JW Marriott Surabaya Review

Skriven och publicerad 4 april 2016 See this post in English

JW Marriott Surabaya Review

The JW Marriott Surabaya comes up quite frequently in the Mighty Travels Premium Hotel Search tools. I found rates as low as $49 (before tax and fees) on marriott.com for the hotel. That's an amazing price for a JW Marriott.

Hotellet ligger i Surabayas centrum (om det finns något sådant) nära till Sheraton Surabaya och Holiday Inn Express Surabaya. Det är ett signaturlochmärke och det är också riktigt gammalt. Hotellet har precis börjat renovera men verkar inte ha bråttom.

Incheckning var lite påträngande eftersom mitt namn praktiskt taget skrek genom lobbyn när jag gick in. Tydligen googlade någon sin gästlista den dagen (förra gången detta hände mig i var på Hampton Panama City).

Jag hade gjort en förbetald reservation (full förskottsbetalning på Marriott.com) men hotellet insisterade på att jag inte hade betalat förut.

Rummet var enormt (jag uppgraderades till en studio) men var på väg att falla sönder. Allt var knarrigt (men fungerade) med en kraftfull växelström som kylte ner den till 50 grader om du ville. Sängen var enorm och mycket bekväm.

JW Marriott Surabaya Review

JW Marriott Surabaya Review

JW Marriott Surabaya Review

Badrummet måste ha sett sin bästa tid 1960 eftersom det var i ett sorgligt skick. Jag vågade inte duscha (men jag är säker på att det fungerade).

JW Marriott Surabaya Review

JW Marriott Surabaya Review

Jag gick ner till poolen istället som ser bra ut på bilder men är väldigt liten när du är närmare. Det var trångt med dussintals barn som åtnjöt denna heta söndagseftermiddag. Medan hotellet har 35 våningar med gott om rum hade poolen mindre än ett dussin solstolar och tillåtit simning för mindre än två dussin personer - det är uppenbarligen inte poolen som drar denna plats.

Min Marriott Gold-status (från kreditkortet Ritz Carlton) gav mig tillgång till Executive Lounge på 21: a våningen. Kvällstjänsten var ganska bra med massor av aptitretare och anständigt urval av vitt och rött vin. Det enda problemet var att det fanns så få saker. 3 skiva bagett, 2 skivor ost etc. Det var absurt. Det fanns cirka 30 personer i loungen under hela servicetimmen och buffén var tom för det mesta. Det skulle bli påfyllt så småningom men 30 minuter skulle ha gått däremellan.

JW Marriott Surabaya Review

JW Marriott Surabaya Review

JW Marriott Surabaya Review

JW Marriott Surabaya Review

JW Marriott Surabaya Review

Eftersom mitt flyg hade ändrats till en avgång kl 06.30 nästa morgon saknade jag frukostservicen i loungen som sannolikt liknade.

Sammanfattningsvis måste detta hotell renoveras snabbt (det hade redan börjat med lite högborrning på en söndag eftermiddag i mitt rum). Det är bara ett mycket genomsnittligt hotell och inte värt mer än de låga priser det publicerar. Utan varumärket JW Marriott skulle det sannolikt sälja rum i Surabaya på 40 $ eller mindre.

Om det inte finns en galen Marriott Rewards-kampanj - det finns mycket bättre platser i stan.