Protea Hotel Livingstone, Recension av Victoria Falls

Skriven och publicerad 8 februari 2017 See this post in English

Protea Hotel Livingstone, Victoria Falls Review

MarriottProtea Hotel Livingstonenära Victoria Falls i zambia ligger utanför Livingstone stad, på vägen som leder till det berömda vattenfallet. Hotellet är en öppen tvåvåningsförening mellan vägen och tågspåren. Det låter kanske högt, men vägtrafiken och de få dagliga tågen ger verkligen inget ljud.

Incheckningen var vänlig och agenten hade inga problem att hitta min bokning med poäng och gav oss nycklar direkt. Personalen i receptionen var kunniga och vänliga - en sällsynthet med de flesta Protea hotell. Det verkade bara vara 15 till 20 fler gäster under hela den övernattning på två nätter som vi hade. Det var något lågsäsong vid fallen (det blir faktiskt för mycket vatten) men det var fortfarande förvånande.

Hotellets grunder är vackra och återspeglar temat Victoria Falls med massor av rinnande vatten - tänk Bali hotell. Men det betyder också mycket stående vatten och ännu fler myggor än vanligt. Hotellets allmänna utrymmen är alla utomhus och hade massor av små djur i denna malariabenägna zon.

Protea Hotel Livingstone, Victoria Falls Review

Protea Hotel Livingstone, Victoria Falls Review

Protea Hotel Livingstone, Victoria Falls Review

Protea Hotel Livingstone, Victoria Falls Review

Jag gillade rummet, som var ljust och hade anständigt mycket utrymme, och färgschemat passade i området. Sängen var utmärkt; som med de flesta Protea-hotell hade den rätt fasthet och mjukhet. Plus badrummet hade en innovativ, liten, rund dusch.

Växelströmmen fungerade dock knappt, och till och med på inställningen för låg fläkt skrek fläkten till dig. Det fanns inget sätt att sova utan högkvalitativa öronproppar. Internet fungerade men var alltid bara 0,5 Mbit, så att öppna en webbplats tog 10-15 minuter. Utöver grundläggande e-postmeddelanden och sms var det inget du kunde göra med så långsamt internet.

Receptionen hade utökat en gratis frukost till oss. Kvaliteten på föremålen var ganska dålig, så du skulle inte vilja äta den om du inte var riktigt hungrig. Jag hade tagit med mitt eget proteinpulver, chiafrön och grönt te och kände att det var en mycket bättre frukost.

En taxi från hotellet till Victoriafallen är bara 7 $ enkel resa och vi hade inga problem med att organisera den med en lokal taxichaufför som lämnat sitt nummer. Resan till flygplatsen är ungefär densamma (även om resan är kortare har flygplatsen en entréavgift på 2 USD).

Protea Hotel Livingstone är ett anständigt alternativ nära Victoria Falls; det är inte exakt lyxigt, men det fungerar bra.

Protea Hotel Livingstone, Victoria Falls Review

Protea Hotel Livingstone, Victoria Falls Review

Vanliga priser för hotellet är $ 180 per natt, men det är mycket bättre att använda 7500 Marriott Rewards-poäng.

Du kan boka Protea Hotel Livingstone här.