm


Forvent aldrig nogen kundeservice. Dette er en funktion ikke en fejl. Du er på din egen - tænk på flyselskaber og hoteller mere som NYC metroen. Du med en billet, og der kører et tog, men kunder
er nødt til at passe på sig selv.

Medbring nogle kinesere


Enhver interaktion med en udlænding er en enorm risiko for lokalbefolkningen, da det kan indebære lange spørgsmål eller endda forhør af det hemmelige politi. Incitamentet til at lære engelsk er derfor minimalt i mange områder uden for det kinesiske kyst. Medbring nogle kinesiske inklusive sætninger og den praktiske Google Translate-app, som også oversætter restaurantmenuer ganske pænt. Forvent aldrig, at engelsk bliver forstået selv i lufthavne eller større kædehoteller.

Intet videreførende drama


Næsten alle indenrigs-billetter inkluderer en gratis taske og en gratis fortsættelse - ingen bommer ved en stor udførelse, og ingen har nogensinde givet mig drama om det.

Overvågning er overalt


Dette er ikke så anderledes end amerikanske lufthavne, men kameraer, biometriske ID'er er overalt.

Lufthavnssikkerhed er hurtig


13 Practical Travel Tips for China  – or What I learned from two weeks in Central China

Den længste jeg nogensinde har ventet på en lufthavns sikkerhedslinje under alle mine ture i Kina var fem minutter. Du bliver nødt til at pakke ud paraplyer (!), Strømbanker og bærbare computere. Væsker eller pulver er ikke et problem, og det ligner mere TSA Pre i enhver lufthavn. Bemærk, at der ikke er kønsadskillelse, så den manuelle nedbrydning udføres af blandede køn.

Hoteller er (meget) god værdi


Der er mange nye hoteller (og en lang række gamle), der ofte er store værdier. Alle større kæder har svampet i Kina, og du kan normalt få en solid 4/5 Star for under $ 50
med lidt research i de fleste sekundære kinesiske byer.

Pas på de tilfældige regler


Der er ofte små 'tilfældige regler', der bare er helt usædvanlige sammenlignet med en international oplevelse. Nogle lufthavnsstuer nægter adgang for indehaveren af ​​Priority Pass (på trods af at loungen har et stort sådant logo), da der er en anden lounge tættere på din gate.

Flyvende er de venlige her


Jeg føler ofte, at flyvningspersoner til amerikanske ældre flyselskaber ikke kunne være mere grimme. Mine kolleger er typisk fine. I Kina er dette vendt med bølle og ofte almindelige uhøflige medpassagerer, men som regel meget venlige flyvende.

Indenlandske billetter er ikke billige


13 Practical Travel Tips for China  – or What I learned from two weeks in Central China

Når vi tænker på det kinesiske flyselskab, ser vi billeder af ultra lave priser til USA. Men gæt hvad disse internationale fly subsidieres af temmelig stejle priser for indenlandske rejsende.

Ubers lokale datterselskab fungerer godt


DiDi er lidt clunky at bruge, men efter en kort læringsperiode fandt jeg det at være en pålidelig ledsager. Den engelske version er en gave fra den indbyggede oversættelsesfunktion.

Sund, frisk mad er næsten umulig at finde


Jeg mistede fem pund på to uger. Sund, ren og lækker mad er næsten umulig at finde. Kinesere er eventyrlystne spiser, men de fleste retter ender fedtede ud over hvidløg og salte anliggender. Sørg for, at du har en backup-plan i tankerne.