Olcsó utazási védőoltások - amire szüksége van, és hol kaphatja meg őket

Írva és közzétéve 2016. június 9. See this post in English

Az utazás rengeteg új élmény elé tárja Önt. Néhány közülük csodálatos - mások nem annyira. Attól függően, hogy merre jár, olyan betegségeknek lehet kitéve, amelyeket már régóta kiirtottak az Egyesült Államokban vagy Európában.

Néhány ország megköveteli, hogy igazolja az immunizálást, mielőtt bevándorolhat. Legfőképpen sok afrikai és dél-amerikai ország megköveteli a sárga láz elleni védőoltást a nyilvántartásában, mielőtt átjuthatna a bevándorláson. Ezt a követelményt gyakran eltekintik, ha közvetlenül az Egyesült Államokból vagy Európából érkezik, de ha egy másik országban (pl. Panamában vagy Etiópiában) áll meg, a repülőtér elhagyása nélkül is, Önnek igazolnia kell az oltást.

Az utazási oltások kissé zavaróak lehetnek, de nagyon egyszerű, ha tudod, mit kell tenni.

Low cost travel immunizations - What immunizations do you need


The CDC maintains a great website at cdc.gov that highlights the specific risk for a country and the type of traveler.

Minél több időt tölt szabadban, élő állomány közelében vagy vidéken, annál inkább „veszélyeztetett” vagy. Ez nem azt jelenti, hogy csak azért kell bent maradnia, mert „veszélyeztetett” területre megy, de meg kell erősítenie az óvintézkedéseket.

Ha csak egy országba megy, és irodából 4 csillagos szállodába megy, akkor valószínűleg sokkal alacsonyabb a kockázati profilja, de a szúnyogok és az étellel terjedő betegségek mindenhol megütnek!

SárgalázA sárgaláz a lövés az első dolog az útikönyvedben - szerezd meg ezt. 10 nappal a lövés után megvéd, és legalább 10 évig tart.

A betegségeket szúnyogok terjesztik, és a világ számos részén elterjedtek.

Hepatitis A és Hepatitis BA hepatitis májfertőzés - A hepatitis A fertőzött ételek fogyasztásával fertőződhet meg, a Hepatitis B-ben testi folyadékra van szükség.

Van egy kettős vakcina, a „Twinrix”, amely immunitást ad Önnek legalább 10 évig (valószínűleg hosszabb ideig). Három felvételre van szükség - az egyik egymástól 4 héten belül, a másik pedig egy évvel később biztonságos.

TífuszA tífusz fertőzött ételekkel fertőzhető meg. Rendelkezésre áll egy nagyon hatékony vakcina.

MaláriaA malária egy jól ismert szúnyogban született betegség, amely számos országban vírusos. (Még) nincs vakcina a malária ellen, de számos gyógyszer (amelyet egy fertőzött területnek való kitettség előtt és alatt kell bevennie), amely valószínűleg megakadályozza a betegségeket.

Olcsó utazási védőoltások - Hol lehet hozzájutni


Szerencsére az oltóanyag előállításának költségei alacsonyak - rendkívül alacsonyak. A Twinrix gyógyszertáraként jóval 10 dollár / lövés áron vásárolható meg.

Ez nem azt jelenti, hogy mégis ezen az áron lehet kapni.

Amerikai utazási klinikák

A legtöbb nagy amerikai város rendelkezik „utazási klinikával” - amely tanácsadási szolgáltatásokat és felvételeket fog nyújtani. A szokásos árak látogatásonként 50 dollár, plusz 100–150 dollár a fent említett lövésenként. Ez egy egyszerű (bár drága lehetőség).

Egészségbiztosítása valószínűleg nem fizeti meg ezt.

Amerikai gyógyszertárak - Walgreens / CVS / Rite Aid / Walmart

Meglepő módon a legtöbb gyógyszertárban rendelkezésre állnak ezek az oltások. Futtathatják az Ön biztosítási információin keresztül, és a gyógyszerész azonnal oltást alkalmazhat a boltban. Általában NEM fizet vizitdíjat, és az oltás általában olcsóbb.

Ha a biztosítása nem fizet, használhatja GoodRx (csodálatos alkalmazásuk is van), hogy megtalálják a környék legjobb árait.

A Walmart általában a legolcsóbb megoldás.

Utazási klinikák utazás közben - vagyis a bangkoki utazási klinika

Low cost travel immunizations – what you need and where to get them

Elmentem a Utazási klinika Bangkokban tavaly, és számos lövést kapott (egy látogatás alatt). Az Ön egészségbiztosítása valószínűleg nem fizet (ez megelőző és nem sürgősségi), de az árak nagyon alacsonyak - átlagosan az Egyesült Államokban fizetett összeg negyedik része. Hitelkártyával fizethet (és mérföldeket kereshet), és az ápolók hozzáértőnek és hatékonynak tűntek. A kórház, ahol található, könnyen megfelel a San Francisco-i kórház minőségének a tisztaság és az adminisztráció szempontjából.

Más országokban, például Kolumbiában, megfelelő feltételek vannak az elég fejlett orvosi szolgáltatásokhoz és az alacsony költségű infrastruktúrához. Például egy Twinrix-lövés (Hepatitis A és B), amelynek ára az USA-ban 150 dollár, Bogotában 42 dollár (Bangkokban 32 dollár).