Isztambul, Törökország Útikalauz - tapasztalja meg a várost, mint a helyiek

Írva és közzétéve 2013. szeptember 17. See this post in English

Isztambul elbűvölő város, amely az egyik kedvenc városom a bolygón. A régi és a modern keveréke elbűvölő. Ha kedveli a húst és a salátákat - az étel menny lesz. Az alábbiakban bemutatom Isztambul kedvenc helyeit, amelyek segítenek nagyszerű emlékeket kialakítani a következő városlátogatáshoz.


Istanbul, Turkey Layover guide – experience the city like the localsÁltalában Isztambulban túl sok turista van Sultanahmeten. Általában jó ötlet, ha nagyon korán (reggel 8 órakor) vagy később érkezünk, hogy jobban élvezzük az óvárost. Ezen a környéken kívül Isztambul még mindig zsúfolt, de a helyiek nem turisták. Elképesztő, hogy egy ilyen nagy város túlél minimális közlekedési lehetőségekkel.How to get to the city

Havatas az a busztársaság, amely rendszeres járatokat üzemeltet mind az IST, mind a SAW repülőtérről. Ez általában 10 EUR a Taksim térig fejenként. Innen szerezzen taxit, vagy használjon tömegközlekedést, amely jól működik Isztambulban, de kissé foltos. Közös mikrobuszok is vannak az egész városban. Kérdezd meg, hogy jár-e az ember - általában olcsók és gyorsak.

Hol lehet enni Isztambulban (és jó kávét is inni)

Ciya

A 3 étteremlánc friss és megfizethető kebabot, valamint egyéb török ​​ételek választékát kínálja. Ez az étkezési hely Kadiköy-ben.


Istanbul, Turkey Layover guide – experience the city like the localsKemal Gofri

Ez a moda hely (közvetlenül Kadiköy szomszédságában) a finom gofri intézménye.


Istanbul, Turkey Layover guide – experience the city like the localsHouse Cafe

Ez az elegáns mini kávézó-lánc frissítően jó ételeket és kávét kínál. Nekem személy szerint a Teşvikiye Caddesi (Nişantaşı) helyszíne tetszik a legjobban, de az Ortaköy is direkt a Boszporusznál fantasztikus.

Assk Kahve

Ez a kávézó meglehetősen el van rejtve, de a terasz közvetlenül a Bosporusnál van - alapvetően megérintheti a vizet. Az ételek és a kávé jó, és az élmény minden bizonnyal megéri az utazást!


Istanbul, Turkey Layover guide – experience the city like the localsKosebasi

A Kebap itt a valaha volt TOP 3-ban szerepel. Kicsit drágább, és az ételeket hozzáállással szolgálják fel. Azt azonban nem fogja elhinni, milyen ízletes lehet a grillezett bárány.

Hol szállhat meg Isztambulban

Park Hyatt Isztambul, Maçka Palas

A Park Hyatt Isztambul egy kicsi butikhotel fantasztikus személyzettel és nagy, nagyon jól felszerelt szobákkal.Isztambulban a főszezonban is elképesztő halmaza van olcsó szállodai lehetőségeknek. Ellenőrizze partnerünket hoteltravel.com (kapcsolt linkünk) az aktuális ajánlatokhoz.

Mit kell csinálni Isztambulban

Keresztezze át a Boszporuszt a városi kompokkal

A Boszporusz fölötti út varázslatos, különösen naplementére. Olcsó és nagyon festői - tervezzen meg pár órát, hogy áthaladjon Isztambul európai és ázsiai oldala között.

Kék Mecset

Elég megzavaróan ez az épület kívülről (de belülről!) Semmilyen kék elemet nem tartalmaz. Hatalmas mecset és nagyon festői. Próbáljon időzíteni a látogatást késő délután, mivel a tömeg könyörtelen lehet.Chora templom és a városfalak

Ez a 11. századi templom az óvároson kívül található, és kevesebb látogatót fogad. Míg a mozaikok kicsiek, lenyűgözőek. a környék és a városfalak lehetővé teszik a régi Isztambul felfedezését.

Bağdat sugárút

Ez a bevásárló- és szórakoztató utca Isztambul ázsiai oldalán található. Kicsit félreáll, ha európai oldalon áll, de közel van a Sabiha Gökçen repülőtérhez. Minden márkaneved megvan, amit tudsz, és párhuzamosan áll egy szép tengerparti sétával.

Nişantaşı környéken

Ez a környék a Sultanahmet ellentéte - modern, divatos, divatos és drága. Nagyszerű azok számára, akik nézik, és benyomást szerezhetnek a modern Isztambulról.

Kadıköy és Moda szomszédság

Ez a két környék emlékeztethet San Franciscóra vagy egy észak-afrikai souqra. Nagyszerű alap, ha körbejársz és megtapasztalod magad.Sulthanamet


Általában nem vagyok nagy rajongója a térségnek. NAGYON zsúfolt és meleg van nyáron (és a nyarak Isztambulban nemigen vannak). A Hagia Szophia kívülről csodálatosan néz ki, belülről azonban lehengerlő (hát üres). Remek jelentések vannak a Bazilika Ciszterna, Isztambul. Ezt a következő látogatásomra hagytam.