Cum să prezice viteza internetului înainte de a călători

Scris și publicat 21 februarie 2016 See this post in EnglishInternetul de calitate este important pentru oricine lucrează în timp ce călătorește. Libertatea de a lucra de oriunde vrei, de obicei, merge doar în măsura în care este accesibil internetul de calitate (accesibil).

Mă gândesc la internet de calitate, cu o lățime de bandă de 10 Mbți sau mai bună și cu ping-uri către serverele americane sub 200 ms. Asta caut și când aud „WiFi disponibil”. Majoritatea hotelurilor din această lume sunt „pe drum” pentru a oferi acest lucru, dar adesea blocate la un nivel mult mai scăzut.

Acum experiența mea cu hoteluri cu lanț este puțin mai bună (cu excepția Doubletree Seychelles Resort Allamanda) deoarece acordul de franciză prevede de obicei o viteză minimă de conectare și viteze medii per utilizator. Problema este că, atunci când hotelul este la capacitate și mai mulți utilizatori sunt conectați, totul se defectează (exemplu Radisson Mexico City).

Cu toate acestea, companiile din sectorul ospitalității se bazează pe infrastructura de internet din jurul lor și pe disponibilitatea lor (limitată) de a investi în conexiuni rapide. Viteza medie variază foarte mult de la o țară la alta. În mod aleatoriu, Starbucks în Japonia poate depăși cu ușurință 60Mbit, iar în Ucraina 30Mbit pot fi găsite chiar și la majoritatea WiFi-ului gratuit McDonalds. Setați acest lucru în contrast cu Indonezia, unde chiar și hotelurile cu lanțuri importante nu pot obține mai mult de 1 Mbit.

Deci, cum se poate prezice viteza internetului? De curând am dat peste Harta cablului submarin care este o hartă a tuturor acelor cabluri submarine care transportă cea mai mare parte a traficului de internet. O gamă largă de consorții (adesea furnizori de internet) au finanțat acești monștri de cabluri submarine - unii merg 12.000 de mile până la capăt prin cercul arctic!

Procesul de stabilire a acestor cabluri este fascinant și recent Răspunsul Quora îl conturează în detaliu.

De regulă, cu cât mai multe cabluri de internet conectează locul în care sunteți pe cale să călătoriți - cu atât mai bine va fi serviciul de internet. Acest lucru lasă încă o mulțime de necunoscute, cum ar fi infrastructura de fibră a țărilor sau modul în care „ultima milă” este deservită, dar am găsit că regula generală funcționează bine.

Africa are de obicei un Internet ridicol de lent - totuși la Radisson în Addis Abeba (Recenzie) vitezele au fost uimitoare și ușor în jur de 20Mbit. Nu m-aș fi mirat dacă m-aș fi uitat la hartă - Etiopia este o poartă pentru multe cabluri submarine!

Indonezia are câteva prețioase cabluri de internet care leagă insulele - la fel și viteza internetului.

De asemenea, nu se vede de ce un loc oarecum îndepărtat, cum ar fi Hawaii, are un Internet atât de rapid și de abundent - multe cabluri trec prin Hawaii și se distrează ușor cu traficul etichetat.

Desigur, există excepții de la regulă - Africa de Sud este punctul final pentru multe cabluri de internet, dar are multe restricții de lățime de bandă și, prin urmare, internet lent.

Ce folosiți pentru a prezice viteza internetului?