TOP-resor VPN: er - StrongVPN, ExpressVPN och NordVPN Review

Skriven och publicerad 7 mars 2018 See this post in English
Varför behöver du en VPN för resor?


Kryptering


Kryptering är ett ganska nytt fenomen för internettrafik. För bara några år sedan var okrypterad trafik normen och ALLA inloggningar på Facebook eller Google skickades i klartext över Internet. Det innebar att vem som helst i samma kafé eller till och med området helt enkelt kunde filtrera efter trafik med lösenord och ta över dina konton. Saker har förändrats och HTTPS-hänglåset är nu normen men det finns fortfarande mycket trafik som går ut okrypterat inklusive:

  • namnserverfrågor

  • e-post (om inte skickas via webbgränssnitt)


En rese-VPN tar hand om det och bygger en säker tunnel från din dator till din VPN-leverantör. Trafik kan vara okrypterad därifrån men din VPN-leverantör har vanligtvis sina servrar i ett säkert område (eller så kan man anta).

Lås upp webbplatser


Många länder / hotell / kaféer manipulerar med Internet och kommer att skärpa utbudet av tjänster du kan komma åt. Detta sträcker sig från att blockera portar, blockera domäner eller blockera vissa protokoll. En resevPN löser vanligtvis allt detta så länge du kan skapa en anslutning till din VPN-leverantör.

Kan jag inte bara använda Tor?

The TOP travel VPNs – StrongVPN, ExpressVPN and NordVPN Review

Tor är en säkert och gratis webbläsaralternativ men det är bara en webbläsare (såvida du inte ändrar inställningen) och är vanligtvis mycket långsam. Tor begränsar också allvarligt surfupplevelsen på grund av dess starka säkerhetsinställningar.

Vad ska jag leta efter i en VPN?


För mig handlar det i slutändan om:

  • Säkerhetsstandarder

  • Anslutningshastighet och genomströmning

  • Antal IP-adresser (inkl. Geografisk mångfald)

  • Pålitlighet

  • Enkel användning

  • Pris


Vi tog nyligen tre ledande VPN-leverantörer för en snurrning och testade dem på Apple-utrustning (MacBook och iPhone).

StrongVPN


The TOP travel VPNs – StrongVPN, ExpressVPN and NordVPN Review

StrongVPN är en USA-baserad VPN-leverantör och är en av de äldsta "barnen på blocket". StrongVPN-avgifter $ 10 per månad (abonnemang från månad till månad) och har byggt upp ett rykte som en säker leverantör.

Men båda iPhone-appen och Mac-appen vi testade är ganska klumpiga och Mac-skrivbordsappen gillar ibland att krascha. IPhone-appen gjorde mig arg ibland med snabbare växlingsservrar; Jag var tvungen att köra hela installationen om och om igen.

Räckvidden av StrongVPN servrar är ganska begränsade men du får cirka 50 amerikanska servrar att ansluta till, med majoriteten på USA: s västkust.

De flesta servrar är ganska snabba och genomströmningarna är lätt 20 Mbit även om du håller nedladdningar i timmar. Jag gillar hur serverväxlingsverktyget testar en server först innan du ansluter. StrongVPN ger dig tre val av krypteringsprotokoll att välja mellan (även om jag tycker att de flesta användare inte bryr sig mycket).

Planen jag brukade ha ($ 21 i 3 månader) tillät bara anslutningar för en enhet och skulle koppla bort den senast använda enheten när du öppnade en annan parallellanslutning. Jag tyckte att det var irriterande.

StrongVPN är bra om du bara behöver ansluta till EN FAST SERVER i USA för extra säkerhet. Det lämnar emellertid användbarhet och integritet på nätet att önska. StrongVPN är mindre hjälp i länder som kraftigt blockerar VPN-servrar, som Iran, Saudiarabien eller Kina.

Du kan registrera dig för StrongVPN här.

ExpressVPN


The TOP travel VPNs – StrongVPN, ExpressVPN and NordVPN Review

Jag började nyligen använda ExpressVPN och tyckte att det var en underbar överraskning. ExpressVPN-avgifter $ 12,95 per månad (month-to-month subscription) och is the dyraste i våra tester.

MacBook- och iPhone-apparna är snygga, enkla att installera och kraschar sällan. Det finns många servrar över hela världen att ansluta till, men det finns alldeles för få servrar tillgängliga i USA. De flesta servrar är snabba, även om vissa är duds.

The TOP travel VPNs – StrongVPN, ExpressVPN and NordVPN Review

De bästa funktionen är hastighetstestet du kan köra på alla servrar runt dig och sedan välja vilka servrar som fungerar bäst för dig. Detta identifierar också servrar som är nere också.

Jag har inte sett någon stillestånd än och hittade service och support för att vara mycket pålitlig.ExpressVPNPlanen tillåter minst 3 samtidiga anslutningar (jag har ännu inte försökt mer än det).

ExpressVPN är en bra lösning för få en stor lista med servrar och ett användargränssnitt som gör dig glad varje dag. För mig är det den bästa all-round-lösningen.


Du kan anmäla dig till ExpressVPN här.

NordVPN


The TOP travel VPNs – StrongVPN, ExpressVPN and NordVPN Review

NordVPN drivs av grundarens obevekliga intresse för integritet online. NordVPN har servrar över hela världen, inklusive avlägsna platser (läs dyrare) i Albanien. Den totala listan med 3200 servrar är imponerande! Detta kommer att vara särskilt användbart om du ansluta från ett land som är känt för att blockera VPN-servrar (som Iran, Saudiarabien eller Kina).

The TOP travel VPNs – StrongVPN, ExpressVPN and NordVPN Review

VPN ger också alternativ för att dirigera din trafik via P2P, Use Onion over VPN (Teller) eller Dubbel VPN.


The TOP travel VPNs – StrongVPN, ExpressVPN and NordVPN Review


Det som helt klart inte är NordVPNForte är dess användargränssnitt eller användbarhet. Titta bara på den här skärmbilden från den aktuella Mac-appen:

The TOP travel VPNs – StrongVPN, ExpressVPN and NordVPN Review

NordVPN låter dig INTE välja en stad eller en specifik server. Detta är problem om du behöver en viss plats för att logga in (t.ex. Facebook gillar att låsa mig om jag någonsin loggar in från en ny plats).

NordVPN tillåter upp till sex enheter att anslutas samtidigt och månadsplanen kommer in $ 11,95 per månad.

Vi kände detNordVPN är en pro-lösning för många användningsfall, speciellt om du försöker ansluta från ett land som är i krig med Internetens frihet.

Du kan registrera dig för NordVPN här.

Obs! Den här artikeln innehåller våra affiliate-länkar; om du väljer att registrera dig med våra länkar är vi tacksamma.