TOPP 13 saker att göra i Dakar, Senegal

Skriven och publicerad 29 mars 2015 See this post in English

Resindex (vad vi hittills har publicerat):

Fantastiskt indiskt / pakistanskt kök i Nairobi på Hashmi Barbeque

Bildöversikt Lissabon, Portugal

15 fantastiska saker att göra i Stone Town, Zanzibar - eller är detta den bästa ön i Indiska oceanen?

Topp 10 saker att göra i Nairobi och hur man enkelt kan överleva en av Afrikas farligaste städer

Flygrecension Ryanair Marrakech (RAK) till London-Stansted (STN)

Wizz Air Flight Review London Luton (LTN) till Prag (PRG)

Fotoöversikt Jardin Majorelle Marrakech, Morrocco

TAP Premium Lounge på Lissabons flygplatsrecension

Goree Island (Île de Gorée) Dakar Review

TAP Portugal Economy Class Review Dakar (DKR) till Lissabon (LIS) och vidare till Marrakech (RAK), TP1480 / TP1451

Dakar är en regelbunden mellanlandning för sydafrikanska flygningar från Johannesburg till Washington DC och säsongsmässigt till New York JFK och har en stor andel av Star Alliance-flygbolag och SkyTeam-flygbolag som flyger in. Den geografiska positionen och den relativa stabiliteten som den västligaste fastigheten i Afrika har gett det fler alternativ än de flesta afrikanska länder i regionen.

Irriterande
Dakar, Senegal är HAVEN för påträngande säljare. När du anländer till flygplatsen kommer dussintals aggressiva taxichaufförer ner på dig. När du kliver ut från ditt hotell i centret kontaktas du av säljare av allt du aldrig ville ha och av tiggare i rullstolar. Om det inte räcker är det vanligtvis en grupp aggressiva barn som tigger om pengar plus det vanliga taximafia-dramaet.

Kom förberedd!

Säkerhet

Senegaleserna brukar inte tro på våld och alla bedrägerier och aggressiva försäljningar är på plats bara för att skilja dig från dina pengar. Jag skulle bli mycket förvånad över våldshandlingar mot turister eller utlänningar - det är mycket mindre troligt än i Johannesburg eller Nairobi. Jag kände mig trygg under dagen över hela Dakar (och vid nattetid bara i centrala Dakar), även utan någon verklig polisnärvaro.

TOP 13 things to do in Dakar, Senegal

Lokalbefolkningen är ute efter dina pengar men de vill att du ska ge dem till dem - de kommer sannolikt inte att stjäla dem från dig.

Saker att göra i Dakar (Downtown Area)Downtown Dakar

TOP 13 things to do in Dakar, Senegal

TOP 13 things to do in Dakar, Senegal


Det är där Dakar kommer till liv under veckodag lunch gånger. De countlessluxury bilar parkerade där och det liv och rörelse få dig att tro att du är i en regering i Paris. Ändå kommer många hustlers och gatan säljare se till att du inte glömmer var du är. Det är fortfarande roligt att gå runt centrum på eftermiddagen, dock.

Republikens palats / Palais de la République (Palais Presidentiel)
TOP 13 things to do in Dakar, Senegal


Premiärministerns palats (ganska konstigt att en premiärminister får ett palats) ligger precis i utkanten av centrum. Tyvärr kan du bara arbeta runt det och kika igenom staketet eftersom det inte är öppet för allmänheten.

Saker att göra i Dakar (Dagsutflykter)Goree Island


TOP 13 things to do in Dakar, Senegal

Goree Island blev lite känd när president Obama besökte 2013. Det är bara en snabb färjeresa bort från Dakar. Det är en underbar halv dagars resa och bör vara på varje Dakar resväg.

Afrikanskt renässansmonument (Le Monument de la Renaissance Africaine)

TOP 13 things to do in Dakar, Senegal

Cirka 20 minuter utanför Dakar centrum ligger det afrikanska renässansmonumentet som byggdes av Nordkorea (!) Och är ett monument för de slaverifartyg som seglade västerut och norrut från Dakar. Monumentet är kontroversiellt inte bara för att det byggdes av Nordkorea utan också för sitt läge på en sluttning utanför Dakar nära Plage Les Almadies. Det kan ha varit bättre beläget i centrum?

Plage Les Almadies och Senegals amerikanska konsulat

TOP 13 things to do in Dakar, Senegal

Plage (franska för stranden) är inte vad jag hoppades på - du vill inte simma där. Med detta sagt är området runt det värt ett snabbt besök om du är i området. Framför allt är det enorma amerikanska konsulatet som ser ut som ett modernt palats i sig. USA: s säkerhetsproblem är mycket giltiga i Afrika, men den här byggnaden ser mer ut som högsäkerhetsfängelse från utsidan. HERREGUD!

Radisson Blu Dakar

TOP 13 things to do in Dakar, Senegal


Radisson Blu Dakar har byggts in i en brant klippa på västra Corniche (kustvägen). Det är ett arkitektoniskt mästerverk och en stor placeto spendera tid vid poolen i Dakar. Jag posteda fotorecension av Radisson Blu Dakar här.

Saker att göra i Dakar (Foodie Options)La Galette

TOP 13 things to do in Dakar, Senegal


La Galette är ett bageri i centrala Dakar. Det är lite snyggare än Eric Kayser (se nedan), men har inga riktiga sittmöjligheter utom en darksalon på övervåningen.

Jag älskade de salta bageriprodukterna här, särskilt bruschetta - en bit bagett rostad med ost, tomater och himmelska oliver.

Eric Kayser Boulangerie
TOP 13 things to do in Dakar, Senegal

Eric Kayser är en kedja av hantverksbagerier över hela Europa och Afrika. I Dakar är det en oas av lugn med fantastiska bakverk och andra bagerivaror. Jag gillade utloppet bredvid Palais Presidentiel mest. Den är rymlig, har ett nedkyld inomhusområde samt ett utomhusutrymme och har (något) fungerande WiFi också. Bra ställe när som helst på dagen.

Presse Cafe

TOP 13 things to do in Dakar, Senegal

Presse Cafe är en elegant affär - jag blev verkligen imponerad av dess interiör design. Emellertid är kvaliteten på föremål i bästa fall medioker. Det är ett bra ställe att gömma sig från den starka eftermiddagssolen och få lite arbete gjort (även om WiFi är långsamt).

Dakar Grand Mosque

TOP 13 things to do in Dakar, Senegal

Detta är förmodligen Dakars största moské. När jag försökte besöka bad en självutnämnd säkerhetsvakt mig om 5 000 CFA-franc (8 $) som entréavgift. Mitt motbjudande var $ 1 och vakten skickade mig packning. Jag är inte säker på vad rättningsavgiften innebar att vara här och det kan vara annorlunda när du besöker. Byggnaden ser väldigt intressant utifrån så jag skulle ha älskat att utforska den inifrån.

Området runt moskén är inte det bästa, så använd lite mer försiktighet här (även om Dakar INTE är farligt i allmänhet).

Dakar-katedralen

TOP 13 things to do in Dakar, Senegal

Katedralen ligger mitt i centrala Dakar. Det är inte en stor affär men det är värt att stanna och titta snabbt.

IFAN Museum of African Arts
Det finns ett museum för afrikansk konst i centrala Dakar. Jag upptäckte det först min sista dag och kom dit strax efter att de hade stängt. Den "icke-afrikanska" entréavgiften var 5 000 CFA (8 USD).

LaParilla restaurang
Denna wannabe-restaurang i argentinsk stil är inte vad jag skulle älska att vara. Köttet är dyrt och av låg kvalitet. Undvik denna plats för mat. Ta istället ett gott vin (från $ 6 per glas) och sitt på uteplatsen på kvällen.