Kuinka ennustaa Internet-nopeus ennen matkaa

Kirjoitettu ja julkaistu 21. helmikuuta 2016 See this post in EnglishLaadukas Internet on tärkeää kaikille, jotka työskentelevät matkan aikana. Vapaus työskennellä mistä tahansa haluatkin yleensä vain niin pitkälle kuin (edullinen) laadukas Internet on annettu.

Mielestäni laadukas Internet, jonka kaistanleveys on 10 Mbit tai parempi, ja ping-ajat Yhdysvaltain palvelimille alle 200 ms. Sitä etsin, kun kuulen 'WiFi käytettävissä'. Suurin osa tämän maailman hotelleista on "matkalla" tarjoamaan sitä, mutta usein jumissa paljon alemmalla tasolla.

Nyt kokemukseni ketjuhotelleista on hieman parempi (paitsi Doubletree Seychellit Resort Allamanda), koska franchising-sopimuksessa määrätään yleensä vähimmäisnopeus ja keskinopeus käyttäjää kohti. Ongelmana on, että kun hotelli on kapasiteetilla ja yli muutama käyttäjä on yhteydessä, kaikki hajoaa (esimerkki Radisson Mexico City).

Vieraanvaraisuusyritykset luottavat kuitenkin ympäröivään Internet-infrastruktuuriin ja (rajoitettuun) halukkuuteensa investoida nopeaan yhteyteen. Keskinopeudet vaihtelevat suuresti maittain. Satunnaisessa Starbucksissa Japanissa saatat helposti ylittää 60 Mbit ja Ukrainassa 30 Mbit löytyy jopa enimmillään McDonaldsin ilmainen WiFi. Määritä tämä toisin kuin Indonesiassa, jossa edes suuret ketjuhotellit eivät voi koota yli 1 Mbit.

Joten miten voidaan ennustaa Internet-nopeus? Olen äskettäin törmännyt Sukellusvenekartta joka on kartta kaikista merikaapeleista, jotka kuljettavat suurimman osan Internet-liikenteestä. Laaja joukko yhteenliittymiä (usein Internet-palveluntarjoajia) on rahoittanut näitä merenalaisten kaapeleiden hirviöitä - jotkut menevät 12 000 mailia koko arktisen ympyrän läpi!

Näiden kaapeleiden asettamisprosessi on kiehtova ja tämä viimeaikainen Quora vastaus hahmottaa sen hyvin yksityiskohtaisesti.

Nyrkkisääntönä on, että useampia Internet-kaapeleita yhdistää paikka, johon aiot matkustaa - sitä parempi Internet-palvelu on. Tämä jättää edelleen paljon tuntemattomia, kuten maiden kuituinfrastruktuuri tai miten "viimeinen maili" huolletaan, mutta huomasin, että nyrkkisääntö toimi hyvin.

Afrikassa on yleensä naurettavan hidas Internet - kuitenkin Radisson in Addis Abeba (Arvostelu) nopeudet olivat hämmästyttäviä ja helposti noin 20 Mbit. En olisi yllättynyt, jos olisin katsellut karttaa - Etiopia on portti monille merenalaisille kaapeleille!

Indonesiassa on arvokkaita muutamia Internet-kaapeleita, jotka yhdistävät saaret - samoin kuin Internet-nopeus - hidastuu.

Ei ole myöskään selvää, miksi jonkin verran syrjäisellä paikalla, kuten Havaijilla, on niin nopea ja runsas Internet - monet kaapelit kulkevat Havaijin läpi ja helpottavat tunnisteiden käyttöä.

Sääntöstä on tietysti poikkeuksia - Etelä-Afrikka on monien Internet-kaapelien päätepiste, mutta sillä on paljon kaistanleveysrajoituksia ja siten hidas Internet.

Mitä käytät Internet-nopeuksien ennustamiseen?